Don Luigi, a szegények papja

Bakancslistához adom
L' uomo della carita
olasz filmdráma, 180 perc, 2007

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

A film az olasz Caritas egyik megteremtőjéről, és a '90-es évek közepén bekövetkezett haláláig rendkívül aktív képviselőjéről, Don Luigi Di Liegróról szól. Don Luigi, aki az ötvenes évektől kezdve a változó világ újabb és újabb szegényeinek, elesettjeinek próbált segítséget nyújtani az '50-es években a belga bányákban robotoló olasz vendégmunkásokat, a '60-'70-es években a Róma külvárosában az egyre sokasodó, nyomorúságos barakklakókat, a '80-as években a drogos és AIDS-es fiatalokat, a '90 években pedig a különböző ázsiai és afrikai országokból tömegesen érkező bevándorlókat támogatta. Szembeszegül akár saját feletteseivel, akár az olasz politikai hatalommal, nem is beszélve a jómódúak vagy az átlagemberek előítéleteiről. Ez a történet a jelen rendkívül aktuális és egyre szaporodó, drámai problémáival szembeszálló ember története.
FEA2 FEA2

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
markas 2010 máj. 28. - 10:18:20 Előzmény mokusho
Bár a filmet eddig csak "alig"láttam, de bennem, mint hívõben hiány érzet, de büszkeség is van. Ami az Egyházra vonatkozó megjegyzést illeti, hát véleményem és tapasztalatom is azt mondatja velem, hogy az egyháznak, mint egyfajta intézménynek nagyon is természetes a hozzáállása. Minden újító járatlan úton indul el, de aztán követõkre talál, de ehhez idõ kell, hiszen idõben élünk és az egyházat is emberek irányítják, persze a haladás irányát mégiscsak Isten igazgatja... szerencsére.
Itt is erre látunk példát (az egyház bár fék is, de közösségi erõ is, háttér, alap, biztonság, és gyõjtõ hely:lásd munkatársak, támogatók személye: pap, apáca).
mokusho 2010 máj. 24. - 22:02:24
Egyetértek az elõttem szólókkal. Az viszont az egyházra (RK) vet némileg rossz fényt, ha van egy tagja, aki tényleg a krisztusi tanítások szerint élt, arról már érdemes filmet csinálni. Jellemzõ módon összeütközésbe került a feljebbvalóival. Jó lenne, ha az lenne kirívó, ha az egyház egy papja nem a hitelvek szerint él(t), s errõl készíteni egy tragikus filmet, mint kivételrõl.
10/10
luce 2010 máj. 24. - 19:43:28 10/10
Végre egy olyan film, ami nem önzõ emberekrõl szól!
feeco 2008 nov. 20. - 09:31:37
Szeretem a jó emberekrõl szóló filmeket.. Egyre kevesebb van belõlük - jó emberekbõl és jó filmekbõl is..
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu