Egy aktmodell halála

Bakancslistához adom
Star 80
amerikai filmdráma, 104 perc, 1983

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

A gyönyörű kamaszlány a vágya, hogy sztár legyen és a bulvárlapok címoldalára kerüljön. Mariel Hemingway alakítja Dorothy Strattent, a Playboy álomlányát az igaz történetben. Bármily ambíciózus is a lány, azért sebezhető. Egy szélhámos fedezi fel, aki szeretője lesz és gátlástalanul hajszolja a siker felé.

Stáblista:

Szereplők

Dorothy Stratten
Paul Snider
Hugh Hefner
Dorothy anyja
Aram Nicholas

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
nikato 2020 okt. 30. - 17:30:08 8/10
SPOILER: (Igaz story) Dorothy Stratten utoljára 1980. augusztus 13-án ment Paul Snider otthonába, a válás egyik részletét megbeszélni. Menedzsere megpróbálta lebeszélni a személyes találkozóról, Stratten azonban hajthatatlan volt, mondván: „Szeretnék a barátja maradni.” Snider lakótársai röviddel este 11 óra után találták meg őket, amikor benéztek a férfi szobájába. Strattennel együtt meztelenül feküdt az ágyon, mindkettejük fején hatalmas, sörétes fegyverrel lőtt lyuk tátongott.

A rendőrségi jelentés szerint Snider egyenesen Stratten szemébe lőtt a 12-es sörétes puskával, csontszilánkok és vér egyvelegévé változtatva szemgödrét. Ezután, vélhetően egy, a bánat, a rémület és az őrület által fűtött roham során letépte Stratten ruháit, és közösült a holttesttel. Véres kéznyomok voltak Stratten bőrén, ahol Snider fogdosta. Valószínűleg beletelt egy időbe, mire Snider felfogta, mit tett. Vélhetően az általa előidézett borzalmas jelenetet nézve döntött úgy, hogy saját szájába helyezi a puska csövét, és meghúzza az elsütőbillentyűt. SPOILER VÉGE
9/10
trudy 2013 dec. 02. - 22:06:48 9/10
Remek film, realisztikus, lebilincselõ, elgondolkodtató. A színészi játék nagyszerû, Eric Roberts zseniális, hihetetlen, hogy nem lett belõle Hollywood egyik legnagyobb színésze (hanem helyette olyan alulmúlhatatlan gagyik szintjére süllyedt a karrierje, mint pl. "Fegyencjátszma"), a Dorothyt alakító szintén alig ismert Mariel Hemingway is kitûnõen játszik, teljesen átjön a történet mondanivalója, nincs benne egy sallangos pillanat sem, a rendezés is kiváló. A sztori pedig rendkívül tanulságos és igen sok gondolatot ébreszt az emberben, a mai filmekkel ellentétben nem a felszínre helyezték a nagyobb hangsúlyt, hanem a körítés tényleg megmaradt körítésnek.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu