Egy kínai bukméker meggyilkolása

Bakancslistához adom
The Killing of a Chinese Bookie
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 104 perc, 1976

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Cosmo Vitelli egy night clubot vezet, anyagi helyzete azonban egy 23 ezer dolláros kártyaveszteség nyomán erősen megrendül. A kétes üzleteiről híres Mort Weil hajlandó kölcsönt folyósítani neki, s csak egy kikötése van: Vitelli hálából tegyen el láb alól egy befolyásos alvilági figurát. A célszemély Ling, a kínai bukméker lenne, Cosmo azonban visszadobja a piszkos munkát. Így viszont saját életét teszi kockára, hiszen jól tudja, Mort és bandája sohasem tréfál...
Cassavetes, az utolérhetetlen lélekelemző a gengszterműfaj elemeit használta fel rendhagyó filmjének elkészítéséhez. Hatásosan töri szét a zsáner kereteit, hogy az emberi kiszolgáltatottságot és függőséget ábrázolja. Két évvel a film bemutatója után Cassavetes készített egy 24 perccel rövidebb változatot is alkotásából, eddig magyar szinkronnal ez a verzió volt látható. Most az ázsia stílusú főcímmel induló, hosszabb, eredeti moziváltozatot mutatjuk be felirattal.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Beyond silence 2010 máj. 26. - 07:28:55 6/10
A karakter ábrázolásokat stb. nagyon jól elkapta itt is Cassavetes, ellenben a történet meglepõen gyenge, sokall inkább általános krimi mint sem mély dráma.
kocamama 2008 febr. 06. - 07:04:07
Valóban realisztikus, de a többi Cassavetes produkcióhoz képest kissé gyengébb.Katarktikus élmények nincsenek benne, a bártulajdonos igyekszik megtartani emberi méltóságát közel a halálhoz, de már mindegy.
Redfield 2008 febr. 06. - 06:55:15
Ezt újra meg fogom nézni, meg az Arcok-at, és a New York árnyai-t is, még azok mellett amiket nem láttam, hátha javúl a véleményem róluk. Nem kizárt, mert amit a Premier, vagy a Férjek ad, az egyedi, felejthetetlen élmény volt számomra.
Redfield 2007 jún. 02. - 12:33:10
Közel sem ez a kedvencem a rendezõtõl, valamiért nem fogott meg annyira, de tény, hogy vannak benne nagyon jó részek. A krimit erõs lélektannal mutatja be, a karaktereken van a hangsúly, nem az eseményeken. Ez jó, de nem éltem át semmilyen katarzist a film során, pedig a realisztikája gyakran még meg is engedné talán.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu