Ébredés

Bakancslistához adom
magyar filmdráma, 105 perc, 1994

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Az Elek Judit Anya, mi történelem lettünk? című regényéből készült film főhősnője, Kati, tizenhárom éves, amikor 1952-ben meghal az édesanyja. Apja a miskolci vasműben dolgozik, büntetésből igazgató-főmérnökből kohásznak lefokozva. A kislány magára marad a zsúfolt társbérletté átalakult lakásban. Képzeletben azonban életre kelti édesanyját, mert még szüksége van rá. Miután az egyik társbérlő, a volt antikvárius megkapja a kivándorlási engedélyt, és elutazik, Kati befogad a lakrészébe egy utcai könyvárus fiút, aki tiltott határátlépés miatt már a börtönt is megjárta.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Xxy92 2017 máj. 29. - 08:20:02 1/10
Miért van az, hogy az MTVA által vetített magyar filmek többsége az 50es években játszódik??! Csömöröm van már ettöl!
pneklara 2016 aug. 18. - 12:47:28
Ha lett volna reklám a 100 perces filmben, biztos kikapcsolom. De kitartottam a végéig. Nem kellett volna, mert még azt sem értettem, mit mesélhetett el a férfi a lánynak?SPOILER! Ennyit kell tudnom? Mindent elmondtál? - kérdezi a lány. - Ennyi, igen - mondja a zokogó férfi.Kénytelen leszek elolvasni Elek Judit regényét, hogy megtudjam.
A film a '90-es években született és az '50-es évekrõl szólt. A korosztályomnak mond valamit, hogy a mozikban csak orosz filmeket adnak, orosz operát énekelnek. A vezérigazgató miért lapátol szenet, a nagy lakásban miért él egymás mellett annyiféle, s olyan különbözõ család?A mai átlagembereknek nem sok fogalma lehet ennek a kornak a problémáiról. A tanár elvtársnõk karaktere viszont egész jóra sikeredett:)
A fõszereplõ lány - akit a magyar Nicol Kidmanként is neveznek, nekem nem tetszett. Esetlen, darabos 15 éves kamasz, bár néhány trükkel szép nõvé varázsolták a film végén.
Azt jól ábrázolta a rendezõ, hogy a magára hagyott, félárva bakfis lány keresi a kapaszkodót,épp akkor marad anya nélkül, mikor a legnagyobb szüksége volna a tanácsaira.
Kíváncsi vagyok, hogy a regény ad-e hozzá valamit, de összességében számomra sem volt szerethetõ ez a film.
olahmiki1959 2016 aug. 18. - 04:51:14
Nem tetszett.
Szétesõ, drámaiságot nélkülözõ, vontatott, sokszor kifejezetten unalmas film.
A fõszereplõ lány pedig semmi tehetséget nem mutatott, mint színésznõ. Talán nem véletlen, hogy gyakorlatilag el is tûnt a süllyesztõben...:)
3/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu