Egy baleset anatómiája

Bakancslistához adom
Last Exit
16 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai akciófilm, 89 perc, 2006

Értékelés:

60 szavazatból
Szerinted?

Egy közlekedési baleset előzményei elevenednek meg a baleset megtörténte után. A két autó vezetőjének zaklatott életvitele szinte előrevetítette egy tragédia bekövetkeztét. Beth, a gerincbénulásos gyerekét egyedül nevelő anya egész nap rohan, mégis mindenhonnan elkésik. Elveszíti a munkáját, többször lerobban az autója, ráadásul volt férje is el szeretné venni tőle a kisfiát. Diana, a másik autó sofőrje egy reklámügynökségnél dolgozik és a vezetői poszt várományosa. Ám ezért sokat kell tennie, a reklámfilm forgatás helyszínétől az irodáig szaladgál, ráadásul gyerekeivel is törődnie kell. A városban aznap rettenetes a hőség, sok az útfelbontás, gyakoriak a dugók, és mindenki ideges. A körülmények szerencsétlen összejátszása folytán a két nő súlyos balesetet szenved, amikor egymással versengve próbálnak lehajtani az autópálya utolsó kijáratához. Mindketten küzdenek az életükért, de csak egyikük éli túl.

Stáblista:

Szereplők

Diana Burke
Scott Burke
Benji 10 éves korában

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
noga 2012 nov. 15. - 11:53:46
***** Spoiler!!!! *****
Valóban több logikátlanság van a filmben. Az is, amit lejjebb említettetek, hogy Beth hogyan érte utol a másik autót, miután a sajátja lerobbanva állt az út közepén (ez okozta a végsõ konfliktust), õ meg ráadásul gyalog legalább 20 métererre eltávolodott tõle.
A másik viszont, ami érdekesebb: ha megfigyelitek a film közepén, a baleset utánról bevágott képeket (este van, szakad az esõ, még csak a két rendõr rohangál, hogyan tudnának segíteni, míg nem jönnek a mentõsök): Mindkét csaj a saját kocsijában van, Beth a volánnál ül. A film végének az ismeretében: hogy' került vissza az autójába, miután lelõtték a sajátjától elég távol lévõ másik autó mellett? Visszasétált és beült? Persze, nem ez a film lényege, a film a stresszrõl, rohanásról, idegeskedésrõl, kiborulásról, rossz döntésekrõl, véletlen egybeesésekrõl szól, de ezeket a bakikat kiküszöbölhették volna.
***** Spoiler vége *****
7/10
sanderb 2012 aug. 22. - 09:41:58 7/10
Az Ütközések c. film két szálra egyszerûsített változata, abszolút drámára hegyezve - így jellemezhetõ ez a neuralgikus film. Azért ez nem éri el a fent említett film minõségét, gondolatiságát, bár tanulságokban éppen nem szûkölködik ez sem. Nagyon feszült volt végig a légkör, ami kihatott rám is, és végül is nem is oldódott a film végén sem. Az Összeomlás c. filmre is emlékeztet, de az is egységesebb alkotás, nagyobb hatást gyakorol a nézõre.
Nem tudom eldönteni, hogy a keretszerkezete elõnyös volt-e, vagy sem, nekem igazán nem jött be. Összességében sok újat nem mutatott. 10/7
Nagy1A 2012 aug. 11. - 09:20:33
Nagyon ismerõs volt a szituáció......eszembe jutott, kicsit korábbról Michel Piccoli lábujja .......... Az élet dolgai (Les choses de la vie)......na akkor ezt is meg kell nézni!!
olahmiki1959 2012 júl. 15. - 05:02:16
Nagyon jó film, az utóbbi idõk egyik legjobb, leghatásosabb filmje. Végig érdekes, feszült, fordulatos, tökéletesen visszaadja a nagyvárosi rohanó, egymásra nem figyelõ életmódot, az elidegenedést, az embertelenséget, az egymáson való képletes és valódi keresztülgázolást.
Mindenkinek ajánlom, nem könnyû szórakozás, de súlyos, elgondolkodtató, az emberben mély nyomokat hagyó élmény. Mindezen erények mellett pedig hallatlanul izgalmas, krimiszerû történet, fordulatokkal, csattanóval, kitûnõ színészi játékkal.
9/10.
Tibag05 2011 nov. 25. - 14:16:39 Előzmény Vikibébi
üdv. MA 17.20 órakor F+2
lekvár 2011 jan. 14. - 17:20:04 Előzmény apca
Ha szerinted ez normális viselkedés volt az apától, akkor nálad valami baj lehet...
ondok 2009 dec. 08. - 12:15:23
Alapmû??! Na ne ,ennél még a közepes kis magyar filmecskék is jobbak .Volt korábban a "Csók Anyu" ,ami szintén az idegbeteg életformát mutatta meg csak nem ennyire sablonossan,legalább variálhatták volna ,hogy ne mind a két nõnek a fõnöke egyformán reagáljon pl.Szimpla kis történet volt ,amolyan M2 21 órai film.
10/10
real_madrid 2009 dec. 08. - 11:52:10 10/10
igazi alapmûnek mondanám. ennél tökéletesebben be sem lehetne mutatni a mindennapi "életünket". rohanunk, sietünk csak épp nem figyelünk a legfontosabb dolgokra. ez is lehetne mondanivalója ennek a remek filmnek.
ondok 2009 dec. 08. - 11:18:33
Szerintem akkora durranás nem volt a film,bemutatta az elmebeteg életformát.nekem kifejezetten eltúlzottnak tûnt különösen a kocsijával bajlódó nõ örökös grimaszolása és rángatódzása.Már rég a pszichiátrián lett volna ahelye.Aztán azt sem gondolom ,hogy mindenki szabálytalanul telefonálgat,miközben fél kézzel vezet vagy a kezelõszerveket rángatja.
Azt sem értettem ,ha a kocsi nem indult be a végén ,mikor kiszált a nõ a bunkóval ,akkor utána hogy tudta seriff módjára üldözni a másik kocsit?
Vikibébi 2009 dec. 08. - 10:02:42 Előzmény zb70
Szia!

Nekem is nagyon tetszett a film, életszerû volt.
Lehetne egy tolakodó kérdésem?
Megkaphatnám én is valahogy? Csak nem tudom, hogyan.
Mail címem: viktoriabig@gmail.com
Köszi
Vik
apca 2009 dec. 08. - 09:58:04 Előzmény Crazy Horse
***spoiler***
8<--------------
Ja a kerekesszékes kissrác apja pedig egy igazi sz*r alak volt, amilyen mézes-mázosan viszonyult a fiúhoz, annyira visszataszítóan, apához, férfihoz nem méltóan viselkedett az anyával...
8<--------------
Jellemzõ, hogy az egyetlen szerepleplõt - aki szembesíti anyut sajátmagával, rámutat, hogy miért olyan az élete, amilyen - szemétládának tartasz. Ezen el kellene kicsit gondolkodnod. Vagy Te is ilyen sajnálatra játszó, mindenkit utáló önsorsrontó vagy?
Akkor persze érthetõ a véleményed, bár te is jobban járnál ha felnõnél végre.

Hidd el, jobb ha irigyelnek, mint ha sajnálnak...
***spoiler vége***
ondok 2009 dec. 07. - 23:34:13 Előzmény Hopppe
Annak ellenére ,hogy én sem pártolom a trágárságot(bár ma ez már nem olyan kirívó sajnos,még a Tvben is ontják),de az mibõl jött le ,hogy Anteris feketének látja avilágot? Mert szerintem semmibõl.
mejoc 2009 dec. 07. - 23:10:17
Szerintem is ez egy jó film, talán ez az egy amiben egyetértek az eddig leírtakkal :D.
Mindenki másképp látta a dolgokat.

SPOILER
"Pedig õ volt az, aki senkinek nem akart rosszat az egész film során..."
Ezzel nem igen tudtam mit kezdeni, mivel a másik se akart rosszat, de ha azt vesszük, akkor õ csápolta a másik kocsiját.

"Nem indult be az autó és azon múlt minden végeredményben. Az indítón."
Hát ezt jól leszûkítetted :D. Szerintem meg sokmindenen múlt. Felsorolni is sok lenne.

"És nagyon utáltam a terepjárós nõt!!"
Ez is elég szubjektív, szerintem mindkettõ hibás volt.
És az hogy lelõtte, szerintem annak volt betutható, legalábbis a film alkotói erre gondolhattak, hogy a nõ, nem hallotta, hogy a másik mit mond, csak azt, hogy üti a kocsi ablakát, és valszín azt gondolta, hogy az életére akar törni, mert ha az õ szemszögébõl nézzük akkor ez volt.

Na de nem belekötni akartam a véleményekbe, úgyhogy ha visszaolvassák kíváncsi lennék hogy miért gondoltátok úgy, lehet én értettem rosszul a film egyes cselekményeit.
anybody 2009 dec. 07. - 21:45:25
Ez az egyik mai Szent Lajos Király hídja
8/10
NADALFAN 2009 dec. 07. - 21:34:47 8/10
hát pedig sajnos ilyen idióta a világ ha tetszik ha nem.ráadásul itthon is elegem van ezekbõl a száguldozó divat cicusokból-vazzaeg én egy nõt se endgednék a volánhoz ülni!!
Hopppe 2009 dec. 07. - 19:44:43
Te pedig kezeltesd magad,mert nem fekete a világ,csak mert Te annak látod.
Anteris 2009 dec. 07. - 19:29:28
amúgy nem én pontoztam ki hanem a rendszer ha még nem ismernéd a port.hu-t.
Anteris 2009 dec. 07. - 19:27:28
vonulj kolostorba.
offtopic
Pamutmaci 2009 dec. 07. - 18:03:31 Előzmény Anteris
Témán kívüli hozzászólás:
A trágár, agresszív lelki háttér átsüt a leírt szövegen, és semmiféle kipontozás nem tudja eltakarni, illetve a kipontozott obszcén szó az olvasó akarata ellenére is megjelenik a tudatban. Mit ér a felhalmozódott indulat levezetése, ha máshol kárt okoz?
boszorka 2009 júl. 14. - 23:55:48
Sokan ajánlották. Nézhetõ volt, eltekintve pl. a mentésitechnikai hibáktól, de ez szakmai ártalom nálam. Viszont kicsit direkt volt - Elmesélem a story-t és kész... Kicsit kiszámítható is volt. Sajnáltam a looser lányt.
És nagyon utáltam a terepjárós nõt!!
Érdekes lett volna a per storyja is.

Viszont! A témában készült igazán jó film: Alejandro González Inárritu Korcs szerlmek c. filmje. Na, ez feldolgozza rohanó világunkat. Egy hétig egy irányba mentem tõle.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu