Drága Claudia

Bakancslistához adom
Dear Claudia
ausztrál romantikus vígjáték , 92 perc, 1999

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Walter elhivatott postás, aki egy kisrepülőgépet vezetve továbbítja a küldeményeket. Egy napon a szabályokat megszegve felvesz a gépre egy potyautast, a titokzatos szépségű Claudiát. A repülőgép egy nagy vihar következtében a tengerbe zuhan, ők ketten pedig egy lakatlan szigetre kerülnek. A levelek kézbesítése miatt aggódó férfi kezdetben szigorúan védi a levéltitkot, hamarosan azonban kedvenc elfoglaltságukká a küldemények felbontása válik. A papírra vetett sorstörténetek megismerése közelebb hozza a két idegent egymáshoz, az összezártság pedig rengeteg mulatságos szituációt eredményez.

Stáblista:

Szereplők

Walter Burton
Claudia Keesing/Nadia

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
sorsnezsuzsi 2011 dec. 31. - 13:19:12
Még nem láttam a filmet, de a tartalmát olvasva nekem is épp a Hat nap, hét éjszaka jutott eszembe..... hiába, nincs új a Nap alatt..... a filmesek is szeretnek visszanyúlni a sikertörténetekhez. Szerintem nagyon is észrevették, épp ezért csináltak egy másik filmet, hasonló történettel.
Ghanima 2011 okt. 22. - 22:52:27
Eléggé hasonlít a Hat nap, hét éjszaka címû amerikai filmhez, amit egy évvel ez elõtt került a filmpiacra. Mondjuk, a postás vonal jó ötlet. De azért ugyanaz a régi, jól bevált toposz mûködik mindkettõben: a nõ és a férfi egy elzárt helyen és ennek valamennyi következménye.
A színésznõt nem ismerem, nem is hat meg különösebben, de Bryan Brownt nagyon kedvelem, a Tai Pantól az Utolsó határ 2000-es, tv-változatáig (amelyet valami barom "Veszélyes jövõ" címre magyarított...)

Nem egészen értem a film létrehozóit: én valahogy úgy gondolom, hogy "a film világában" szokták ismerni/tudni, hogy mikor, hol, milyen színészekkel milyen filmeket csinálnak _mások_. Nem vették észre, hogy már egy éve - és elég nagy sikerrel - készült egy eléggé hasonló opusz? Azt gondolták, hogy hazai (ausztrál) piacon jól egy kis "remake"-szerûség? :-o