Egerszegi

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 104 perc, 2000

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egerszegi Krisztina. Egérke. Mindnyájunk kedvence és büszkesége. Egy nagyszerű úszónő. Egy félelmetes versenyző. Egy remek ember. Akiért egy ország szurkolt Szöulban, Barcelonában, és Atlantában. Akiből a szemünk előtt lett világhírű sportoló. És akiről szinte semmit sem tudunk.
Mert eddig még senki sem készített portréfilmet a magyar bajnok, amerikai bajnok, Európa-bajnok, olimpiai bajnok, világcsúcstartó világklasszis úszónő életéről, aki a mai napig Magyarország legnépszerűbb emberei közé tartozik.
Vajon mi lehet ennek az óriási népszerűségnek az oka? Csupán a hatalmas teljesítmény és a nagyszerű eredmények? Vagy kell hozzá valami más is? Többek között ezekre a kérdésekre szeretne választ adni ez a film.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
myatom 2009 szept. 12. - 22:11:54 10/10
Elolvastam így utólag a linkelt kritikát is, ami by the way jól lehúzza a filmet.
Egyfelöl igazat adok, mert kétszer ekkora terjedelemben is szívesen néztem volna, másfelöl szerintem arányos és célt teljesítõnek érzem a filmet így másodjára belegondolva is.
10/10
myatom 2009 szept. 12. - 22:05:26 10/10
Kifejezetten jól sikerült, végig élvezetes film volt. Nagyon jó volt látni.
Talán csak egy megjegyzés: Arra a bizonyos megdönthetetlen 200-as világcsúcsra jobban kellett volna fókuszálniuk a filmkészítõknek.
Nagyon szívesen megnézném a film 10-éves jubileumára készülõ folytatást is, hogy s mint fõhõsünk napjainkban.
Káprázatos esztétikai élmény: annyira gyönyörûen úszik, oly szép, valóban királynõi teremtés.