Egy gazember halála

Bakancslistához adom
Mort d'un pourri
francia krimi, 118 perc, 1977

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Azt mindenki tudja, hogy Serrano, a rendőrfőnők helyettese korrupt gazember. Az is köztudott, hogy jónéhány bűnöző örült halálhírének. Xavier Maupint az ügy addig cseppet sem izgatja, amíg barátja, Philippe Dubaye be nem vallja, hogy ő végzett a rendőrrel. De ez még csak a kezdet. Xavier alibit biztosít a barátjának, de még nem tudja, hogy Philippe tényleg önvédelemből végzett-e Serranóval. Hamar rájön azonban arra, hogy milyen piszkos ügybe keveredett. Serrano a birtokába jutott információkat arra használja fel, hogy nyomást gyakoroljon politikai ellenfeleire, sőt még a barátaira is. Philippe pedig azért végzett vele, hogy megvédje saját karrierjét és üzleti jóhírét. De még ki sem hűlt az áldozat, már a gyilkos is halott, sőt nemcsak ő, hanem mindenki, akivel csak kapcsolatba került. A véres kavalkádban Xavier egyet akar: megkeresni Philippe gyilkosát. Meg is találja, méghozzá olyasvalaki személyében, akire legvadabb álmaiban sem gondolt. És az, hogy neki kell az illetővel leszámolnia, cseppet sincs ínyére...

Stáblista:

Szereplők

Xavier 'Xav' Maréchal
Moreau nyomozó
Pernais nyomozó
Lucien Lacor
Nicolas Tomski

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
21Vick szept. 05. 21:02:28 10/10
Remek film, fordulatos, izgalmas.
10/10
Lilko03 2014 jún. 21. - 23:10:20 10/10
Hát, ez egy piszok jó film volt! Sajnos teljesen aktuális, akár hazánkban is (talán kevesebb vérrel, de ki tudja, hogy még mi lesz).
10/10
Nágel Róbertné 2013 dec. 07. - 12:14:25 10/10 Előzmény Ayrton Corvus
Csak csatlakozni tudok az elõttem szólóhoz. Aki szereti a jó francia krimiket, annak ez a film kihagyhatatlan, de még az ellentábor se találhat benne nagyon hibát.
10/10
Ayrton Corvus 2008 aug. 18. - 18:11:47 10/10
A film akár ma is játszódhatna, mintha el se telt volna harminc év. Amit Klaus Kinski a film vége felé elmond Delonnak, az teljesen igaz a mai politikára is. A filmben egytõl-egyik remek színészek játszanak. Delont szerintem senkinek nem kell bemutatni, Maurice Ronet, Jean Bouisse és a többiek remek munkát végeztek.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás