Egy lány története

Bakancslistához adom
A Girl's Own Story
ausztrál rövidfilm, 27 perc, 1984

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Három ausztrál tinilány a múlt század hatvanas éveiben, amikor az embert elkapja a Beatles-mánia és a szex iránt vágy. Pam a szüleivel él, akik már két esztendeje nem beszélnek egymással, az asztalnál a lányaikon keresztül kommunikálnak. Gloria játszani akar a barátjával Graeme-mel. Ám az első, csók és szenvedély nélküli szexuális együttlét nem marad következmény nélkül: a lány teherbe esik. Stella népszerű lesz és ő játssza a vezető szerepet a Pamhez fűződő kapcsolatában. A lányok árnyékában "ragadozó" férfiak bújnak meg.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
feketevipera 2010 ápr. 16. - 11:09:59
Huhhh... Ez jó kérdés. Mivel talán a Dunán vetítették, lehet, hogy az Autonómián megismétlik majd valamikor. Esetleg megkérdezheted tõlük, hogy szándékukban áll-e valamikor megismételni. Vagy talán torrenten rajta van, csak nem tudom, találsz-e hozzá feliratot.
tündemamusz 2010 ápr. 16. - 10:48:10
feketevipera!
Hol lehet ezt megszerezni?
Bár sanszos, ha megnézem, csak még inkább nekikeseredem, de az önkínzás lényege a feldolgozás és továbblépés
hehe :)
feketevipera 2010 ápr. 16. - 10:06:12
Nem könnyû alkotás, hátborzongató és elgondolkodtató. Talán a mai tizenéveseknek sem ártana megnézniük, esetleg tanulhatnának belõle. Sajnos most sem jobb a helyzet, mint a "szexuális forradalom" idején. Elõször talán furcsa volt a filmben, hogy Campion mekkora látszólagos szenvtelenséggel tárgyalja a történteket, de itt-ott nyilvánvalóvá válik, hogy ez lényegében felhívás és segélykiáltás, figyelmeztetés a fiataloknak és a szülõknek egyaránt.