Edgemont

Bakancslistához adom
kanadai tévéfilmsorozat, 2000

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A keserédes, fiatalos hangvételű Edgemont története a mindennapok valóságában gyökeredzik, finom humorral és sziporkázó ötletességgel átszőve. A sorozat Vancouver-i külvárosi fiatalok életét mutatja be. A helyi, fiatal tehetségek főszereplésével készült műsor egyike a valaha Kanadában készült legsikeresebb produkcióknak, mely Észak-Amerikában is jó kritikákat kapott és hatalmas népszerűségnek örvend.
A főszereplők legtöbbje 15 és 17 év közötti fiatal - a sorozatban csakúgy, mint a való életben. Fel-feltűnnek egyes részekben idősebb szereplők is, de felnőttek nem. "Az embereknek 15-16 évesen a barátai körül forog az élete" - nyilatkozta a sorozat írója és producere, Ian Weir. " Azzal, hogy a szülők nem jelennek meg a képernyőn, azt akartuk elérni, hogy a szereplők közti kapcsolatokat mutassuk be, mert ezek a legfontosabbak a karakterek mindennapi életében."
Weir úgy tűnik, valóban képes volt a fiatalok lelkivilágának legmélyére hatolni: a sorozat, bárhol mutatták is be a világon, mindenhol megtalálta a fiatalokkal közös hangot. Az Edgemont karakteres, tehetséges fiatal szereplőit több Leo Díjra jelölték már kimagasló alakításaikért - Kristin Kreuk azóta a Smallville című sikeres sorozat egyik főszereplője lett. Miközben a stáb a sorozattal együtt nőtt fel a három széria elkészítése közben, az Edgemont díjnyertes írói ezzel együtt folyamatosan új, izgalmas és aktuális témákat mutattak be a képernyőn, folyamatosan frissítve és színesítve a szereplőgárdát fiatal, új szereplőkkel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu