Egy éj Velencében

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 70 perc, 1934

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Ellen Harriman, az unatkozó milliomoslány vőlegényét cserbenhagyva követi Velencébe Antonio Grivelli grófot. Az eladósodott fiatalembernek, akinek palotájában mindennapos vendég a végrehajtó, levél útján ajánlanak feleségül egy amerikai milliomoslányt, de eltépi az írást. Ellennek kezébe kerül a levél egyik fele, azt hiszi, hogy róla van szó, s a gróf csak érdekből udvarol neki. Közben megérkezik Ellen apja, James Harrimann. Lányának és leendő vejének megvásárolja a Grivelli palotát. A grófnak mégsem kell kiköltöznie, mert ő veszi nőül Ellent, aki kiengesztelődik, amikor a levél másik feléből megtudja, hogy nem őt ajánlották feleségnek. Az elhagyott vőlegény Ellen komornájával vigasztalódik.

Stáblista:

Szereplők

Ellen Harriman
gróf Antonio Grivelli
Dr. Kovács Jenő
James Harriman, milliomos
A gróf gazdasszonya
Végrehajtó

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
adamnagysweetmovie 2011 febr. 28. - 13:22:55 6/10 Előzmény Missis Lugosi
Amit írsz, azokat osztom. Kb egy közepes film, a sztori ugyanolyan erõltetett, mint a legtöbb ebbõl az idõbõl. Talán a dialógok laposabbak, ez húzza le a filmet.
A színészi játék és a velencei külsõs felvételek amolyan némafilmes bájossággal darabosak, nekem mondjuk bejött. Ahogy a film finom erotikája is.
Apró adalék: Robert Wiene, a Caligari rendezõje volt a mûvészeti vezetõ és a német nyelvû verzió rendezõje is
Missis Lugosi 2010 szept. 18. - 00:26:57
Hát tényleg nem nagy eresztés, de azért annyira nem kár idõt pocsékolni rá.
A táncos jelenet nekem nagyon tetszik.
Ami még jó benne, hogy szépen bemutatja a régi Velencét.
Jah, aki a grófot játssza, az szörnyû. Jó, nem lehet mindenki szép, de a hangja is szörnyû, nem kellett volna õt énekeltetni...
Mindegy, Verebes jól táncol ♥
4/10
Danny Wilde 2010 aug. 28. - 20:48:18 4/10
Kár idõt pazarolni rá.Vontatott, unalmas,és van benne két olyan rossz színésznõ (a milliomoslány meg a cseléd)hogy az borzasztó...