Egy családnál jobb a kettő (A szeretet gyermeke)

Bakancslistához adom
Expecting Mary
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai családi film, 97 perc, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

A tinédzser Mary nem bír együtt élni anyjával, ezért nekiindul felkeresni az édesapját, aki Új Mexikóban él. Útja nem veszélytelen, mivel Mary állapotos, azonban nem várt fordulatok következtében egy lakókocsikban élő színitársulathoz kerül. A korosodó művészek szárnyuk alá veszik a fiatal lányt.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
alien1976 2013 aug. 05. - 17:28:06 5/10
Furcsácska film volt. Az eleje nagyon tetszett. Furcsa karakterû, de szerethetõ emberek. Kucukákat nevelõ néni, akiket a lány visz sétálni. Nagyon jó. A sztori is jó, a vége feléig. Szerintem az egész végét egy az egyben elrontották. De ne rohanjak elõre. A kicsit beteg, kicsit fura karakterek nagyon rendben voltak. Még volt benne egy - két poén is ami tetszett. Ilyen a repülõtéren dolgozó nõ, rajta jót kacagtam. S aztán elkezdõdött a szülés, én meg majdnem agybajt kaptam. tudom én, hogy ez csak egy film, s el is lehet rugaszkodni a valóságtól, de itt nem ment az én esetemben. Egy fantasynál megy a dolog, de egy ilyen "Családi " filmnél már nekem nehézkes.
Hogy miért? Hát lássuk?
SPOILER ***********Spoiler.
Kislány megszül, nagy az öröm, s egy szobába rakják a halva született baba anyukájával, akit ismer is. A doki minden gond nélkül elmond mindent. Hol van az orvosi titoktartás? Aztán csak úgy lemond róla, arról a csöpségrõl, aki miatt megszökött ottholról? S kiöntve a lelkét, szívét - fájdalmát anyukának, már rá is jön, hogy az anyuci milyen buta volt, s hogy nem törõdött a lányával. S mehet a pici baba másik családhoz, nagymamuci simán lemond róla?
Sajna, a vége nagyon el lett rontva, mindamellett, hogy a film eleje tetszett.
zora 2012 nov. 10. - 07:10:58
Én még nem láttam a filmet, csak a hozzászólásodhoz reagálnék: Minden szavával egyetértek!!!
napraforgó 2012 nov. 10. - 06:17:47
Nekem bevallom nagyon nem tetszett. Igaz, hogy a film elejéról lemaradtam, de a második fele is pont elég volt.

SPOILER

Itt egy elvált családból származó kamaszlány teherbeesik (kitõl, miért, azt nem tudom), de a gazdag családjától nem várhat segítséget. Apja valami öregedõ rocker, anyja egy sznob dáma, a mostohaapa meg nem tudom mi, talán valami üzletember. A kislány megszökik (talán valami intézetbõl, ahová bedugták), és egy lakókocsiparkban talál menedékre, kivénhedt vándorcirkuszosok között. Itt mindenki szereti és segíti. Karácsonykor nagy parti rendeznek, amikor is a lánynál megindul a szülés. Az anyja és a mostohaapa - akik még magánnyomozót is felbéreltek - pont ekkor találják meg. (A szülõk persze emberrablástól és leginkább a váltságdíj követelésétõl tartanak, nem a gyereküket akarják megtalálni, megmenteni.)
A kórházban tanúi lesznek, hogy a lányuk egy kislánynak ad életet. A gyereklányt egy szobába rakják egy asszonnyal, akinek halva született a gyereke és több már nem is lehet. A lányka meghatódik az asszony bánatán és nekiadja a gyerekét, mondván õ még nem készült fel az anyaságra. Az örökbeadához - mivel még kiskorú - az anyja beleegyezését kéri, aki ezt meghatottan meg is adja. És itt a vége.

Na én ezt nem értem. Már több más amerikai filmben is láttam, de sehogy nem tudom megemészteni. Egy kõgazdag család, akiknek nem gond egy plusz száj etetése, minden további nélkül beleegyezik, hogy egy gyermeket, aki vér a vérükbõl, hús a húsukból, a leszármazottjuk, az unokájuk, örökbeadják akárkiknek, néha azt se tudni, kinek, néha tudni, de akkor is.

Én megértem, hogy egy kilátástalan helyzetben élõ fiatal leányanya, akinek nincs senkije, akit pl. a gyerek apja elhagyott, szülei nincsenek, stb., szóval aki nem tudja eltartani a gyerekét, talán még magát sem, lemond a gyerekérõl és örökbeadja.
Na de itt olyan lánykáról volt szó, akinek a szüleinél nem volt gond a magánrepülõgép bérlése sem! Hát hogy nem tellik ott néhány babaruhára, meg kajára a kisbabának? Hogy tudja felvállalni egy nõ, aki maga is anya, hogy a lánya gyerekétõl - a sjaát unokájától - így megszabadulnak? Hogy tudnak így továbbélni és nem gondolni arra, hogy mi van most a kisbabával? Hogy az unokájuk nem az õ hatalmas kertjükben játszik, hanem kitudja milyen körülmények között él? De még ha jó körülmények közé, szeretõ nevelõszülõkhöz is került az a gyerek, miért nem náluk van? Miért, miért???

És felnõvén hogy fogja feldolgozni az a gyerek, hogy róla lemondtak, örökbeadták, nem kellett a szüleinek, a családjának (fõleg, hogy nem jelentett volna gondot az eltartása???) Egyszerûen csak a saját kényelmük miatt választották ezt a megoldást - itt a filmen pár könnycseppel megtetézve, hogy sajnáljuk a gyerekét vesztett házaspárt. Ha a gyereklánynak nincs még annyi esze, tapasztalata, stb., hogy õ maga felvállalja a gyerekét, miért nem áll mellé az anyja, aki már felnõtt ember, miért nem segíti? Ebben a családban az anyának nem volt más dolga, mint a körmeit reszelgeti, meg szépségszalonokba járni, hogy nem fért bele az életébe besegíteni az unokája nevelgetésébe?
_goldie_ 2012 febr. 02. - 23:43:20
A szende, Mrs. Bobby Ewing és a KISS együttes frontembere egy filmben.
Ez tényleg vicces. :)
Likenice 2011 nov. 27. - 13:39:46
Nagyon aranyos,vicces,megható film.
Szeretettel ajánlom minden tininek,szülõknek,nagyszülõknek.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu