Drakula

Bakancslistához adom
Dracula
angol horror, 82 perc, 1958

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Jonathan Harker Drakula várában érkezik könyvtárosnak, ám valódi célja, hogy végezzen vele. A vámpír bosszúból kiszemeli Harker mennyasszonyának, Lucynak családját. Az egyetlen, aki képes lehet megvédeni őket Harker régii barátja, Dr.van Helsing, A férfinek komoly nehezéségét okoz, hogy Lucy báttyja, Artúr megértse a közelegő veszélyt.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Van Helsing
Drakula gróf
Mina Holmwood
Lucy Holmwood
Arthur Holmwood

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
GoodMovies 2022 júl. 09. - 21:10:00 1/10
Szerintem ez rettenetes volt. És nem úgy, ahogy kellett volna. A színészek mintha papírról olvasták volna a szöveget. Jójó, 1958-ban készült, de azért nem kell egy szart felpontozni. :)
Készültek ennél korábban is élvezhető filmek.
feketevipera 2013 dec. 29. - 22:12:42
Annak ellenére, hogy - finoman fogalmazva - nem éppen tegnap forgatták, szerintem még mai szemmel nézve is élvezetes darab ez a feldolgozás. Mindez talán a két fõszereplõnek is köszönhetõ, gyakorlatilag õk viszik el a hátukon a filmet. Ettõl eltekintve azonban önmagában véve is van valami hátborzongató a filmben, egyes jelenetek még a mai edzett nézõkre is hatni tudnak. A regényt sajnos nem olvastam, így nem tudom, ez a változat mennyire követi az eredeti mû cselekményét, viszont talán nem is kell ezzel olyan nagyon foglalkoznunk, attól függetlenül is élvezhetjük magát a filmet. Természetesen nem mondhatjuk, hogy 10/10-es alkotással állunk szemben, de aránylag jól megcsinálták ahhoz képest, hogy az 50-es évek végén készült. Azt hiszem, okkal lett "kultfilm" (vagy valami hasonló), bár szerintem idehaza még nem vetítették, pedig talán érdemes lenne. (Ha tévednék azzal kapcsolatban, hogy vetítették-e már nálunk, akkor javítson ki valaki.) A lényeg az, hogy egyszer érdemes rá idõt szakítani, már csak a két férfi fõszereplõ és a film hangulata miatt is, úgy vélem, a mai nézõk sem fognak benne csalódni.