Drakulics elvtárs

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar vígjáték, 95 perc, 2018

Értékelés:

200 szavazatból
Szerinted?

A vámpírok köztünk járnak! De aggodalomra semmi ok: a kémelhárítás tagjai már a nyomukban vannak, és a szokásos eszközökön kívül akár fokhagymát is bevetnek.
70-es évek, Magyarország. A kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy megnyisson egy nagyszabású véradó mozgalmat, de valami nagyon nem stimmel vele. Az öreg harcos úgy néz ki, mint ha 30 éves lenne, laza stílusa meg egy vérvörös Mustangja van, és a nők döglenek az ágyban fáradhatatlan fenevad után.
A kémelhárítás azonban felkészült a küzdelemre, és legjobb embereit állítja az ügyre. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, és ahogy az álrandevúk egyre komolyabbra fordulnak, a törékeny kis nő úgy lesz egyre magabiztosabb: nemsokára elhiszi magáról, hogy több esze és nagyobb ereje van, mint az őt dróton rángató férfiaknak. Eközben a pasija, Laci (Nagy Ervin), a megfigyelés, lehallgatás és közelharc mestere a háttérből figyel, és amikor épp nem a féltékenységtől őrjöng, akkor olyat csinál, ami pont nem az erőssége: gondolkodik.
Vajon mi lehet az örökifjú elvtárs titka, aki csatos üvegből sűrű piros levet szopogat, és sóvárogva méregeti az elvtársnők finoman ívelt nyakát? A kémek, titkos ügynökök, besúgók, szélhámosok, régi és új harcostársak mindenre fel voltak készülve, de erre nincs kiképzés…

Az Isteni műszak író-rendezőjének őrült ötletből, amely szerint egy vámpír látogat a 70-es évek Magyarországára, a titkosszolgálat pedig megpróbálja leleplezni, éjfekete humorú vígjáték született, amely rendkívül erős szereplőgárdával, emlékezetes látvánnyal és fordulatos történettel egy vérpezsdítő moziélményre invitálja a nézőket. Nyakra támad az unalom ellen.
Bemutató dátuma: 2019. október 31. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Magyar Mária
Kun László
Fábián elvtárs
Esvégh elvtárs
Cserkó Jenő
Cserkóné
Nádja asszony
Kádár János
Telekes titkárnő
Galambos elvtárs
Szikra konferanszié
Takács Valéria ruhagyári munkásnő

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
hubánszkyhuba máj. 03. 15:01:26 3/10
Nem jó film! Tele indokolatlan obszcén tartalommal, ami gusztustalanná teszi a filmet. Ezt leszámítva érdektelen cselekmény, elnagyolt forgatókönyv. Sem hazai, sem nemzetközi porondon nem állja meg a helyét.
9/10
Dolly17 márc. 16. 08:15:37 9/10
Nekem tetszett. Az 1970-es évek Magyarországán játszódó filmszatíra. Sokat nevettem rajta, felvidította a napomat. A főszereplő lány játéka tetszett a legjobban.
3/10
Nando jan. 28. 03:43:46 3/10
Miért kell filmről filmre, évről évre ilyen semmitmondó, unalmas sémákra épülő, se képi se hangvilágában, sem tartalmában értéket nem képviselő filmeket gyártani? A történelmünk pedig sehol nincs feldolgozva. Vagy pont ez a cél?
kintornas jan. 24. 19:44:06
Az a Ceausescu-viccek (kőkemény prop. valamennyi) óta (70-es évek) tudható volt, hogy az Öreg is pokolfajzatként fogja végezni.
A démonizálás és undorkeltés viszont végképp nem vígjáték kategória.
Aztán amikor a fiatal picsa jelentőségteljesen azt nyafogja, hogy: Kádár megöl - na akkorra elegem is lett az egészből.
admala jan. 03. 19:18:18
Nem tudom mit gyulolok jobban. Az ocska vampircuccokat vagy azt hogy ilyen csodas szineszek (es meg Tibike is bazdmeg:( egy ilyen hitvany beteg fosban jelennek meg. Az egyik legkellemetlenebb magyar filmelmenyem, egyszeruen felhaborito.
8/10
Sophie_Western 2020 nov. 28. - 21:09:57 8/10
Elég vicces szatíra.
janderka 2020 okt. 11. - 20:32:07 Előzmény cd196
Köszönjük ezt a filmtörténeti információt!
8/10
cd196 2020 okt. 11. - 20:23:12 8/10
Mészöly Anna játssza Takács Valéria ruhagyári munkásnőt, aki Hüsit iszik. https://www.imdb.com/title/tt7759362/fullcredits/?ref_=tt_ov_st_sm
itsme1 2020 szept. 16. - 17:21:48
Belealudtam. A film első fele csalódás volt számomra, nem töröm magam, hogy lássam a végét.
6/10
sexykex 2020 szept. 12. - 13:12:05 6/10
Ez így csak szimpla bolondozás. Fábián elvtárs időnként ugyan odamondogat, de egy súlyosabb társadalomkritika helyett vámpírkomédiát látunk. Némi jóindulattal: hat.
5/10
nefefe 2020 szept. 10. - 22:25:27 5/10
Végig unalmas marhaság, inkább szatíra, mint vígjáték. Nem nagyon fedezhető fel benne komoly színészi munka. Maga a történet érdekes lenne - ötvözni a Tanut a Drakulával - de a megvalósítás elég gyenge. A korkép felfedezhető, már annak, aki élt ebben a korban. A mai fiataloknak szerintem nem sokat mond ez a film, ők talán csak a Drakulás részét ismerhetik fel. Kádár alakja és karaktere is elég abszurdra sikeredett. Bödöcsnek elég kurta szerep jutott. A szex-el pedig átestek a ló másik oldalára, a kevesebb több lett volna. Közepes, egyszer nézhető - és utána gyorsan elfelejthető - film.
5/10
zuszek 2020 szept. 07. - 20:33:34 5/10
Hát a film nem vígjáték, egyáltalán nem nevettet, inkább valami abszurd akar lenni. Az egyetlen figura benne Nagy Ervin, mármint játékilag, a főszereplő tök szürke mellette. Amúgy a karakterekről nem tudunk meg semmit, senkivel sem lehet se szimpatizálni, se utálni. Nem ragadt meg emlékezetes jelenet sem, egyszer sem éreztem, hogy összekacsintott volna velem a korábrázolás, mintha nem is olyanok készítették volna, akik éltek már akkor. A szex nagyon túl van tolva. A női főszereplő fájdalmasan gyenge, nem is következetes, hol bóhozatba illik, hol vagánynak próbál tűnni, de legtöbbször csak kifejezéstelenül bambul maga elé, engem végig kizökkentett. Amúgy végignézhető, már az is valami.
FilmExpert 2020 szept. 06. - 14:03:36 Előzmény tesz-vesz
Most kivételesen egyetértünk.
Születtek amúgy a rendszerváltás után is értékes magyar filmek, nyílván nem a nagyon ismertekre kell itt gondolni feltétlenül.
2/10
tesz-vesz 2020 szept. 06. - 13:28:56 2/10
a szereplők jók (kivéve Kádárt, akin lehetetett volna még mit dolgozni), a díszlet is, de a történet olyan a párbeszédekkel, mintha egy fogyatékos írta volna. borzalom a forgatókönyv, nagyon gyerekes szemét. nagyon nem tud összeállni a magyar film, pedig mekkora filmek készültek a diktatúra alatt, Ötödik pecsét, Tanú, ezeket ésszel készítették, mégha utóbbi humoros is. nem véletlen hogy a mai korcs hatalmasoknak csak ízléstelen, gagyi szemetekre futja, maguk is ilyenek, akik erre elpazaroltak 600 milliót vagy 1 milliárdot, azokat én börtönbe vetném és elkoboznám az összes vagyonát.
8/10
Judga 2020 szept. 06. - 09:36:58 8/10
Én jól mulattam. Valaki a "kor lényegét" nem látja a "materialista Kádár-korból" - szerintem a kétszínűség, a pártemberek és a jól alkalmazkodók kettős élete nagyon is jellemző volt. (Ahogy ma is.) Nagyszerű színészek jól játszanak, abszurd és fordulatos. Mi kell még egy jó kis komédiához?!
janderka 2020 aug. 25. - 10:13:27 Előzmény Sz. Péter
:)))
Sz. Péter 2020 aug. 25. - 10:11:53
"meg sem néztem a filmet"

De legalább írtál róla véleményt.
szenbanyasz@gmail.com 2020 júl. 15. - 00:33:47
Ellentmondásos film, vannak benne tök jó dolgok és meghökkentően gyengék is.
Ami pozitív:
- kreatív, eredeti az alapötlet, a véradások körül legyeskedő vámpírról, ráadásul az egész szocialista mozgalmi környezetbe helyezve,
- vannak benne jó poénok, jó szövegek, főleg az ilyen Guy Ritchie-s fajtából, a rendező Isteni műszak című (szerintem ennél sokkal jobb) filmjéből is visszaköszön valamennyire a hangulat,
- Nagy Ervin figurája a maga egész prosztóságával együtt nagyon szórakoztató,
Ami negatív:
- a szocialista környezet megjelenítése nagyon felszínes, leginkább a külsőségekben merül ki, de a kor hangulatát nem ragadja meg jól: valaki írta korábban, hogy ugye a materializmusban hívő Kádár és a hivatalos apparátus simán elhiszi, hogy vámpírok létezhetnek és a szenteltvíz jó ellenük, vagy 56-nak a főszereplő általi folyamatos, de visszhang és reakciók nélkül maradó emlegetése - ezek a 70-es években egyszerűen elképzelhetetlen lettek volna - szóval a szocializmus a díszleteken kívül valójában nincs jelen a történetben, és ezzel egy fontos egyedi karakter (=vámpír a szocializmusban) lehetősége elveszik (mert ez a vámpír máshol is lehetne, nincs jelentősége a történet szempontjából, hogy éppen a szocializmusban van),
- Nagy Zsolt és Walters Lili karaktere eléggé a levegőben lóg, így aztán a kapcsolatuk sem igazán érdekes. Nem világos, hogy Nagy Zsolt minek jött vissza Magyarországra, mit akar itt - és az sem, hogy Walters Lili miért van egyáltalán Nagy Ervinnel, így azon sem izgulunk, hogy akkor elhagyja-e vagy nem. Így aztán a Zsolt és Lili kapcsolatának előremozdítására ilyen óvodás megoldások maradnak, hogy pl. bizalomjátékot játszanak egymással, meg ilyesmi,
- van a filmben néhány meghökkentően gyenge poén és jelenet, pl. amikor egy idősebb nő elkezd szinonímákat sorolni a f*szra, de a Bálnában felvett egyik zárójelenet is - ezek nem csak, hogy nem viccesek, de szekunder szégyenérzetet váltanak ki a nézőből.

Azért meg lehet nézni egyszer, és hát jómagam Nagy Ervin jelentein hangosan nevettem is, de összességében mégis olyan érzése maradt az embernek utána, hogy ebből többet is ki lehetett volna hozni.
9/10
bundi8 2020 júl. 12. - 20:59:19 9/10
Egész jó
7/10
baromarc666 2020 jún. 30. - 10:38:32 7/10 Előzmény sanya86
Jó, izlések és pofonok, ha a sekélyes értelem nélküli klipek tetszenek, akkor az, no problem
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu