Egy kisebb Isten gyermekei

Bakancslistához adom
Children of a Lesser God
amerikai filmdráma, 119 perc, 1986

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

James (William Hurt) új tanárként érkezik a siketek iskolájába, és felfigyel egy intelligens, de nagyon zárkózott fiatal nőre (Marlee Matlin), aki gondnokként dolgozik az intézményben. Hamarosan szerelem szövődik a siket lány és a tanár között. James úgy érzi, Sarah-nak meg kellene tanulnia szájról olvasni és fonetikusan beszélni, de a lány másképp gondolja: ha James igazán szereti őt, tanuljon meg a csend világában élni.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex jan. 25. 14:41:24 5/10
Három ember próbált épkézláb történetet kanyarítani ehhez a filmhez, de nem igazán sikerült. Maga az ötlet halva született próbálkozás. A hallássérültet meg lehet tanítani torzan beszélni, de egy teljesen siket ember torkából – a kiadott hangok kontrollja nélkül – csak visítás és rikácsolás tör elő. A szájról olvasás talán más tészta, de valószínűleg csak színezi a jelelést – hasonlóan az arcjátékhoz – ami önmagában egy elég primitív nyelv lehet. (Most is bízom saját véleményemben és nem nézek utána a valóságnak. A szakértők majd kijavítanak, ha nincs igazam.)
Nem lepődnék meg, ha a film készítőit és íróit sem érdekelte volna a valóság. Ők csupán egy lelkizős szerelmi történetet akartak kreálni „egzotikus” környezetben, „egzotikus” szereplőkkel. Nekem nem tetszett a tanár, aki semmit sem tud a siketekről és a siket lány sem, aki úgy hadonászik, mint egy bolond. Sőt a drámájuk sem hatott meg igazán.
tortura 2020 aug. 09. - 15:21:51 Előzmény k11zoltan
Hát, fanfárokkal nehezebb lenne.
Viccet félretéve a film ütős. Nehezen emészthető darab, de mindenképp értékes alkotás.
k11zoltan 2017 nov. 12. - 22:41:46 Előzmény Corpse Bride
A fõszereplõ nõ is valóban hallássérült.

A film egyébként nem rossz, de túl sok benn a vonós aláhúzás. Bár az amcsik általában így próbálnak drámai hatást kelteni.
Corpse Bride 2015 aug. 15. - 22:17:33
Nagy filmélményeim egyike. Marlee Matlin csodás játékát második alkalommal még inkább élveztem. Ekkor éreztem rá, hogy mennyire irritáló tud lenni egy olyan alak, mint James a beszéd tanár. Az a jelenet hozza ezt ki legjobban, amikor egy szinte kizárólag siketek részvételével megtartott buliban képtelen elviselni, hogy nem õ van a figyelem központjában. Sajnálom, hogy nem volt több ilyen kizárólag siketek kommunikálnak egymással és piszok jól érzik magukat szituáció, de hát ez a film is elsõsorban a hallók számára készült. James ezért mindent elismétel, mintegy magának, amit neki mondanak jelbeszéddel, közben maga is rendszeresen jelbeszédet használ. Tehát nincs benne semmilyen feliratozás.
Valóban nem egyszerû a csend világát filmen bemutatni, Randa Haines alkotása azonban kimagasló színvonalú és rendkívüli értéket képvisel a szememben. William Hurt végig élvezetes, csakúgy mint az iskolaigazgató (Philip Bosco) és Sarah anyja (Piper Laurie).
Számos fiatal valódi hallássérült hiteles alakítása tette még élvezetesebbé, és nem ritkán szórakoztatóvá ezt az alapvetõen drámai történetet.
9/10
Sadenal 2010 máj. 02. - 22:22:17 9/10
Legyen inkább 9..:)
9/10
Sadenal 2010 máj. 02. - 22:21:27 9/10
Valóban gyönyörû film, erõteljes alakításokkal, nagyon jó forgatókönyvvel és habár voltak benne néha elnyújtott jelenetek, mégis összességében tetszett...

Angolra lefordítva: A MUST SEE MOVIE! :) 10/8
10/10
myatom 2009 nov. 08. - 15:34:22 10/10 Előzmény agyaggalamb
Csatlakozom, nagyon szeretem én is. Többször is megnézhetõ, elgondolkodtató, feszes történetvezetésû, remek színészeket felvonultató film.
Nõ rendezte. :o)
agyaggalamb 2009 ápr. 08. - 20:32:48
gyerekkorom egyik meghatározó filmje :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu