Doom Patrol

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmsorozat, 60 perc, 2019

Értékelés:

19 szavazatból
Szerinted?

A sorozat újraértelmezi a DC szuperhőseinek legkedveltebb csoportját: Robotmant, Negative Mant, Elasti-Womant, Crazy Jane-t és vezetőjüket, az őrült tudós Niles Cauldert, azaz, a Főnököt. Hőseink szörnyű baleset következtében mutánsokká váltak, viszont emberfeletti képességekre tettek szert. A Főnök célja kivizsgálni egy furcsa jelenséget. Titokzatos eltűnése után a vonakodó hősök furcsa helyzetben találják magukat: olyan világért kell harcoljanak, amely számára semmit sem jelentenek.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Ton56 2022 jan. 22. - 12:14:45
Az I. évaddal mi lett?
robertsuzuki 2020 okt. 15. - 19:23:38
Meleg marvel? Jó hangzik. Pride up. (mosolygós szmájlíí)
KeyAccountManagerkovács 2020 júl. 10. - 22:17:27 Előzmény IamTwo
Arra gondoltam, hogy az epizódok jelentős része a megégett pilóta homoszexualitása köré szerveződik. A régi rajzfilmben meg a képregényekben Negative Man azért volt érdekes, mert nukleárisan sugárzott (ezt a leges legutolsó részben láthatjuk egyszer, és mondjuk egy darab utalás van még rá korábban), meg mert ki tudott lépni a testéből, de utána vissza kellett mennie, különben meghalt. Ezt itt teljesen megváltoztatták: a test a homokos pasi, aki csak ennyi, egy homokos pilóta, akinek az élete legnagyobb dilemmája, hogy nem lehet együtt a pasijával. A kilépő valami pedig nem ő, hanem egy űrlény, akivel kezdetben nem férnek össze. Aztán végülis összecsiszolódnak, az a fele érdekes lehetne, de az összecsiszolódás annyiból áll, hogy az űrlény teljesíti a homokos pilóta vágyait, amik mind a szerelmével, egy másik férfival kapcsolatosak. Ezen felül a Beard Hunter is nyilvánvalóan homokos, akit csak ezért tartottak meg. Plusz Danny the Street "nem nélküli" és tele van homokosokkal. Remélem, most már érthető.
witpen 2020 júl. 10. - 18:31:59 Előzmény KeyAccountManagerkovács
Köszi a figyelmeztetést. A sorozat tájékára sem megyek.
witpen 2020 júl. 10. - 18:30:35 Előzmény IamTwo
nagyon sok férfi homoszexualitás". Undorító, zéró tolerancia. Ebből 2 másodperc is sok. "pár vallomás, pár puszi... " Ocsmány.
5/10
IamTwo 2020 júl. 02. - 10:34:26 5/10
Az első pár epizód alapján valami szuperhős paródiának tűnt, egy ideig még tetszett is. Jók a karakterek, egyáltalán nem illenek össze, de pont ez teszi szerethetővé a botladozó csapatot.

A tér és idő síkok úgy váltakoznak, mint más az ingét ... erre figyelni kell.

Aztán megbicsaklik, a 8-9-10. ep környékén vesztettem el az érdeklődést. Pl. az E09 olyan paranormális látomás és flashback halom lett, hogy csak győzzed követni. A felétől el is kezdtem tekerni. Talán ha a skizó csajnak nem 64 személyisége lett volna, nem lett volna egy nagy katyvasz az egész epizód.

És bár az vége azért feljön, de innen már csak azért néztem végig, mert kíváncsi voltam a végére, de nem valószínű, hogy a 2. évadot megnézem.

"de nagyon sok (és ezt most szó szerint kell érteni) benne a férfi homoszexualitás," ez egy elég gumi megfogalmazás, de senki se gondolja azt, hogy valami meleg szoftpornó lett...
Nem tudom, téged mi zavart, de az egész "nagyon sok férfi homoszexualitás" a kb 700 percnyi játékidőből talán 20 perc volt (igaz, nem stopperoltam), pár vallomás, pár puszi... Jajj és egyszer majdnem látod, hogy letépik egymásról az inget. Ja.
KeyAccountManagerkovács 2020 jan. 19. - 11:55:04 Előzmény Kosh

Ide írd a spoileres tartalmat


"a tudatosság és az átgondoltság" - Akkor hogyan magyarázod, hogy nem mondják meg, mi az a wendigo az ősasszony mellett, vagy hogy az ősasszony miért tűnik el teljesen, miközben elvileg Mr. Nobody miatta zaklatja Niles-t? Vagy hogy Robotman miért fogadja el, hogy már nem ember és nem szabad találkoznia a lányával, aztán 2 epizóddal később megint visszajön, hogy de, ő igenis ember és látni akarja a csajt? Vagy mi értelme van annak, hogy Danny végig tudja, hol van Flex, aki elvihet Niles-hoz, de nem mondja meg, mert fél Mr. Nobody-tól, közben amint Nobody odamegy Danny-re, elveszti az erejét és nem tud ártani neki? A teljes Beardhunter-dolog is tök fölösleges, mert Danny tudja, hol van Flex és Niles, csak nem mondja meg, és a dagadt pasi összesen annyit csinál, hogy eltűnik és visszavezeti a hősöket Danny-hez, aki akkor már, ki tudja miért, mégis megmondja, amit tud...
10/10
Kosh 2019 dec. 28. - 16:59:35 10/10
Kiváló sorozat, tele szívvel, humorral és észveszejtő sztorival.

A Doom Patrol talán legfontosabb erénye a tudatosság és az átgondoltság. Ez a sorozat épp olyan, mint a főszereplő karakterek. Fura, kilóg a sorból, de felvállalja a különcségét, hatalmas szíve van, és a furcsa külsőségek alatt végtelenül emberi. Annak ellenére, hogy a csapatban találunk robot testbe ültetett emberi agyat, fásliba csomagolt múmiaszerű fazont, nyúlós masszává alakuló nőt és egy többszörös tudathasadástól szenvedő lányt is.
KeyAccountManagerkovács 2019 júl. 14. - 10:21:24
Nem rossz sorozat, de nagyon sok (és ezt most szó szerint kell érteni) benne a férfi homoszexualitás, van egy nem nélküli szereplő, és az egyik rész (ha jól emlékszem a 8.) gyakorlatilag végig egy transzvesztita-bárban játszódik. Ezt azért írom, hogy mindenki tudja, mire számítson. Ezen felül, ha a jövendőbeli néző elfogad egy jó tanácsot, akkor a 10. részt (Hair Patrol) nem érdemes megnézni, ugyanis a legirritálóbb visszatérő mellékszereplő eredettörténete, aminek a hátra lévő 5 részben tényleg semmi fontos szerepe nincs, a másik szál pedig szintén elsikkad, ráadásul az egész rossz, unalmas.