Éber álom

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokumentumfilm, 63 perc, 2010

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Az Operett szaggatott. A darab szétszórt részekből áll. Nem szabad a folyamatosságot keresni. A teret a nyelv teremti meg. A darab egy élő organizmus, amely a szemünk láttára épül fel. A szöveg minden szótagja magában hordozza az egész művet. Nem arról van szó, hogy a színész egy karakterrel végighalad a cselekményen, hanem arról, hogy szabadjára engedi a nézők éber álmát." (Valére Novarina)
2010. novemberében a Vidnyánszky Attila által vezetett debreceni Csokonai Színház művészei Olivier Py igazgató és Agnes Troly programigazgató meghívásának eleget téve öt egymást követő estén teltházas előadást adtak Európa egyik legrangosabb színházában, a párizsi Odeonban. A "Képzeletbeli operett" előadásai óriási sikert arattak a párizsi közönség körében. Filmünk 9 napon keresztül dokumentálja a Csokonai Színház utazó társulatával történteket az elindulástól a próbákon és előadásokon át a hazajövetelig. Eközben képet kapunk az előadásról, a benne megjelenő színészekről, a különleges darabról, Valére Novarináról és francia alkotótársairól, Novarinának a magyar nyelvhez fűződő különleges viszonyáról, a párizsi Odeon Színház meghatározó szerepéről a francia és az európai színházi életben, Debrecen város kulturális törekvéseiről, a Csokonai Színház művészeti filozófiájáról, a magyar-francia kulturális kapcsolatokról.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2011 nov. 08. - 11:04:50 Előzmény adamnagysweetmovie
Bocsánat, nem Vidnyánszky rendezte, a Debreceni Színház csak befogadta a francia rendezõ darabját.
offtopic
adamnagysweetmovie 2011 júl. 14. - 10:49:30
Hát ez is egy dolog / Ugye te se gondolod - komolyan...
Sajnos Vidnyánszky nemcsak ilyen formabontó elõadásokat rendez, nagyon is trendbesímuló, udvari darabokat is, szabadtéri színpadokon (egy héten belül kettõt is...)
Remélem errõl a jelenségrõl készülhet majd egyszer elfogulatlan dokumentumfilm.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu