Ég veled!

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar-kanadai-olasz filmdráma, 93 perc, 2005

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Az orosz űrhajós már hónapok óta vesztegel a MIR űrállomáson, de lehozatala egyre késik. Felesége rendszeresen felhívja őt az űrközpontból video-telefonon. Majd egy alkalommal közli vele, hogy elhagyja. Egy szűz néger lány találkozik egy férfival, aki csak egyet akar: elvenni a lány ártatlanságát... Egy idős férfi fülét megvágja egy fodrászlány, és kettejük között meghitt kapcsolat bontakozik ki... Egy színész és egy statiszta-lány bosszúhadjáratot folytat egymás ellen... E film hősei - talán nem is egyszerű emberek - a jelen hétköznapi válaszaira adnak egyéni, speciális helyzetükből adódó válaszokat. Döntenek jól és rosszul sorsuk alapkérdéseiben. Lírai? Groteszk? Ironikus? Csak annyira, amennyire a világ az.
Bemutató dátuma: 2005. november 3. Forgalmazó: Hungarotop

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
babajaga 2007 febr. 28. - 22:19:01
azért a magyarokra jellemzõ ez a csõlátás: éppen a három legihletettebb alakítást nem veszik észre, pedig ezek teszik igazán értékelhetõvé ezt a filmet (no persze, kállai ferenc mellett, aki még a régi igazi színészek közé tartozik). szóval ez a három szerep a férj, a földön énekelgetõ barát és a feleség alakítása, akik (vesztükre) oroszok.
érdemes lenne odafigyelni erre a kultúrára is, mert sajna!, Európában szinte már csak õk képviselik az igazi, élvezhetõ és felemelõ kultúrát, a katartikus élményeket.
a film nagyon kedves, nem a konkrét földhözragadságra kéne figyelni, hanem arra a hangulatra, melyet belõlünk kivált. Mert olyankor vagyunk a magunk teljességében.