Dr. Herz

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar színházi felvétel, 156 perc, 1990

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Mit keres egy padlásszobában Winettou, Frau Albert Einstein, Mahatma Gandhi és Szent Péter?
Ők Dr. Herz (Dunai Tamás) vendégei, aki tudósként megtalálta az álom és valóság közötti kapcsolatot, és számtalan kitüntetés és a Nobel-díj után, még csak 30 éves. A hírességek mellett állandó társa az önkéntes száműzetésben Mutter (Psota Irén), a virágárus és annak udvarlója Oliver (Szerednyei Béla).
Tudósunk nem akar mást, csak békében és szerelemben élni, de egy ilyen zseniális elmére minden hatalomnak szüksége van. A musical fantasztikus története, fülbemászó dalai és látványos koreográfiája több százszor ragadta magával a Madách Színház közönségét,a felvétel a 250. előadás alkalmával készült.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
74Szixi 2022 jan. 07. - 18:01:48 Előzmény Fekete Erika
*javítás: Dr. Herz…
S ez milyen hozzászólás amúgy: “ Akik látták a Herzet, s utána Padlást - utóbbi előadást otthagyták.” Mi köze a kettőnek egymáshoz ilyen formában? Nem lehet az, hogy valakinek esetleg mindkettő darab tetszett…? Ráadásul hogy a Víg menedzselte volna jól a darabot…. Kaszás Attila hangja, ahogy csengett a színházban… hát azt nem nagyon kellett menedzselni.. S akkor ott a többi: Rudolf Péter, Hegedűs D. Géza, Igó Éva, Tábori Nóra, Balázs Péter.. Presser Gábor… nem hiszem, hogy ilyen nevek mellett nagyon csak a menedzselésen múlott volna….
74Szixi 2022 jan. 07. - 15:52:37 Előzmény Fekete Erika
Én pont fordítva tudom. A Padlást együtt, Müller Péterrel kezdték, de Müller kivált, s ekkor kezdett bele a Dr.Herc-be... S hogy a közönség a Víg-ben, s számos más vidéki színházban azóta is szeretettel nézi, s magában a Víg-ben is 1000 előadást megért a darab, ez a sikeréről mindent elárul - függetlenül attól, milyen vita alakult ki körülötte. Az emberek szerették, szeretik ezt a musicalt. Egyébként pedig mindegy, hogy ki ötlete alapján íródott, Müller kivált belőle, s nem folytatta, az Ő döntése volt.

"Az alkotói folyamat elején még Müller Péter is együtt dolgozott a többi szerzővel, azonban idővel kivált, és belekezdett saját mesemusicaljébe a Madách Színház berkein belül. Ez lett Tolcsvay László és Bródy János Doctor Herz című műve. Sztevanovity Dusán, „ötleteinek és szinopszisának jogosulatlan újrahasznosítása” okán plágiumpert indított Müller Péter ellen. Az ügy peren kívüli megegyezéssel zárult, bár a musicalbeli zsémbes házmester (Témüller úr) nevét Müller Péternek köszönheti, mint a rossz megtestesítője.[forrás?][4] A Doctor Herz bemutatójára egy héttel A padlásé után került sor...." Wikipédia (s még rengeteg folyóirat alapján...)
10/10
Fekete Erika 2021 dec. 12. - 17:39:11 10/10
A Padlás a nyomába sem ér; sajnos Müller Péter régi ötletét felhasználva lett a Padlás. Nagyon erőszakos Presser -s tarsa úgy tűnt valamiféle egyezséget elérhetett, hogy a Madách mennyi előadás nem játsza többet. Rengeteg ismerősöm szerette volna megnézni - többször is, voltak, akik a zenéjét meghallgatva szerettèk volna megnézni.. de már nem lehetett.
Akik látták a Herzet, s utána Padlást - utóbbi előadást otthagyták.
Nagyon ügyesen menedzselte a Víg a Padlást.
9/10
janahars 2019 febr. 07. - 18:20:05 9/10
Méltatlanul elfelejtett előadás! Majd' 300 alkalommal játszották... És PSOTA IRÉN!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Showdancers 2018 ápr. 23. - 19:18:34
És a tánckar...