Don Bosco - A szeretet küldetése

Bakancslistához adom
Don Bosco
olasz filmdráma, 146 perc, 2004

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Bosco Szent János, a szalézi szerzetesrendnek a világ számára Don Boscóként ismert alapítója, akit ellenségei többször próbáltak bántalmazni és művét tönkretenni, éjt nappallá téve azért dolgozott, hogy segítse, táplálja és tanítsa a nincstelen gyermekeket. Egész életét az árvák, csavargók, gyermekmunkások és fegyencek megsegítésére áldozta. A megható és igaz történet Torino város nagy szentjének példáját mutatja be a világnak, mintegy élő felkiáltójelként, felhívó üzenetül a szeretet erejéről a mai kor emberének.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
offtopic
Éva Magdolna 2019 aug. 13. - 00:29:21 10/10
Sajnos nem tudom a filmet megnyitni! Másik filmes csatornán szerettem volna megnézni, nem lehet hallani. Ezek szerint egyik csatorna sem tökéletes!
Szilvási Annamária 2018 okt. 08. - 19:43:52
Nincs meg valakinek DVD az első és második része megvenném írjatok ansi1@freemail.hu
lvm 2009 jan. 09. - 20:16:46 Előzmény pleb
Szerintem, rövid a film...! "Tök" egyszerû történet, és vajmi kevés dolog zajlik le a 146 percben, egyetlen-egy (nem bonyolult), csupán az EMBERSÉG, a keresztények szerint: a SZERETET! Jómagam úgy fogalmaznék: 'mettá' vagy 'karuná'. Együttérzõ szeretet! A történelmi vonalról szó sincs a filmben, nem is ez a lényeg! Minden együttérzõ, emberségesebb életre/világra vágyó embernek ajánlom ezt a filmet, akár Katolikus, akár nem, akár keresztény, akár nem! A film értelme: legyetek Boldogok, ott ahol éppen vagytok, intenzíven, tevékenyen, saját magatokról, tökéletesen megfeledkezve!
Nagyon várom a következõ részt, jövõ hét csütörtökön, 20:00-kor!
Legyetek boldogok, hogy körül'tetek is mindenki az lehessen!
"Szeresd Istent, és csinálj, amit akarsz!" (Szent Ágoston)
pleb 2008 ápr. 03. - 21:11:03
Elég hosszú a film, és hosszú, bonyolúlt a történet, és sok minden zajlik le a 146 percben. De azért még tanulságos, és habár én azt hittem, nem Happy End lesz a vége. Viszont a történelmi vonal ott van.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu