Egy negyvenes nő és a flört

Bakancslistához adom
Flirting with Forty
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 87 perc, 2008

Értékelés:

114 szavazatból
Szerinted?

Jackie Laurens rossz passzban van. Nem elég, hogy a kétgyermekes asszony negyvenéves lett, a válását is a születésnapján mondták ki. Hawaii szigetére utazik, hogy nyaralás közben megpróbálja átgondolni az életét. Találkozik Kyle-lal, a nála jóval fiatalabb szörfoktatóval. Kapcsolatuk egyéjszakás kalandnak indul, ám jóval több lesz belőle. Jackie azon kapja magát, hogy amint egy kis ideje van, rögtön Hawaii-ra repül a szerelméhez. Mindezt egyre növekvő értetlenséggel szemléli a volt férje, a gyerekei, sőt a barátai is. Ám eljön az idő, amikor Jackie és Kyle kapcsolata mérlegre kerül.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
chagaal 2020 szept. 18. - 18:03:29
Minden rosszindulat nélkül kérdem, hogy miért nem írják ki az ilyen filmeknél, hogy "CSAK NŐKNEK AJÁNLOTT"?
kritikus mûvész 2018 ápr. 25. - 03:19:17 Előzmény Joseph Barbera
Fajfenntartó és egyéb ösztönökkel az àllatok rendelkeznek,
az embereknek szellemi és fizikai szükségleteik vannak
- egy ilyen utóbbi szükséglet természetes módon való kielégítésének
(no és társunk iránti vonzalmunk kifejezésének!)
nem mellékesen az ember kívánt, v. éppen nem kívánt szaporodása,
s ez által az emberi faj fenntartása egy vonzata, biológiai következménye,
egyfajta "árukapcsolás" , ami nem egy ösztönből, sokkal inkább tudatosságból fakad.
8/10
szamóca67 2017 ápr. 16. - 21:49:22 8/10 Előzmény Joseph Barbera
Igazi nõ vagy! Rögtön túlgondolod a dolgot. :-)
A film egy könnyed történet elmesélése, kisebb konfliktusokkal. A továbbgondolt, mélyebb dolgok már nem kerültek bele, talán mert akkor melodrámába, vagy drámába hajlana a történet, ami sem a történetnek, sem nekünk nézõknek nem lenne ínyére.
Egyébként most jött meg Angliából a DVD-m. Sajnálom hogy BD-n nem jelentették meg, de ez csak TV film volt.
Joseph Barbera 2017 ápr. 03. - 23:27:58 Előzmény szamóca67
Happy end, de sajnos - saját tapasztalatból mondom - ha nem lesz közös gyerek, akkor a sztori nem ilyen vidám. A korkülönbség idõvel gond, a szorgos hétköznapok alatt ellaposodik a kapcsolat...Kellenek a közös célok, és nem árt a közös gyerek sem, mert a pasinál a fajfennntartó ösztön mûködésbe lép. Ha a nõ még bevállalós akkor minden oké...Ja, bocs, csak tovább gondoltam a tipikusan amcsi filmet, amelyik a románcot boncolgatja, és a sokkal izgalmasabb "hogyan múködnek a hétköznapok" c. fejezetet jótékonyan kihagyja...:-)
8/10
szamóca67 2017 márc. 22. - 21:29:01 8/10 Előzmény 0rshee
Nos elsõre valóban nehezen jön le a filmbõl , hogy mi is a vége a történetnek. Azért tíz megnézés felett már értelmet nyernek bizonyos szavak, mondatok, érzelmi reakciók.

SPOILER:
Mikor utoljára vannak Hawaii-on, beszélgetnek arról, hogy Kyle nem akar elmenni, mert szereti így az életét, és a munkáját, megkérdõjelezi, hogy nem biztos hogy tudna a "szárazföldön" élni, (feltételes mód) és fél, hogy beszippantja a pénzhajhászási daráló, mire Jackie azt mondja, nem kell feltétlen így élnie, és az õ fiatal korában ez normális, hogy szereti azt a stílusú életet amit csinál.
A szakítás után, mindketten boldogtalanok egymás nélkül, fõként Jackie akit ugye a történet fõ sodra végigkísér.
A film végén mikor megjelenik Kyle, és azt mondja, "hát te nem jöttél, így tennem kellett valamit" ürügyként a szörfkiállítást hozza föl mosolyogva, majd bemutatja a szörfgyantáját, ami már kereskedelmi csomagolásban van, majd Jackie mondata a "nagyon hivatalosan nézel ki" arra enged következtetni, hogy a srác változtatott, feladta Jackie miatt addigi életét, és a gyantás bizniszbõl próbál innentõl megélni a szárazföldön, szerelmével Jackie-vel, és a gyerekekkel .
Ahogy megjelenésekor a csaj a nyakát átkarolva magához öleli, és a srác ahogy figyeli, amikor kivonul a konyhába, majd ott csókolóznak, a végén Hawaii-on gyerekekkel együttlét, ismét csak arra enged következtetni, hogy hapy end a zárása a filmnek.
8/10
szamóca67 2017 febr. 24. - 18:00:08 8/10 Előzmény Joseph Barbera
Nem is itt játszódik a film. :-)
Egy turista repjegy mostanság 300-600$ között van. Egy jó körülmények között élõ, átlagos lakberendezõ, mint Jackie, szerintem ezt az összeget simán kifizeti a jövedelmébõl.
Ott azért nem 300-400$-ért dolgoznak az emberek havonta, mint nálunk. Ez ott, heti keresetben is az alja. :-)
Joseph Barbera 2017 febr. 19. - 22:03:11
Most nézem a filmet....és nagyon kis üde, meg minden, de azért a mai magyar hétköznapi valóságtól elüt. Nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy a nõ csak úgy utazgat horror árakon - gondolom- s hopp elõkap egy bébicsõszt is, csak ki kell gondolnia...Ma azért ennél sokkal jobban meg kell szenvedni egy kis \"kikapcsolódásért\". Még nincs vége...kivárom...
offtopic
ildimix 2015 dec. 30. - 08:18:43
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet én remekül kikapcsolódtam rajta. Szerintem a férfi és az asszony összejöttek hiszen a férfi végül csak meglátogatta a nõt. Ez 1 olyan film aminek tovább lehet gondolni a végét én a pozitív befejezésre szavazok.
5/10
0rshee 2014 jún. 21. - 23:38:05 5/10
A maga egyszerû módján igen szórakoztató kis film volt. Árnyalt, jól megírt karakterekkel, aranyos jelenetekkel. A sztori által felvázolt probléma és szituáció pedig elég érdekesre sikeredett. Már nagyon vártam a film végét,

*** SPOILER ***

ahol is várható volt, hogy a srác beállít, és közli szereti. Ami ez után jött az azonban nagyon meglepett. Hogy mi? Hát a nagy semmi. Ugyanis a felvázolt konfliktusra nem érkezett semmi féle feloldás. Jackie nem ébred rá, hogy a kapcsolata nem vezet sehová, és nem áldozza fel a gyermekeiért, de nem is hagyja ott õket, hogy a szerelmével éljen, de nem is költözteti el õket Hawaii-ra, ugyanakkor Kyle sem költözik a szárazföldre, hogy Jackie életéhez alkalmazkodjon. Az egész történet szépen bemutatja miért is életképtelen a kapcsolatuk jelenlegi formájában, majd bármiféle megoldás nélkül véget ér, ami felér egy szemen köpéssel.

*** SPOILER VÉGE ***

Kicsit puffogva kerestem fel a portot, hogy megbizonyosodjam róla, hogy a történet ezen hiányosságára más is keresi a megoldást, de a hozzászólásokat elnézve megrendült a hitem. Miért is keressek mondanivalót, valós probléma megoldásokat egy olyan filmben, amelynek nézõközönségét jobban foglalkoztatja a fõszereplõ kora, alakja és plasztikai beavatkozásainak száma, mint egy akkora tátongó lyuk a történet végén, amibe kényelmesen elnyelné az említett Texas államnyi méretû szemét kupacot?
k11zoltan 2014 márc. 06. - 22:00:42
Átlagos.
cam2 2013 ápr. 02. - 13:29:45
Heather miatt néztem meg. A TJ Hooker-ben nagyon szép volt.
Nagyon jó alakja van még most is. De az arca! Eltorzították a plasztikai mûtétek, fõleg az ajkait. Sajnálom, kár érte.
marie1 2013 jan. 22. - 17:47:58
Iagzi kis limonádé a film. Természetesen tényleg van ilyen, mármint hogy pont 20 év van a nõ és pasi között a nõ javára. Heather nem egy nagy kaliberû színésznõ, nem véletlenül nem kérték fel túl mélyenszántó szerepekre nagy filmekben. inkább amolyan kis szöszi cicababa volt, aki az is maradt. Nem igazán tud megöregedni, talán ezért lett kissé mûanyag az arca. De nem baj, Õ jól mutatja az amerikai álmot. :-D
tortura 2013 jan. 17. - 15:35:07 Előzmény Stellar
Van ilyen, hidd el. A valóságban is, nemcsak filmen. Az élet a legjobb forgatókönyvíró.
fredi60 2012 okt. 25. - 06:16:53
A régi szép idõkben.... (T.J.Hooker)
7/10
gimbiikeeh 2012 ápr. 18. - 02:15:02 7/10
Nem volt rossz film. Sokat nem kell tõle várni, de egy délutáni vagy esti kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel. Heather Locklear gyönyörû.

7/10
vénasszonyok_nyara 2012 febr. 27. - 13:37:52
nem tudtam, honnan ismerõs a filmbeli szépfiú, Hát persze, hasonló szerepet játszott egy sorozatban. Szegényt beskatulyázták az anyakomplexusos szépfiú kategóriába. Elég hálátlan szerep anyja korabeli színésznõkkel imitálni a szexet.
Szegény Heather elég hervasztó látvány azzal két árokkal határolt, kisimított puffanccsal az arcán. Ránézve attól retteg az ember, hogy kipukkad, mint egy lufi.
Vajon miért nem lehet méltósággal megöregedni?
Carlo Abarth 2012 febr. 27. - 12:32:44
"Hát az dobja utána az elsõ követ, aki 47 évesen jobban néz ki, de még annak se kéne dobálóznia"
Így van ennyi,ma holnap 50 éves!És még ennyi idõsen is dögös!
2006 a kép
offtopic
brrrrrrrrr 2012 febr. 23. - 21:43:52 Előzmény kkovax38
jé én tudok linkelni:OOOOOOOOOOO WOW
offtopic
brrrrrrrrr 2012 febr. 23. - 21:42:42 Előzmény jeffero
A linkelés lényege, h rákattanok és megy, nehogymás kijelölgessek meg másolgassak...linkeljen normálisan, ennyi.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu