Film

Don Jon

magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 90 perc, 2013 16 éven aluliak számára nem ajánlott
  • eny
  • eny
  • eny

Értékelés:

247 szavazatból
Szerinted?

  Jon Martello mindent tárgyilagosan szemlél az életben: a lakását, az autóját, a családját, a nőket. A haverjai csak Don Jonnak becézik, abbéli "képessége" miatt, hogy minden hétvégén, kivétel nélkül, jut neki egy csaj a 10-es skála tetejéről. De még a legjobb menet sem hasonlítható össze számára azzal a hihetetlen boldogsággal, amit akkor érez, ha ül a gépe előtt és pornót néz. Elégedetlenségében elhatározza, hogy megkeresi a tökéletes szex kulcsát - ehelyett igazi leckét kap életről és szerelemről.

  Bemutató dátuma: 2013. október 3. (Forgalmazó: Big Bang Media)

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:


  Vélemény:

  2017 júl. 30. - 05:58:49

  Úgy tûnik, mindig van lejjebb...

  2017 ápr. 23. - 21:53:02

  Im`adom ezt a filmet. 9/10.
  De valaki mondja már el nekem, hogy mi a fen`ebõl `elt Jon???

  értékelése: 1/10
  2017 ápr. 23. - 00:04:17

  Jézusom, ez mi volt de most tényleg? Ez vígjáték? Azon nevetni szoktunk.....ez életem legpocsékabb filmje, pedig láttam már egy párat....A 6.7-es értékelést sem értem, mert ez NULLA VOLT!!!!!!!!! Csak azért néztem végig mert vártam valami csattanót....

  értékelése: 8/10
  2017 márc. 12. - 22:28:22

  Jókat lehet nevetni rajta, bár a hangulat sokszor egy drámára emlékeztet. (A sztori vége jó.) Egy laza szerda esti film.
  10/8

  2016 szept. 10. - 13:48:14

  A film elsõ kétharmada nagyon erõltetett volt minden tekintetben. Cselekmény, párbeszédek, karakterek mind-mind egy erõsen szájbarágós macsó stílust alkottak. A végére azonban összeszedetté vált, és több problémakörre is remek választ adott. 6/10.

  2016 márc. 20. - 13:22:26

  Talán a szájbarágós a legjobb szó rá.
  Köz-helyes pasik, köz-helyes történetbe gyúrt köz-helyes nõkkel wáááá de rossz volt.
  Olvastam pár helyen, hogy na igen ez bevállalós film volt, meg hasonlók.
  Mi volt ebben a bevállalós????
  Az, hogy pornót néz a csávó, hmmmmmm sokat kellett Levitnek gondolkodnia, hogy eszébe jusson az ötlet 'nagyon frappáns '
  Volt egy DVD kiadás, amire rá volt írva, hogy pornó vs szerelem, már ez kicsapta nálam a biztosítékot.
  Olyan volt a film, mintha egy tíz évesre bízták volna az egészet.
  pffúúúj nem is szavazok de rossz

  értékelése: 5/10
  2016 jan. 24. - 22:29:03

  Tetszett a film. Bár a vallásos dolgot nem értettem minek kellett belerakni,nekem tetszett, a történet is, a szereplõk is jók voltak.

  értékelése: 8/10
  2014 dec. 27. - 22:40:41

  Nagyon jó film, igazán eredeti a téma. Az is tetszik hogy nem kiszámítható a vége. Bár szerintem nem vígjáték, poént én nem igen találtam benne, de mégis nagyszerû kikapcsolódásnak, és még mondanivalója is van. 10/9

  értékelése: 9/10
  2014 dec. 27. - 01:08:59

  Maradéktalanul nem vagyok megelégedve vele, mivel szerintem túl sok idõt fecséreltek a picsogó barátnõjelöltre, mintsem más dolgokra (Jon elõélete, testvére, más kapcsolatai, stb.) bár ha ezeket is kidolgozzák akkor nem lenne a film se nem frappáns se nem rövid.
  A téma eredeti volt, aktuális és szókimondó így mindenkinek nem jöhet be, viszont ez egy erõs jellemfejlõdést szemléltetõ mozi ... aki erre kapós annak tetszeni fog.
  Tõlem 9/10 a fent említett "hiba" okán. Amúgy maximálisan ajánlom!!!
  Az autós Good Vibrations jelenet hatalmas ... :D Jó zene választás. Csillag! *

  értékelése: 2/10
  2014 okt. 29. - 15:29:32

  Ritka szar film! Végignéztem, vártam a végén valamit, ami kicsit kiemeli a szarból, de semmi.
  2/10

  értékelése: 8/10
  2014 okt. 07. - 20:06:05

  Nem volt ezzel a filmmel semmi baj, de persze ne várjunk világmegváltást. A szereplök nagyon jók voltak kivétel nélkül, volt ritmusa, hangulata és habár kényes volt a téma, egyáltalán nem volt szalonképtelen.

  értékelése: 10/10
  2014 okt. 01. - 22:07:40

  ez a film iszonyatosan üt! az már csak hab nekem a tortán, hogy ez a srác elsõ rendezése is...mi lsz ebbõl késõbb?!:-)
  a téma iszonyatosan jól lett megválasztva, a feldolgozás ütõs - a sikamlós részek komikus megoldása kifejezetten tetszett.
  csak az utolsó lapon lévõ véleményeket olvastam el, és meglepõdtem; tényleg ennyire prûdek vagyunk? tényleg ennyire nem látták az utolsó oldalon kommentelõk, hogy ez valahol mégis egy baromi szép szerelmes film lett a végére?;-) és a véleményem szerint, nagyon is aktuális a feldolgozott téma, és igazinak éreztem benne mindent (a pornófüggõ srácot, a csaját, Moore-t, apa-anyát, a papot, az edzõtermezést, a bulizóscsajozást stb-stb) és ott volt a mondanivaló 2 sorban, szívet facsaróan a végén...
  11 pontos! de kell hozzá egy hangulat, mert ez sem nem romantikus, sem nem komédia igazából...

  értékelése: 8/10
  2014 aug. 20. - 18:39:25

  Azért ez erõs kezdés volt Joseph-tõl, s szerintem rendben volt a vulgaritása ellenére is, nem értem mit kötöttek bele mások. Pár éve a Shame-en kelt ki majd mindenki, ami azért árnyaltabban mutatta be hogy milyen pokoli is lehet a függõség (ott a szex volt jobban elõtérben), amit a Don Jon komikusabban mutatott be de érezhetõ volt a drámai jelenlét. Jók voltak a szövegek, a vágások is tetszettek, viszont a vége nekem is kicsit szokatlanul hatott. Julianne Moore meg nem ronda. :) Egyszer bõven meg lehet nézni, de a prûd embereknek nem ajánlom, mert túl komolyan fogják venni.


  8/10

  2014 aug. 03. - 16:22:04

  Furcsa volt Scarlettet ilyen rágózós lotyónak látni.
  Egyébként tûrhetõ volt a film.

  Korunk betegsége a pornó.

  értékelése: 10/10
  2014 júl. 01. - 13:07:32

  Olvastam már hideget-meleget errõl a filmrõl, de úgy döntöttem, csakazértis megnézem, és milyen jól tettem! Én pl a másik oldalként, vagyis nõként nagyon is érintett vagyok a témában, hogy hogyan kell ezt, vagy kell-e ezt kezelni, és tök jó válaszokat meg tükröket kap ebbõl a filmbõl az ember. :)
  Nagyon tetszettek a színészek, jó volt Scarlett Johanssont egy kicsit más szerepben látni, mint amit eddig megszoktunk, bár szerintem nem illett hozzá ez a diktátorszerep.

  SPoILER
  elõször nem esett le, hogy mi olyan fura ebben a barbarás kapcsolatban, meg azt se értettem, mi értelme lesz majd Julinne Moore feltûnésének. De amikor a hugica végre megszólalt, az zseniális volt, tényleg milyen idegesítõ volt a csaj! És onnantól megvilágosodva néztem a filmet, asszem soha nem késõ :)
  SPOILER vége

  A klisék meg tökre benne vannak mindenki életében, szóval nem érdemes mindig olyat várni egy filmtõl, hogy az meglepjen és lehetetlen dolgok legyenek benne.
  Pont attól jó ez a film, hogy olyan életszerû - mint a pornó, vagy a romkomok, haha. Szépen megmutatja mindenkinek a maga keresztjét. I liked! A 10-est meg azért kapta, hogy felhúzza kicsit a statisztikát.

  értékelése: 7/10
  2014 jún. 18. - 16:10:31

  Jó film. Ebbõl azért tanulni is lehet:

  SPOILER
  Ahogy már írták, tényleg sztereotípiák szerepelnek benne, de ennek ez a lényege. Hogy ezek a sztereotípiák hol cseszik el a párkapcsolatokat. A fiú, akinek csak a szex a lényeg (bár tény, hogy a szex a legalapabb tényezõ egy párkapcsolatban, és ha ez egyik félnek nem tetszik akkor az a kapcsolat már halálra van ítélve - de a pornós elvárások nem épp valóságosak, mintha egy 15 éves kamasz elvárásait látnám a szexrõl), és a macsó körítés (jó verda, jó csaj, jó séró, tökéletes külsõ). És a hülye cicababa, aki azt hiszi, mivel jó nõ (itt egyébként nem is annyira kiemelkedõen jó nõ a jó nõ), neki bármit szabad, bármire rávehet másokat, és bármit követelhet tõlük a semmiért cserébe. Bár tény, hogy a szerelem fel se merült köztük, csak párkapcsolatban voltak szerintem.
  Picit furán zárták le tényleg a kapcsolatukat, de nem hiszem hogy ebbõl bármi módon többet ki lehetett volna hozni. Egyáltalán jó hogy megbeszélték, mert a valóságban ez általában nem így van. Mindenki csak ócsárolja a másikat, az helyett, hogy meghallgatná, hátha ráébred arra, hogy neki is vannak hibái, és megpróbálna változtatni rajta.

  Fuhh, ez már kicsit sok lett és talán picit bonyolult. Remélem azért ki lehet hámozni belõle valami értelmet is :D

  2014 jún. 05. - 19:15:01

  Egyetértek, én is Scarlett Johanson miatt néztem (volna) meg a filmet, de ez nem jött össze. A 18 éves lányommal kezdtem el nézni, és mindketten úgy döntöttünk (két generáció), hogy egy fertelmes undormány, és kb. 25 perc múlva lekapcsoltuk. Nagyon ritka, amikor nem tudok végigkínlódni egy filmet, de ez azon filmek egyike volt. Julianne Moore-ról pedig, mint ahogy ennél a filmnél is, megoszlanak a vélemények. Sokan szépnek tartják, hát nem tudom. Szerintem a nõi nem megszégyenítõje a hófehér teleszeplõs gusztustalan bõrével és csámpás fogsorával...

  2014 máj. 29. - 22:55:00

  SPOILER

  Párkapcsolatban a fiú (Joseph Gordon-Levitt) egyoldalúan kezeli a kapcsolatot (pornófüggõ) a lány (Scarlett Johansson) ezért kirúgja, de közben nem gondol arra, hogy maga is egyoldalúan kezelte a kapcsolatot (mindent megszab). Ezt szakítás után végülis megbeszélik, elismerik, csak annyi a különbség, hogy a fiú nem dobta volna ki emiatt a lányt, fordítva viszont így volt.
  A lány nyilvánvalóan nem volt szerelmes mert nagyon könnyen túllépett tehát megbántani sem lehet semmivel, nem is lenne értelme és a fiú nem is akarja megbántani. Igazából egy idegesítõ tehetetlen helyzet áll elõ a film végén amit fel kellett volna oldani valamivel, de úgy maradt és vége lett.

  értékelése: 8/10
  2014 máj. 29. - 00:34:41

  Nekem ez a film kifejezetten tetszett. Nem értek egyet azokkal akik szerint a karakterek kidolgozatlanok és egysíkúak. Valóban vannak benne szerep-sztereotípiák, de egy kicsit ez is a lényeg. Tanulság meg igenis hogy nagyon van! Nálam 8/10

  értékelése: 5/10
  2014 máj. 18. - 09:52:56

  Nem mondom,hogy rossz volt a film,és azt sem,hogy jo,nézhetö kategoriának találom,a film hossza pont ideális,ennek a témának.Mert azért egy pici van benne ,nézzünk szembe a tényekkel,porno van ,volt lesz,a neten meg aztán minden megtalálhato,ami szem? szájnak ingere,ebben a világban élünk,vannak drogfüggök,vannak dohányfüggök,vannak alkoholfüggök ,pornofüggök. Ami pedig a szereplöket illeti,21 században sajnos ilyenek lettek az emberek,legalábbis a 80% lehet ,hogy azért kevesebb,de nem olyan biztos,elkényeztett csajok,akik nem ismerik a felmosás fogalmát,és már cikinek tartják ezt szoba hozni is,inkább takaritonöt fogadnak,pasik akik csak a verdájukkal,és a testükkel foglalkoznak...igen ilyenné váltunk hires celebjeink,és a média által,köszönjük szépen,és ugy érzem ennek a filmnek van forgatókönyve,méghozzá maga az élet.......bár azért van itt ,kicsi jellemfejlödés is azért a végén ,pl a srác azért a végén ,ha nem is találja meg a nagy öt ,de a szerelem érzését megtapasztalja,egy kis jellemfejlödés a végére,kipipálva:))))nem méltatom a filmet,meg nem is fogom bántani,mert ilyenek vannak az életben ,ilyen embertipusok,és egyre több ,ez van ..lehet változtatni rajta...egyszer nézhetö középszer:)) 10/5