Film

Egy marék por

/A Handful of Dust/
angol filmdráma, 113 perc, 1988

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Tony Last a hagyományos angol úriember megtestesítője. Ideális házasságban él feleségével, Brendával Hettonban, a családi birtokon, az ízléstelensége ellenére is tiszteletben tartott kastélyban, ősök arcképei között. Az élet egy előre megírt forgatókönyv szerint zajlik: póni John Andrewnak, az imádott fiúörökösnek, rókavadászat, virág a gomblyukba a melegházból, vasárnapi istentisztelet, magániskola, egyetemi kollégium, exkluzív klubok. A harmónia mondhatni tökéletes, egészen addig, amíg Tony óvatlanságból meg nem hívja John Beavert, a sármos és jóképű aranyifjút, hogy töltse náluk a hétvégét. A számító és törtető fiatalember felbukkanása drámai változásokat hoz mindannyiuk életében.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók


Vélemény:

2014 aug. 29. - 19:28:01
2014 aug. 29. - 19:28:01
Az elsõ fele nem igazán kötött le. Sok apró jelentéktelen részlet jómódú emberek ügyes-bajos dolgairól, és a lényeg, egy félrelépésrõl. Egy váratlan tragédia után azonban hirtelen megváltozik minden és a film egyre inkább magával ragadott.
Kiváló alakítások mindvégig, Alec Guinness (Mr Todd) különös karaktere is nagyon tetszett. A vége elég talányos és érdekes volt ahhoz, hogy újranézzem az egészet. Így már a legtöbb részlet sokatmondó lett. Szimpatizálni senkivel sem lehet, talán Tony Lastot kivéve, mégis lebilincselt a hûvös elõadásmód, a precizitás és a nem várt fordulatok.