Film

Édesek és mostohák /Stepmom/

magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 124 perc, 1998 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott


Értékelés:

397 szavazatból
Szerinted?
Két asszony harcol egy családért. Az egyik szép, fiatal és öntudatos (Julia Roberts), a másik is öntudatos de kicsit már megkopott a hosszú minta anya szerepben (Susan Sarandon). Kettejük között a hadszintér a szeretett férfi (Ed Harris), aki elvált az egyiktől, és feleségül akarja venni a másikat, valamint a felbomlott házasság gyümölcsei, két rosszcsont lurkó. Isabel próbál szerelme gyerekeinek jó anyja lenni, de képtelen fölvenni a versenyt a férfi exfeleségével, a gyerekek édesanyjával. Jackie jól ki is használja ezt a helyzetet, s amikor csak teheti, gyerekeit a csinos mostoha ellen uszítja. És ez így menne az idők végezetéig, ha a sors közbe nem szólna.

Bemutató dátuma: 1999. április 8. (Forgalmazó: InterCom)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

  • Golden Globe-díj (1999) - Legjobb színésznő - drámai kategória jelölés: Susan Sarandon

Vélemény:


2016. december 7. 19:18
Egy az egybe bemásolható lenne, passzol a hozzászólásod, véleményed Ide "A kezdő"
http://port.hu/adatlap/film/mozi/a-kezdo-the-intern/movie-163430

A polgárosodás, a kapitalizmus fejlődése a családok, háztartások fejlődésére nézve sem volt hatástalan. Annak következtében, hogy a családdal együtt élő szolgák, a cselédség és rokonság aránya igen lényegesen lecsökkent, s a többgenerációs családi együttélési formák lassan megszűntek, az ún. kiscsalád (nukleáris család) egyre inkább elterjedtté vált. Ez egyben azt is jelentette, hogy a család és a háztartás mindinkább összemosódott. A nők tömeges munkába állása következtében s azzal egy időben a család számos funkcióját (pl. gazdasági, szociális, egészségügyi, gyerek illetve öreg gondozási) különböző intézmények vették/veszik át. A nők önálló munkavállalása, önálló jövedelemhez jutása a családon belüli helyzetüket is megváltoztatta, a család struktúráját, működését a házasfelek egyenjogúsága irányába mozdította.
A változások a 19. század végére, a 20. század közepére az európai országokban többé-kevésbé végbementek. A 19. század végén már felmerült: vajon a technikai-gazdasági fejlődés nem teremti-e meg fokozatosan azokat...

2016. december 6. 15:08
Én viszont maximálisan osztom a véleményedet. Igen, személyre szabott, hogy ki hogyan akar élni, és miben tudja megtalálni önmagát. Nagyon sok kellemetlenség és betegség származik abból, hogy mindenkire kötelező érvénnyel rá akarják húzni az átlagos családmodellt. Ez sokszor sem az egyénnek, sem a gyerekeknek nem jó.
Én azon női kategóriába tartozom, aki nem érzi jól magát egyedül, ha mást nem is veszünk alapul, de még a Bibliában is benne foglaltatik, hogy az ember nem arra hivatott, hogy egyedül éljen.
Van egyfajta női sztereotípia, ami a női jellegből alakult ki, és a női lélekre hangolt életformát hangsúlyozza, mely szerint a nő csak ebben teljesedhet ki. Azt viszont hülyeségnek tartom, hogy egy nő megszerez egy komoly diplomát, aztán otthon a férje az úr, akinek a nő szül három négy gyereket, és ezért él., otthon, nincs hivatása, és vezeti a háztartást. Itt a személyes önmegvalósítás azért csorbul szerintem. De csorbul akkor is, amikor egy nőtől ugyanakkora teljesítményt várnak el a munkahelyen, mint egy férfitól, viszont amikor hazaér, hatványozottan több a feladata, mint a férfinak.

A legj...

2016. december 1. 19:39
A minap hallottam egy megjegyzést a tv-ben. " ....miért hiszik azt a nők, hogy csak a férfiakkal teljes az élet! Egy nő férfi nélkül is teljes egész, jól megvan!" Ezzel a nézettel, gondolattal nem értek egyet. Szerintem ez személyes, személytől függő. Van ilyen nő és olyan nő is. Minden döntés személyre szabott, önálló.

Összes hozzászólás