Dráma a vadászaton

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 96 perc, 1987

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Csehov kisregénye különös szerelmi négyszög története. Kamisev községi vizsgálóbírónak és a helybeli birtok urának, a grófnak egyaránt megtetszik Olenyka, az erdész lánya. Csakhogy Olenyka a gróf intézőjének, Urbegyinnek a menyasszonya. És feleségül is megy hozzá... A lány miatt fellobban a férfiakban a szenvedély, és az indulatok végül gyilkossághoz vezetnek.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
ligetiz51 2021 máj. 23. - 20:38:07 10/10
Az egész alkotói stáb kimagasló teljesítményt nyújtott ebben a TV filmben. Nekem is meglepetés, hogy Puskás Tamás főszerepet játszik (és egészen jól) filmben, mert én is a Centrál Színház igazgatóként és rendezőjeként ismertem meg és tartom igen nagyra személyiségét.
10/10
pneklara 2015 márc. 04. - 07:20:06 10/10
Ez a film is mutatja, hogy milyen nagyszerû rendezõ Esztergályos Károly.
Mindazt, amit az orosz ember lelkérõl, gondolkodásáról tanultunk valaha, sikerült megragadnia ebben a filmben. A megválasztott helyszínek, az öltözet, a zenei aláfestés tökéletesen foglalta keretbe a történéseket.
Elkeserítõ, hogy minden szereplõ jelleme megkérdõjelezhetõ.Van, aki tartás nélküli, más jellemgyenge, a harmadik jellemtelen, a negyedik bûnözõ.
S milyen kilátása van egy népnek, ahol a vizsgálóbíró maga a legnagyobb hazug,erkölcstelen, jellemtelen?
Milyen lehangoló, ahol a jobb sorsra érdemes fiatal nõk ilyen lump, értéktelen férfiak figyelméért esedeznek.
Nagyon jó és hiteles a színészi gárda.
Bevallom, én Puskás Tamást csak mint igazgatót ismertem, de jó színészi képességekkel is bír.
És remek a zeneszerzõ, Szunyogh Balázs is! Kitûnõ stílusérzékkel komponál, ha nem válogatta a zenei szemelvényeket, hanem maga írta azokat. Prokofjev szerzeményeit idézõ zenei aláfestés, Chopin keringõre emlékeztetõ betét, a görög-keleti esküvõi szertartás kórusa...nagyszerû.
Nagy élmény volt a film minden szempontból.
Örülök, hogy leadták, én meg rátaláltam.
9/10
Semprini 2012 ápr. 01. - 14:35:22 9/10
A 80-as évek a magyar tévéjátékok, tévéfilmek valóságos aranykora volt, tucatjával készültek a jobbnál jobb, mozifilm hosszúságú, remek szereposztású, de moziba soha nem került filmek. Ezek közül az egyik kedvencem a Csehov novellájából készült Dráma a vadászaton.
Kováts Adél ideális választás volt Olenyka szerepére, 24 évesen, pár évvel azután hogy végzett a fõiskolán (musical-szakon!), máris a legfoglalkoztatottabb prózai színésznõk közé emelkedett, hiteles, õszinte játékával, és különleges szépségével. Olenykaként az elején még csak egy hamvasan bájos naiva, késõbb ahogy egyre törtetõbb lesz, szinte megkeményednek a vonásai. Gyakorlatilag egymaga is elvinné a vállán a filmet, de a többi szereplõ is emlékezetes. Kitûnõ alakítást nyújt Gálffi László a lump gróf szerepében, akinek a szeme sem áll jól, Szirtes Ádám az idõsebb generációt képviseli Urbegyinként, és hát a negatív fõszereplõ, Puskás Tamás,aki egy kicsit túlontúl is tenyérbemászóan adja Kamisev vizsgálóbírót... A kisebb szerepekben is jó színészeket láthatunk: Hollósi Frigyes, Csankó Zoltán, T.Katona Ágnes, stb.
A rendezés, fényképezés, vágás mozifilmhez méltó igényességû, kiemelném még a hangulatos, Chopin-keringõket idézõ fõcímzenét.
Mindent összevetve igazi kis remekmûvel van dolgunk, remélem, hamarosan megjelenik DVD-n is...
far vik 2011 nov. 19. - 18:36:33
Jó volt!
Ford Mustang 2011 nov. 15. - 03:07:35
Nagyon jó kis mûsornak tûnik, kíváncsi leszek rá, várom.