Film

Dühöngő ifjúság /Look Back in Anger/

feliratos, angol filmdráma, 95 perc, 1958


Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Az egyetemet végzett, de piaci árusként dolgozó 25 éves Jimmy Porter minden dühét a trombitáján és feleségén, Alisonon vezeti le, aki egy Indiában szolgált katonatiszt lánya. Amikor barátnője, Helene rábeszélésére Alison terhesen elköltözik, hiába alakul ki szenvedélyes viszony Jimmy és Helene között. Mivel továbbra sincs igazi tevékenységi lehetősége a piszkos, szürke új Angliában, ez az örökké lappangó düh átszövi Jimmy egész életét.

Az angol "dühös ifjúság" jelképévé lett Jimmy Porter az atomizált, perifériára szorult és perspektíva nélküli ember tehetetlenségét testesíti meg, és "ahogy Richard Burton játssza smink nélkül, csupa erővel, ideggel, fékezhetetlen indulatokkal és rendkívüli érzékenységgel, valóságos élő, érző robbanóanyag". (Vilcsek Anna)

Forgalmazó: Örökmozgó

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


2011. december 25. 17:13
Bármennyire is jó film ez, Burton karaktere és ez az egész őrült szenvelgés annyira taszít, hogy nem tudom szeretni. Pedig tényleg erős darab. Richard Burton ekkora színész volt...?

2010. május 13. 15:26
Ilyen névvel ilyeneket írni... Szerintem fantasztikus az eredeti film és jó hogy nem csinálnak belőle újat, főleg nem a nyálas diCaprio-val... De eredeti hanggal és felirattal kell nézni, az új szinkron sokat rontha az élvezeten...

2009. március 23. 22:16
Miért, mi a különbség a két időpont között? Mit számít ez? De jó, legyen. Ha szerinted most más értelmezése lehet ennek a darabnak (fogalmam sincs, miben): akkor felőlem értelmezzék újra és forgassanak belőle egy új változatot. Ha valaki, DiCaprio őrült jól el tudná játszani.

Összes hozzászólás