Dózsa - Tánckrónika Dózsa György tetteiről

Bakancslistához adom
magyar táncfilm, 97 perc, 2010

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A Szegeden kétévente megrendezett Nemzetközi Néptáncfesztivál 2008-ban egy különleges produkció keretében valósult meg: a Ghymes együttes frontembere, Szarka Tamás ötletéből, zenéjével és dalszövegeivel valamint Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával színpadra állított Benyovszky című előadással. Az alkotók a nagysikerű munkát idén júliusban a neves koreográfus régen dédelgetett tervével folytatták: a Dózsa című táncjátékkal, mely az 1514-es parasztfelkelés vezérének tetteiről szól. Az Énekmondó szerepében is fellépő, zeneszerző-költő Szarka Tamás, a forgatókönyvíró-jelmeztervező Vincze Zsuzsa és a koreográfus-rendező Zsuráfszky Zoltán a címszerepre Novák Pétert kérte fel, aki táncosként, énekesként és színészként is egyaránt remekelt. A látványos előadásban közreműködtek a Honvéd Táncszínház művészei, a Szeged Táncegyüttes, a nyíregyházi Táncművészeti Iskola növendékei, a Fővárosi Bartók Táncegyüttes, Makó Péter, Papp István Gázsa, Csávás Attila, D. Tóth Sándor, Molnár Péter, Tóth József zenészek, továbbá török, szlovák, olasz, román és szerb együttesek táncosai és zenészei.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
nemigazz 2010 aug. 21. - 18:36:31 9/10
Nekem a tv-n keresztül is átjött az az örömzene és tánc, amit a színpadon véghezvittek. Az elõadást nem láttam sajnos élõben. Kár.
10/10
viewer 2010 aug. 21. - 08:06:42 10/10
Felvettem itt Angliában és szívesen elküldöm DVD-n, ha nem jutsz hozzá Magyarországról valakitõl gyorsabban. Ha kéred, az anteapud@hotmail.com emilkémre várom a címedet, hova küldjem.
9/10
harpia 2010 aug. 20. - 23:40:29 9/10
Bizony élõben jobb volt. Fölvette valaki a Duna TV adását? Nekem csak hang nélkül sikerült. Nagyon kellene a családi archívumba. Segítsetek!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu