Eastern Promises - Gyilkos ígéretek

Bakancslistához adom
Eastern Promises
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol-kanadai-amerikai krimi, 97 perc, 2007

Értékelés:

251 szavazatból
Szerinted?

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.
Bemutató dátuma: 2008. március 13. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Torontói Nemzetközi Filmfesztivál

  2007
  Legjobb férfi alakítás: Viggo Mortensen
 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb brit film jelölés
 • Golden Globe-díj

  2008
  Legjobb film - drámai kategória jelölés
 • BAFTA-díj

  2008
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Viggo Mortensen
 • Cézár-díj

  2008
  Legjobb idegennyelvű film jelölés: David Cronenberg
 • Golden Globe-díj

  2008
  Legjobb filmzene jelölés: Howard Shore
 • Golden Globe-díj

  2008
  Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Viggo Mortensen
 • Oscar-díj

  2008
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Viggo Mortensen

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
nagynebk jan. 18. 22:22:30 9/10
Nagyon kemény film. Nagyon tetszett. Viggo M. ebben is szuper volt!
A forgatókönyv írója nyilatkozott (2019.jan.) , hogy lesz 2. rész!
Remélem, úgy is lesz!
Rocco1899 2019 jan. 16. - 07:49:28 Előzmény Andyking
ez bizony így van.
Moczart 2018 márc. 11. - 14:43:25
Nekialltam de nem jutottam messzire vele. Bizonyos mennyisegu hulyeseget el tudok viselni. Bar egyre nehezebben. Mint amikor 10-20 meterrol gepfegyverrel lovik egymast de megsem serul meg senki. Vagy asztalt borogatnak, mert az ugye felfogja a golyokat. A filmekben biztos.

De ennel a filmnel mar az elejen annyira ordit a hulyeseg, hogy egyszeruen nem tudtam vegignezni.


SPOILER

Ebben az esetben okafogyott a sztori kezdete is. Egy egeszsegugyi dolgozo lenyulja egy eroszakos halalt hal ismeretlen naplojat majd elkezd nyomozgatni. A naplo tobb tanu jelenleteben kerult hozza amit kesobb kb boldog-boldogtalannal kozol is. Persze.

Ezzel kockaztatna az allasat, sot valoszinuleg a hivatasat is. Tovabbi bunteteseket se felejtsuk mert ketlem, hogy az Angoloknal ez elfogadott dolog lenne. Node ra se rants ez a teny lenyegtelen most ugye.

Azaz hosunk nem csak szuicid hajlamu hanem a beszamithatosagaval is gondok akadnak.

Ertem, hogy film. De azert megeroltethetnek magukat. Ennyire eletszeru sztorival a 80-as es 90-es evek csihipuhi filmjeiben talalkozni.

Node ugy tunik ma mar ezek legjobb film jelolesekkel jutalmazzak. Na kb ennyit is ernek ezek a jelolesek.

Az a durva, hogy egy "komoly" filmnel ez az aprosag nem sokakat zavar. Elkepeszto.

Nem ertekelem a filmet.
beatrix555 2015 dec. 08. - 08:32:37
Viggo brutál jól játszik ebben a filmen, igazi karakter alkat, ránézve elhiszem, hogy hidegvérû gyilkos ( pedig szerepe szerint nem is az, csak egy sofõr aki plusz feladatokat is ellát) Viggo alakítása az, ami elviszi ennyire jól a filmet.

SPOILER:
nem olvastam végig a hozzászólásokat, de láttam, hogy mások is panaszkodtak a film végére, hogy igazából nem fejezték be, nem mutatják, hogy elkapják a maffiafõnököt és börtönbe kerül vagy milyen büntetése lesz, vagy egyáltalán sikerrel-jár-e Nyikolaj vagy esetleg hiba csúszik az igazságszolgáltatás gépezetébe, stb stb. Egy maffia sztori esetében sokminden lehetséges. Azaz nyitva hagyják a film végét. Ugynakkor vizsont rájöttem, hogy miért is hagyják itt abba a filmet, és miért nem folytatják, azaz miért nem zárják le. Nincs lezárás, mert Nyikolaj csak egy csatát nyert meg, a harc, ami igazából végtelen, harc az orosz maffiával, nemcsak egy életre szól, de azután is. Egy sakkfigurát sikerült lelepleznie, börtönbe juttatnia, s most egy magasabb szintrõl tudja tovább folytatni a harcot, jobb esélyekkel, hogy még nagyobb fõnököt / fõnököket tudjon elkapni. Ha lezárják a filmet azzal, hogy a család fejét, akinél szolgált börtönbe zárják, és "gyõz az igazság" akkor a nézõnek olyan érzése van, hogy a fõszereplõ elérte a célját, itt vége is az ügynek, nincs több teendõ. De az író, a rendezõ ezzel a végkifejlettel inkább azt akarta hangsúlyozni, hogy a munka oroszlánrésze még csak most kezdõdik... hisz mondta is a filmben Nyikoláj a film vége felé az igazi fõnökének, aki az igazságszolgátatás oldalán áll, hogy végre elérte a kezdeti célt, bejutott a maffia köreibe s megmutatta a tetovált csillagokat a mellén. Nos véleményem szerint ezért lett olyan a vége a filmnek, amilyen.
8/10
fantyoyo 2015 júl. 22. - 10:07:45 8/10
a rendezõ többi filmjeit nem nagyon szoktam szeretni, ez elég jó volt
vajasll 2015 júl. 14. - 23:33:02 Előzmény kiring
Köszönjük,hogy idõ elõtt megtudtuk a film végét!
Andyking 2015 máj. 15. - 10:10:14
Mortensen súrolta az Oscart.Ha a maffia neonáci ,õt pedig Cohen-nek hívják,akkor biztos Oscar!
kiring 2015 máj. 15. - 08:45:33
NovákX5: "Mondjuk a végén egy kicsit vicces volt a jelenet, mikor Kirill épp meg akarta ölni a gyereket, a táska nyitva volt a babával, erre a nõ utána szól, hogy "megfázik a baba"..."

Sokan sérelmezik, a film nem lett befejezve. - De be lett, éppen ezzel a mondattal. A nõ biztos volt benne, hogy Kirill nem öli meg a gyereket. És ez a vége: Kirill valóban nem öli meg a gyereket, Ezt mondatja a film, ezt mondatja a rendezõ a nõvel.
tramonto 2015 márc. 19. - 18:53:28 Előzmény Gina424
Ennyi benne az izgalom, sõt "remekmû", a nézõ fantáziájára bízza a befejezést. Ez egy borzalom, ezek után merjük ócsárolni a magyar filmeket. Csak akkor ajánlom, hogy nézzétek mikor áramszünet van - a képernyõt.
Gina424 2014 okt. 30. - 21:30:05 Előzmény blacknet
Sziasztok!

Árulja el nekem valaki, hogy SPOILER
mi volt Nyikolaj célja? Mert, ha a Scotland Yard informátora, akkor azzal, hogy lecsukatja a fõnököt tulajdonképpen elérte a célját. Vagy ezek után a többi maffiatagot is le akarja majd csukatni? Számomra kicsit hihetetlen, hogy egy rendõr lesz gyakorlatilag a maffia feje...
A másik, amitõl viszont idegbajt kaptam: vért vesznek a maffiafõnöktõl, a baba meg nem kap rendõri védelmet. Komolyan elsült az agyam ekkora baromságra.
5/10
Újvállalkozó 2014 aug. 04. - 20:08:49 5/10
5/10

Nekem túl lassú volt. Nem tetszett annyira, de a fürdõs verekedõs jelenet jó volt.
blacknet 2014 júl. 01. - 13:32:33
Fontos a viszonyítás: ha az ember a Die Hard 5 után nézi meg ezt a filmet, egész biztosan jó véleménnyel lesz róla. Egy pocsék élmény után bármilyen minõségi alkotás élvezhetõvé nemesül, mégha talán nem is olyan klasszis, mint amit Cronenbergtõl megszokhattunk. Ujjgyakorlat ez neki, de tõle még egy ilyen hétköznapi meló is jól esik, a szaunás verekedéssel pedig ebbe a filmbe is be tudott csempészni legalább egy olyan jelenetet, amit nem fogunk elfelejteni sohasem.
Lassú ugyan a tempó, cserébe a színészi játék kivételesen erõs, így cseppet sem zavaró. Mortensen, illetve Mueller-Stahl mellett Cassel ezúttal kicsit háttérbe szorul, talán mert az õ negatív figurája minden értelemben negatív a nézõ számára. Míg a többiekbõl áramlik az erõ, Mortensenbõl pedig még a maffiaközeg ellenére is valamiféle erkölcsi tartás, tisztesség (miközben fõ célja - a maffiafõnöki pozíció - irányába érzéketlenül és hidegen tör), Cassel egy zsákutca, egy életmûvet csak lerombolni, elherdálni tudó, tehetségtelen bájgúnár. Mellettük pedig Naomi Watts csak a szükséges ellenpont, tulajdonképpen mi magunk, akik rácsodálkozva és elborzadva néznek a szörnyre, egy olyan világra, ami itt van, párhuzamosan létezik mellettünk, viszont ha csak kicsit is szerencsénk van, sosem lesz érintkezési pontunk vele.
Mint 1972 óta bármelyik maffiával foglalkozó film, merít az õsforrásból: Mueller-Stahl alakításban, mozdulataiban nem nehéz meglátni Brando keresztapáját, Cassel felelõtlensége, heves vérmérséklete egy az egyben Sonny-é, bukása elkerülhetetlen (csak az a kérdés, viszi-e magával a családot is, vagy még az örökség átvétele elõtt kiiktatják), Mortensen pedig tipikus consigliere: célvezérelt, hidegfejû racionális, intelligens. Persze, csak az o betû stimmel, a folytatás már egészen más, nem olasz, hanem orosz, más hagyományokkal, játékszabályokkal, személyi politikával. Bennem még az is felmerült, hogy Casselt küldi az apja vérpadra, felismerve, hogy kijelölt örököse nem méltó a vezetésre.
A képek és a hangulat is magával ránt, na de ez egy Cronenbergnél ugye alap.
JohnGotti1980 2014 febr. 23. - 10:44:56
imádom..
10/10
vondermonarchi 2013 jún. 30. - 02:23:29 10/10
Hogy ez mekkora film volt, eddig hogy maradhattam le róla ?

De miért ilyen késõn adják? Ja persze, az emberi idõ a sok szemét mûsornak kell :(((
10/10
Tolkien 2013 ápr. 14. - 09:10:56 10/10
Zseniális film.
proskit 2013 ápr. 14. - 02:02:06
Zseniális! Megérte fennmaradni miatta.
9/10
spotlight 2013 jan. 19. - 20:52:05 9/10
Nagyon jó film!
r0t0 2012 nov. 25. - 11:57:52
Az elsõ pár másodperc után gyanút fogtam, hogy ez nem az ilyen érzékeny gyomrúaknak való film, mint én. Belepörgettem és igazam lett. Ennek ellenére az kiderült, hogy Vigo itt is szuper. Csak szükségtelenül és váratlanul brutális.
talec 2012 okt. 05. - 18:26:40
A csinos doktornõ, Lady Di lesz a következõ filmjében. Naomi Watts.

Ez a film be lett harangozva alaposan, én Vincent Cassel-tõl vártam ebben a filmben nagy alakítást, de igazából Viggo Mortensen volt fantasztikusan jó. Cassel-t már felfedeztem magamnak pár éve, általában tetszenek a filmjei, jó színész. Itt sem volt rossz.
szinhazimado 2012 jún. 18. - 19:51:49
Jó film, érdekes történettel, remek színészi alakítással. 10/10 pont. Ajánlom!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu