Egy lány elindul

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 81 perc, 1937

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Janka, az elszegényedett úrilány száz pengős fizetéséből tartja el a családot, de titokban nagyvilági életre vágyik. Lomb Brigit, egy vidéki földbirtokos fiát egy átmulatott éjszaka után apja arra kényszeríti, hogy egy évig ne járjon el a háztól. Janka vállalkozik arra, hogy enyhítse magányát. Beköltözik a kastélyba, és hamarosan nélkülözhetetlenné válik. Amikor a lány szabadsága lejár, Lomb utána megy a városba és dolgos életet kezd, hogy szerelmét feleségül vehesse.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
sanjust 2011 máj. 15. - 21:06:33 10/10
Ez afilm illeszkedik a régi jó magyar filmek sorába .Igen szórakoztató ,ha nem is olyan brilliáns mint a Hippolyt a lakáj,de az csak ihletett pillanatokban születik.A színészek remekelnek ,és megható látni Csortost, Rózsahegyit és a többi óriást szintén.Egy ilyen filmet meg kell õrizni ,mert egy korrajz is egyben pl a háború elötti úri Magyarországról,amit persze néhol csak súrol ,de a nézõ ki tud egészíteni ismeretei alapján pl azoknak az életével ,akik éppen nem kastélyokban múlatták az idõt.Ez is volt és más is ,ami azért be be villan.Na ennyit egy felhõtlen vígjátékról egy kicsit más szemszögbõl.
napraforgó 2011 máj. 15. - 18:12:35
Milyen név az a Brigi? Én eddig csak nõi névként ismertem.

Mellesleg nem pontos a film ismertetõje. Janka nem a vidéki birtokon kap állást - épp ellenkezõleg. Neki volt egyedül állása a családban. A vidéki birtokon kissé kacér bajbajutott úrilányt alakított, és a családja többi tagjának szerzett munkát a házigazdáéknál.
Cleo. 2011 máj. 15. - 14:14:07
spoiler

a vége mondjuk elmegy, de az eleje nem vígjáték, de nagyon nem
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu