Egy asszony visszanéz

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 101 perc, 1941

Értékelés:

34 szavazatból
Szerinted?

A színésznő Ágnes karácsony napján jelenti be férjének és kislányának, hogy sármos kollégájáért, Miklósért elhagyja őket. A válás után a pár Franciaországba majd Hollywoodba költözik. De külföldön csak Ágnesnek van sikere, ezért a pár hazaköltözik. Itthon Ágnest férje halálhíre és csinos süldő lánya, Judit fogadja, aki beleszeret mostohaapjába...

Stáblista:

Szereplők

Szánthóné, Székely Ágnes színésznő
Miklós, színész
Szánthó Tamás, karmester
Szánthó Judit
Gereben Géza, filmíró Amerikában
Ilona, nevelőnő

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Joan Fontaine 2019 okt. 28. - 07:08:51
Ez a film valóban jó, tartalmas mondanivalóval, és sok szempontból Anna Karenina típusú történet. Tetszett a drámaisága, amivel az igazságot, és a valós folyamatokat mutatja be. Szimpatikus szerepe volt benne Somlay Artúrnak is, aki egészen értelmes eszméket fogalmazott meg az élet realitásairól, és méltósággal viselte a csapásokat. Ugyanez mondható el a főhősnőről is. Tasnády Fekete Máriát azért lehetett keveset látni magyar vásznon, mert nagyrészt külföldön dolgozott. Kár, mert egészen elviselhető színésznő volt, megjelenése is színvonalas.
Jávornak ebben a filmben kevés lehetősége volt színészi képességei kibontakoztatására, de szimpatikus volt.
adamnagysweetmovie 2012 okt. 18. - 22:22:30
Úgy tudom, 57-ben tért haza, s ekkor elhalmozták szerepajánlatokkal (naná, presztizs a kurzusnak), de egészsége nem engedte már a visszatérést.
Major közvetlen a háború után nem vette fel a Nemzetibe, ezért volt Jávor számára nagy elégtétel, hogy 59-ben végre tagjává választották. Sajnos ebben az évben halt meg.
Sorozatfüggõ 2012 jún. 05. - 08:23:11
Én nem nagyon kedvelem Jávort, de elismerem a tehetségét. Ezt a filmet viszont nem Jávor, hanem Tasnádi Fekete Mária miatt volt érdemes megnézni.
mulao 2009 aug. 30. - 04:15:20
Hogy jó film lehet-e.
mulao 2009 aug. 30. - 04:14:54
Biztos jó film, hiszen Jávor Pál játszik benne, sokszor egy-egy színész nevét teszik garanciává, fûggõvé, egy film jó lehet-e.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu