Egy nap Európában (Nagy foci, nagy dohány)

Bakancslistához adom
One Day in Europe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német-spanyol komédia, 95 perc, 2005

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A négy egymásba szövődő epizód Moszkvában veszi kezdetét, ahol két focicsapat, a Galatasary Istanbul és a Deportivo La Coruna mérkőznek meg a Bajnokok Ligája döntőjében. Ugyanitt Kate-et, egy fiatal angol nőt megtámadnak és kirabolnak, miután kiszáll a taxiból. Ezalatt egy német diák kizsebeli Rokkót. A híres spanyol zarándokhelyen, Santiago de Compostelában egy magyar történelemtanárt, Gábort szabadítják meg a kamerájától. Berlinben egy utcai színházi társulat próbálja megjátszani, hogy kirabolták őket, így javítva szerény anyagi körülményeiken: az "esethez" az anatóliai bevándorlókkal teli városrészt találják megfelelőnek. A kirabolt szereplők mind rendőrőrsökre mennek Európa különböző pontjain, ám ott nem kifejezetten segítőkész kőzegek vannak szolgálatban... Négy város, négy rablás és fociláz mindenütt... Csípős humorú filmjében Hannes Stöhr (végzettségét tekintve az európai jog szakértője) a kibővített Európai Unió mítosza mögé les és azt üzeni: a másik megértése és segítése továbbra is elsajátítandó "tananyag" mindenki számára.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    2005
    Arany Medve jelölés: Hannes Stöhr

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
sanderb 2011 dec. 07. - 08:07:36 8/10
Okosan összepakolt, az európai fíling sokszínûségét jól ábrázoló, mókás történeteken keresztül különféle kultúrákat jól felvillantó mû. Tetszett. 10/8
Dyrtyho 2010 jan. 19. - 20:32:23
Egy igazi európai vígjáték,egy igazi magyar vígjáték szereplõvel.Nekem bejött,söt bele szerettem a filmbe :)
Syka 2008 jún. 24. - 18:15:21
Ami a legszebb, hogy a besthollywood "Nagy foci, nagy dohány" címmel adta ki a filmet dvd-n, szóval ha bárki szeretné megszerezni, akkor náluk így lehet keresni.
Egyébként gáz.. (a fordítás) (nem kicsit :)
Iseree 2008 febr. 21. - 20:46:01
IMÁDOM EZT A FILMET!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu