Dől a moné

Bakancslistához adom
Gambit
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 89 perc, 2012

Értékelés:

175 szavazatból
Szerinted?

A kurátor Harry egy kapzsi, műgyűjtő milliomosnak dolgozik. A férfi bosszút akar állni a főnökén. Jól tudja, hogy Lord Shabandar régóta feni a fogát az impresszionista Monet egyik képére, ezért a hamisító barátja által készített hamisítvánnyal akarja csőbe húzni. Bonyolult tervet eszel ki: beszervezi a texasi rodeókirálynő PJ-t, hogy adja be a lordnak, miszerint nála van a festmény, amit még a nagyapja szerzett meg a második világháború alatt, és azóta is a lakókocsijuk falán lóg. Ám az események nem a terv szerint alakulnak.
Bemutató dátuma: 2013. március 14. Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Atis88 márc. 18. 15:35:28 5/10
Egyszer nézhető limonádé. A színészek sokat mentenek rajta, miattuk 5 pont. Egyébként meg sokszor unalmas.
6/10
blaze86 2022 okt. 17. - 11:18:35 6/10
kedves kis tingli-tangli film, vasárnapi matinénak tökéletes, annál viszont nem több
10/10
idõjós1010 2019 máj. 22. - 16:51:08 10/10
Nekem ez nagyon tetszett. Régóta az első olyan film, amin szinte visítva röhögtem, annyira el voltak találva a poénok. Ezen kívül ötletes a sztori. Abszolút üdítő film volt minden szempontból. Maximális pontszámot adtam neki.
gyereamozibabe 2017 jan. 16. - 02:42:40
Az utolsó mondat nagyon aktuálissá teszi a filmet 2017-ben :-) \"Donald Trump odavan Picassoért\" .. amúgy programozás közben, háttérfilmnek elment (youtube-on fent van) Az altesti humor nem volt olyan vészes, mint a kritikákban írják. Könnyed kis filmecske, butuska amcsi poénokkal, de nem olyan bántó mint a Sandler filmek.
8/10
meehrlin 2015 aug. 02. - 15:29:58 8/10
Szeretem, ha egy film nem akar több lenni, mint ami.
Erre ez abszolúte igaz.
Úgyhogy az én szavazatom: Üde kis film :)
7/10
editka 2015 jún. 29. - 09:33:18 7/10
Tegnap láttam a filmet, és Petrapetrus-szal értek egyet: nem mondom, hogy õrült nagy durranás volt, de a közepén harsányan és sokat röhögtem, és ez igen jólesett. :) Nekem mindenképpen 7+. Csak hogy legyen hová tenni a véleményemet: 51éves nõszemély, a Coen-testvérek filmjeit (és humorát) imádom, a Sandler-filmeket általában rühellem. Én sem szeretem az altesti humort, de ettõl még speciell pl. a Ted nagyon tetszett.
10/10
Petrapetrus 2015 máj. 05. - 09:12:53 10/10
Egy kérdés még: feltûnt bárkinek például a Jackson Pollock-poén?? :D Aki szerint az (se)nem volt vicces, hát... :)
10/10
Petrapetrus 2015 máj. 04. - 09:01:43 10/10
Elolvastam a korábbi hozzászólásokat és kicsit meg voltam lepõdve a sok negatív reakción...

Én a magam részérõl kiválóan szórakoztam, bár azt bevallom, hogy számomra a leggyengébb láncszem a filmben Camerion Diaz volt. Akitõl láttam már jó és szórakoztató alakításokat, de itt valahogy lapos volt és nem adott hozzá túl sokat a filmhez. Arról nem is szólva, hogy szerintem is kifejezetten csúnya néhol... Írtátok, hogy esélyes volt a szerepre még Aniston is... Nos, õ sem a természetes arcáról híres manapság, de vele valahogy jobban el tudtam volna képzelni a sztorit, ha már a két szõkeség közül kell választani. Felmerült Sandra Bullock is, nos, õ lett volna a legjobb, de ez csak az én véleményem. :)

Gondolatmenetes bóvli, se füle, se farka, nem rekeszizom-görcs fakasztó poénok? Semmi térdcsapkodás? Azonnal felejtõs? Akkor nem tudom, velem van a baj, de én pont ellenkezõleg gondolom mindezt... Végre egy igazán értelmes, üdítõ vígjáték, ami nincs telenyomva gusztustalan és cseppet sem vicces poénokkal... Igen, régi vágású, svindlis vígjáték, ami imádnivaló, bájos, ötletes, aranyos és igen, térdcsapkodós. Én szinte már fuldokoltam sokszor a röhögéstõl, sõt, volt rá példa, hogy egymás után kétszer is végignéztem, mert annyira vágytam rá, hogy még egyszer lássam és nevethessek önfeledten ismét. A film egyébként tényleg nagyon hasonlatos a Miniszter félreléphez, de nem csak ehhez: Georges Feydeau - Bolha a fülbéje is erõteljesen érzõdik belõle, legalábbis a szerethetõ és kacagtató humor és bizonyos alapszituációk... Amit cseppet sem bánok, mert a darabot is imádom, színházban is nem egyszer láttam, amikor játszották. Kicsordul az ember könnye a röhögéstõl... :)

Érdekes, azt vettem észre mostanában, hogy több film is, amibe elsõ látásra beleszeretek és hetekig, hónapokig motoszkál a fejemben utána, mások azt írják rá, hogy azonnal felejtõs... Nos, úgy tûnik, számomra ezek a "jellegtelenül semmilyen" produkciók az igazán emlékezetesek... Ennek talán az is lehet az oka, hogy az ember bizonyos történetekhez, poénokhoz, szituációkhoz tudja kötni az adott mozit a saját életébõl, kellemes emlékeket hoz elõ benne és már csak emiatt is érzi azt, hogy bizony az adott alkotás igencsak kedves a szívének és sokszor vágyik arra, hogy újra meg újra megtekinthesse. :)

Ami a befejezést illeti:

SPOILER

Én nagyon örülök annak, hogy végül PJ-t nem hozták össze Harry Dean karakterével, utáltam is volna nagyon... Az pedig, hogy fõhõsünk végül a japánokkal paktált le, engem kicsit meglepett, mivel számítottam ugyan csavarra, de nem pont erre. :) Shabandar pedig szerintem megkapta a büntetését, igaz, valószínûleg valamivel késõbb esett le neki a szemét húzás, csak azt már nem kötötték az orrunkra. :)

SPOILER VÉGE

Én nem mondanám, hogy a színészek sablonosak lettek volna. Nyilván mindegyik színésznek megvan a maga alapeszköztára, amivel dolgozni tud, de ez egy cseppet sem von le az alakítások értékébõl. Szerintem Rickman és Firth is mutatott meg magából nem kevés újat ezekben a szerepekben is. Ha ezek buta poénok, akkor mik a jók? Amikor hánynak, folyamatosan szellentgetnek és gusztustalankodnak? A meztelenkedés nem volt felesleges, én értettem a célzást, az az egy darab szellentés meg pont belefért, nem helyezték olyan környezetbe és szituációba, hogy erõltetettnek vagy fárasztónak hatott volna.

"Egy nyögvenyelõs bohózatnak és egy viccesnek is alig nevezhetõ vígjátéknak a stílustalan egyvelege." -> Ezzel sem tudok egyetérteni... Láttam én már nagyon hasonlót színházban és filmben is, mindegyiket szerettem. Viccesnek meg szerintem kifejezetten vicces. Viccesebb, mint pl. sok Adam Sandler film, ha már itt tartunk. A kevesebb néha több. Ebbõl is látszik, hogy nem kell telezsúfolni egy filmet mindenféle sz*rr*l, csak hogy mosolyt csaljon az arcra. Sõt...

"Ez vígjáték? Jelentkezzen, aki nevetett!" -> Jelentkezem. Én rengeteget nevettem és remekül szórakoztam rajta. És nem éreztem egy pillanatig sem idõpocsékolásnak.

Stanley Tucci szerintem is brillírozik ebben az aprócska szerepben is, egy valami azonban vele kapcsolatban nagyon zavart. Szinkronnal legalábbis különösen: az akcentus. Németet játszik, mégis a szájába adtak egy franciába hajló szóhajlítgatást. Nem hiszem el, hogy olyan bonyolult lenne megfigyelni és elsajátítani a német akcentust. Kérjenek fel akkor szinkronra olyat, aki beszél németül is. Majd az megoldja... Vagy egyszerûen hagyják ki az akcentust...

Elnézést, hogy reagáltam a korábbi kommentekre, de mivel ennyire alul van pontozva a film, gondoltam "megvédem" egy kicsit és hozok érveket mellé is. :)
5/10
Újvállalkozó 2015 márc. 16. - 22:48:43 5/10 Előzmény peti2006
5/10

Egyetértek. Meg lehet nézni, kellemes kikapcsolódás és talán pár év múlva ismét.
Nagy poénok sajnos nem voltak benne, de azért lehetett mosolyogni. Nekem a hoteles jelenetek tetszettek a legjobban. :)
3/10
Meril 2013 dec. 27. - 15:45:23 3/10
Azt hiszem ez az a film amire nem sokan fognak rákeresni.Megnéztem annó annyira nem is volt rossz de most az istennek sem tudtam felidézni a címét.Alan Rickman neve kapcsán jutott eszembe hogy volt egy ilyen is.Aztán agyalok agyalok...csak meg van.Hát nem tudom nekem is a film végén a miniszter félrelép jutott eszembe de szerintem még az is jobb film bár igaz régen láttam...gyerekként.Akkor még sok minden bejön az embernek.Ez egy kicsit csalódás volt kicsit kínosan is éreztem magam közben emlékszem.Ami vicces is volt az inkább az az egyszerû humor de ezért nem biztos hogy megéri moziban jegyet venni.
7/10
kritiza 2013 aug. 25. - 22:52:27 7/10
Szerintem szórakoztató film. Igaz, a Miniszter félreléphez hasonló "tévedések vígjátéka" stílusú film, de azért sokkal jobb poénokkal. Van benne gagyi és alpári humor is, de erõsen érzõdik a Coen testvérek agyament stílusa is, amit viszont imádok. Én kellemesen szórakoztam. Nem ez a világ legjobb filmje, de egy fárasztó nap végére pont jó.
Cameron Diaz viszont idegesített,mint általában. Erõltetett, rosszul játszik, és ráadásul õ is belépett a magukat múmiává botoxozósok klubjába.
4/10
minnavonbarhelm 2013 aug. 18. - 18:32:45 4/10
teljes mértékben egyetértek az elõttem szólóval. unalmas és erõltetett, sokszor kifejezetten bosszantó. csalódás volt a film, idõpazarlásnak éreztem. kár.
5/10
bj029 2013 aug. 06. - 23:09:59 5/10
Elég unalmas a film, a sztori nehezen indul be, és a csavar a végén kicsi és kiszámítható, kb a 60 perig 2X mosolyogtam rajta, a vége felé volt 1-2 jó poén... alig történik benne valami, egy közepesnél kicsit gyengébb film. Jóindulattal 10/5.
6/10
Hisztini 2013 júl. 22. - 12:30:35 6/10 Előzmény peti2006
Dettó. A történet talán kicsit lagymatag volt, de számomra ennél is zavaróbb volt az õrnagy idõnkénti narrálása. Mintha nem tudták volna eldönteni, hogy mi is a szerepe a filmben ennek a karakternek(nekem egyébként a színész sem illett a szerepre, és fura volt, hogy a magyar fordításban magázták egymást). Szóval a narrálás: ahhoz kevés volt, hogy érthetõ legyen a szerepe a filmben, de ahhoz éppen elég, hogy kizökkentsen a történetbõl. Viszont legalább volt eleje, közepe és vége az egésznek (ami manapság nem kis dolog:), és a színészi játék tényleg szórakoztatott. Szerintem érdemes megnézni.

***SPOILER***

Az a vázás rész a közepén kicsit lelõtte a poént, mivel abból már látszott, hogy nem csak a sanyarú sorsú alkalmazott egyszeri bosszújáról van szó, hanem kvázi üzletszerû tevékenységrõl...
7/10
peti2006 2013 júl. 17. - 09:52:38 7/10
Valószínûleg ha nem ezek a színészek játszanának benne, 20 perc után kikapcsolom. De itt valóban igaz, hogy a színészek vitték a filmet a hátukon. Egy kellemes, könnyed vígjátékot kapunk a végén, amit talán sok-sok év múlva újra megnézek...
5/10
stomachh 2013 júl. 15. - 22:12:27 5/10
Alapvetõen nem lenne ez rossz sztori egy vígjátéknak, de mégsem tudott jó vígjáték lenni. Inkább csak olyan megmoslyogtató. Az is csak rövid ideig vicces, hogy Colin Firth alsógatyában rohangál egy neves szállodában, nempedig 20 percig. Nagy nevek vannak: Colin Firth, Cameron Diaz, Alan Rickman, Stanley Tucci. Mégsem sikerült maradandóra, de egyszer elment délutáni könnyed matinénak. 5/10.
Sinnerman 2013 júl. 14. - 14:26:37
Jól szórakoztam a filmen, könnyed volt, feszült hét után szombat estére pont passzolt. Ennél többet nem is kell várni tõle. Tény hogy Coen-ék agyából nem ilyenre számítottam, ez a film közelebb van a "Miniszter félrelép"-hez, mint akármelyik korábban általuk jegyzett filmhez, talán ezért sem õk rendezték. 10/7.
7/10
zs9302 2013 ápr. 14. - 16:54:17 7/10
Engem lekötött, ez már nagy szó, mert mostanában nem láttam egy épkézláb vígjátékot sem. Lehetett volna jobb is, ez igaz, egyébként meg Diaz szerintem jobb a szerepre, mint Aniston. Ahogy olvastam Sandra Bullock is esélyes volt a szerepre; de szerintem abból a szerepbõl kihozták amit lehetett. 10/6.5
6/10
tokoloko 2013 márc. 26. - 18:01:08 6/10
Mikor bementem rá,volt egyfajta félelmem,hogy ez nem az én filmem lesz,de szerencsére tévedtem.Nem egy egetrengetõen jó alkotás,de a színészek miatt érdemes megnézni.Colin Firth szerethetõen szerencsétlenkedik,Alan Rickman pedig olyan jól hozta a negatív karaktert,hogy kedvem lett volna egyet behúzni neki.Cameron Diaz bár öregszik,azért szerintem még mindig szép és ez a szerep jól illett hozzá,a kedvencem Stanley Tucci pedig most is kisujjából hozott egy szerepet,ami bár nyúlfarknyi,de számomra szórakoztató volt.SPOILER:Egyedül az nem tetszett,hogy a végén Shabandar nem kapta meg,amit megérdemelt,örültem volna,ha tönkreteszik õt. SPOILER VÉGE
Összességében ez a film számomra a színészek miatt volt jó,a poénokat már sokszor láttam különbözõ formákban,ezért nem egy maradandó darab,de egynek jó volt 10/6
10/10
Guthwine 2013 márc. 26. - 09:14:00 10/10
Szerintem rohadt jó volt! Alan Rickman a legkirályabb :D
Összes hozzászólás