Édenkertünk Írországban - Felhők a part fölött

Bakancslistához adom
Unsere Farm in Irland: Wolken über der Küste
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus film, 89 perc, 2007

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Dr. Martin Winter, a sebész három lányával él Berlinben. Felesége halála után négy évvel dönti el, hogy változtatnia kell szomorú életén. Legkisebb lánya, Paula súlyos asztmája sokar romlott az édesanyja halála után. Doktor Winter úgy dönt, mindannyiukra ráfér a pihenés, ezért felesége szüleihez utaznak Írországba.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Erin O'Toole
Dr. Martin Winter
Marie Winter
Elisabeth Winter
Paula Winter
Peter O'Mally
Jennifer Connelly
Trisha Dougal

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2020 jún. 28. - 12:11:51 9/10
Édenkertünk Írországban - Unsere Farm in Irland (8 epizód forgatás 2007-2010-ig) - I. epizód

Az első felesége balesetben bekövetkezett halála után Dr. Martin Winter, a berlini szívsebész a három lányával (Marie, Elisabeth és Paula) elutazik az ír Ballymara faluba. Csupán vakációt tervez, hogy meglátogassa az ott élő elhunyt felesége, azaz gyerekei nagyszüleit: Petert és Anne O’Mallyt, akik időközben bérbe adták a birkafarmjukat.

A család megpróbálja feldolgozni a feleség, ill. az anyjuk elvesztését, de abban is reménykednek, hogy a legkisebb asztmás kislánynak, Paulának is könnyebbülést jelent a sós, tengeri levegő.

Amikor a helyi körzeti orvos, Dr. Lucius McNamara szélütést kap, melyet Martin beavatkozásának köszönhetően súlyosabb következmények nélkül túlél, majd fel is épül - Dr. Winter a család bevonásával úgy dönt, átveszi a helyettesítést.

Egy bátor mentőakció során fokozatosan elnyeri a kis halászfalu lakosainak bizalmát, majd röviddel később ajánlatot is kap, vegye át véglegesen a háziorvosi praxist is.
Kezdeti kételyek, majd családi viták sora után végül is Martin úgy dönt, feladja a németországi szívsebész karrierjét, és áttelepül Írországba. A nagyvárosi életből a vidéki életbe való váltást nagyban elősegíti a birkatenyésztő, Erin O’Toole iránt egyre növekvő vonzódása is, aki tulajdonképp csak bérli Martin apósa birkafarmját.

A legidősebb lánya, Marie ezzel szemben úgy érzi, apja őt egyáltalán nem érti meg, és vissza is tér Berlinbe.

Az új hazájában eltöltött pár hónap után Martin Erinnek házassági ajánlatot tesz, amit a nő el is fogad, bár formálisan még mindig a külföldön élő haditudósító-újságíró, Christoph Lanik felesége…
5/10
pro55 2018 dec. 22. - 22:33:14 5/10
A sztori a Doc Hollywoodnak egy giccsesebb, vontatottabb, humort mellőző változata, max 5 pont. A felülértékelés miatt néztem meg, kár volt.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu