Don Bosco - A szeretet küldetése

Bakancslistához adom
Don Bosco
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz filmdráma, 96 perc, 2004

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Bosco Szent János, a szalézi szerzetesrendnek a világ számára Don Boscóként ismert alapítója, akit ellenségei többször próbáltak bántalmazni és művét tönkretenni, éjt nappallá téve azért dolgozott, hogy segítse, táplálja és tanítsa a nincstelen gyermekeket. Egész életét az árvák, csavargók, gyermekmunkások és fegyencek megsegítésére áldozta. A megható és igaz történet Torino város nagy szentjének példáját mutatja be a világnak, mintegy élő felkiáltójelként, felhívó üzenetül a szeretet erejéről a mai kor emberének.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Brierley 2021 júl. 03. - 23:16:51
Megmutatja, hogyan lehet/lesz valami örök; ez az inherens értéke.
5/10
sexykex 2020 dec. 30. - 15:14:45 5/10
Karácsony van, ezért jobb lenne, ha nem mondanék semmit a filmről. Bevallom, nagyot hibáztam. Először akkor, amikor meghallottam, hogy ez tulajdonképpen a második része valaminek és nem kapcsoltam át azonnal egy gyerekműsorra. És még akkor sem mozdultam, amikor rájöttem, hogy TV filmet nézek. Noha én elég nehezen viselem a TV filmeket, de például az Abigél kifejezetten tetszett. Arról már beszélni sem merek, hogy a vallási témákat is kerülnöm kéne, mert Bika vagyok az egyház meg vörös posztó. De, ugye karácsony van, a történelmi témákhoz vonzódok és egy szent tettei mutathatnak példát még nekem is. (Mondjuk az egyház János halála után döntött a szenté avatásról és én még élek, tehát korai lenne az esélyeimről vitát nyitni.)
Na, szóval hagyjuk a filmet, de! Van itt Miskolcon egy Lyukóvölgy nevű terület. Nem túl gazdag vidék. A lakói nem vették észre, hogy a bányát úgy 15 éve bezárták. Gondolom azért jöttek csapatostól, azért lepték el a hétvégi telkek apró házait, mert bányásznak akartak állni. Azóta viszont nem tudnak dolgozni. És előtte sem tudtak, mert amíg volt bánya, ők nem voltak itt. A sok-sok lézengő gyerek, az árvák és az árvaként viselkedők viszont megérdemelnének egy ilyen szentet. Ha őket is beszervezné a Szalézi rendbe, esküszöm még én is közéjük állnék. Isten engem úgy segéljen!
10/10
offtopic
Éva Magdolna 2019 aug. 13. - 00:29:21 10/10
Sajnos nem tudom a filmet megnyitni! Másik filmes csatornán szerettem volna megnézni, nem lehet hallani. Ezek szerint egyik csatorna sem tökéletes!
Szilvási Annamária 2018 okt. 08. - 19:43:52
Nincs meg valakinek DVD az első és második része megvenném írjatok ansi1@freemail.hu
lvm 2009 jan. 09. - 20:16:46 Előzmény pleb
Szerintem, rövid a film...! "Tök" egyszerû történet, és vajmi kevés dolog zajlik le a 146 percben, egyetlen-egy (nem bonyolult), csupán az EMBERSÉG, a keresztények szerint: a SZERETET! Jómagam úgy fogalmaznék: 'mettá' vagy 'karuná'. Együttérzõ szeretet! A történelmi vonalról szó sincs a filmben, nem is ez a lényeg! Minden együttérzõ, emberségesebb életre/világra vágyó embernek ajánlom ezt a filmet, akár Katolikus, akár nem, akár keresztény, akár nem! A film értelme: legyetek Boldogok, ott ahol éppen vagytok, intenzíven, tevékenyen, saját magatokról, tökéletesen megfeledkezve!
Nagyon várom a következõ részt, jövõ hét csütörtökön, 20:00-kor!
Legyetek boldogok, hogy körül'tetek is mindenki az lehessen!
"Szeresd Istent, és csinálj, amit akarsz!" (Szent Ágoston)
pleb 2008 ápr. 03. - 21:11:03
Elég hosszú a film, és hosszú, bonyolúlt a történet, és sok minden zajlik le a 146 percben. De azért még tanulságos, és habár én azt hittem, nem Happy End lesz a vége. Viszont a történelmi vonal ott van.