Egy óra múlva itt vagyok

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilmsorozat, 1971

Értékelés:

67 szavazatból
Szerinted?

A kalandfilm-sorozat főhőse Láng Vince. Életének alakulását mutatja be a film a II.világháborút megelőző években. 1937-ben a munkanélküli Vince végre munkához jut. Gróf Podweisz Elek sofőrje lesz. Rövid idő után Vince egy kórházi ágyon tér magához, amikor megtudja, hogy a gróf kirúgta, egy halott betegtársa szemetes egyenruhájában távozik.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Láng Vince
Késmárky Félixné
Késmárky Ödön
Forray Dániel tábornok
Valkó Antal
Gróf Podweisz Elek
Forray Alíz
Valkó Vera/Láng Vincéné
Brenner felügyelő
Schultzer őrnagy
Lehner Mitics
Mészáros Ferenc
Özvegy Padosné

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
idõjós1010 2021 aug. 15. - 07:32:58
Sváby András áradozott nagyon Láng Vincéről, hát mondom magamban biztos nagy figura lehet. Ha már egyszer a relatíve fiatal korom miatt nekem ez anno kimaradt, itt az ideje pótolni egy ilyen nagy klasszikust. Minél tovább néztem, annál egyértelműbb volt, hogy ez nem egy vígjáték, és egyre kevésbé szól Láng úr magánéletéről. Számomra ez a karakter kb négy részen át volt meg, aztán elveszett a fronton. Most a 11. rész közepén tartok valahol, és egyre kevésbé tud lekötni. Picit összecsapottnak is érzem a történetet helyenként; karakterek, amiket elkezdtek felépíteni, végül nem futottak ki sehová. Cselekményszálak szintén. A rengeteg átkötéstől mentes jelenetekről már nem is beszélve. De a legnagyobb hiba az volt, hogy Láng Vince esetlen ártatlanságát teljesen kivégezték.
Zahire 2020 dec. 28. - 18:49:03
Kicsit fura azért, hogy az eléggé egyszerű Láng Vincéből egy ujjpattintásra tökös ellenálló lesz, egyébként a sorozat tetszik, bár a leghosszabb részből - a 12.-ből - azért húsz percet el lehetett volna hagyni.
Zahire 2020 nov. 05. - 18:18:48
Van szerencsém ismerni az igazi Spiller urat, akiről a filmbél a nevét kapta !
ennyi baromságot... 2012 ápr. 11. - 13:53:56
Kellene pár e-mailt írni a dunásoknak és megkérdezni, mégis miért szakították félbe a sorozatot.
Volna egy fogadásom, hogy választ senki sem kapna.
dantonb 2012 ápr. 11. - 11:45:47 Előzmény fifibá
Újkomcsik komcsiznak rendületlenül,mert rájöttek hogy ez a primko nép egyrészt imádja ha valakiket szidni lehet ,másrészt meg határozott igénye van a komcsiságra és egy Führerre(Ld. 1957. máj. 1.)
black box 2012 ápr. 11. - 10:13:59
Talán az ügynöktörvény húzódik meg a háttérben, hogy levették a Dunáról a magyar James Bondot...
ennyi baromságot... 2012 márc. 28. - 19:14:23 Előzmény vénasszonyok_nyara
Hát ez jó... Katica úrként emlékszem rá gyerekkorom óta. Nem tudtam, hogy énekes. Egyébként játszott több filmben is, ha jól emlékszem. Rémlik pl. valamelyik Bujtor film is.
10/10
offtopic
fredi60 2012 márc. 26. - 21:58:59 10/10
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 26. - 21:29:42 Előzmény Vinogradov
Csányi János egyébként operaénekes, az egyik legjobb magyar Wágner-tenor volt. Csak daliás alakja miatt kérték fel néha ilyen verõemberes prózai szerepre.
ennyi baromságot... 2012 márc. 26. - 20:07:15
Itt, ebben az elkúrt országban, akkortájt, amikor az ominózus sorozat is készült.
JQA-t illetékes elvtársnak, ha valóban nem technikai malõr volt...
fifibá 2012 márc. 26. - 19:54:31
Gondolom, leszóltak az illetékes elvtársak, hogy ilyen káros propagandamûveket nem sugárzunk. Hol és mikor is éltem át már ilyet?
10/10
Sztrelnyikov 2012 márc. 25. - 11:03:11 10/10
A sorozat az alábbi linken elérhetõ: http://www.youtube.com/user/fantusz966
offtopic
adamnagysweetmovie 2012 márc. 19. - 10:52:51 Előzmény pozsizsuzsi
:)
OFF: Ja, ahova sokan írnak, az nem biztos hogy kedvez az értelmes kommunikációnak. Fõleg manapság:(
offtopic
Vinogradov 2010 jún. 15. - 01:29:13 Előzmény orgyen
Látom, szorgalmas aknamunkád során nem lankadsz továbbra sem.

A "Hajóval Indiába" Ingmar Bergman filmje, 1947-ben készült:

http://www.imdb.com/title/tt0039834/

Sally karakterét Gertrud Fridth alakítja (filmszerepeinek többsége Bergmanhoz kötõdik), s igaz, csak homályos utalás történik rá, egyértelmûen kiderül a filmbõl, hogy hogyan kezdõdött az õ története...

Egyébként ajánlom figyelmedbe - korai Bergman-alkotás, a közelmúltban vetítették elõször Magyarországon.

Sajnos ezt a találatot megint nem sikerült bevinni... :)
10/10
orgyen 2010 máj. 31. - 04:13:45 10/10 Előzmény Vinogradov
Idézet:
"ha a partizánokról beszélünk, képzeljük el Walleinstein harmincéves háborúbeli hadseregét és nagyítsuk fel pusztítását háromszázszorosára. Na, a szovjet partizánok tevékenysége pontosan ez jelentette. Zoja pl, a híres partizánparancsnok, s egyben fiatal parasztlány, olyan kínzásokat hajtatott végre, amelyek még talán IV. (Groznij) Ivánt is megdöbbentették volna...
...hogy ki tekinthetõ partizánnak és ki nem, már önmagában is relatív)."

Partizánnak azt tekintik (ez teljesen egyértelmû) aki egyénileg vagy kisebb-nagyobb csoportokban de nem reguláris keretek között harcol a hazáját megszálló idegen katonaság ellen.
- nem számít hogy egyes korokban ill. országokban (pld. Franciaország) más névvel is illették õket. Nem az elnevezés a lényeg hanem a tevékenység.
- ez a fajta ellenállás a reguláris hadsereg mûködésének kiegészítése (pld. Napóleon oroszországi hadjárata esetében) ill. helyettesítése (pl. Franciaország náci megszállása idején) volt.
- mivel láthatatlanok voltak (elvileg bármely egyenruhát nem viselõ lehetett), ezért rájuk nem vonatkoztak a katonaságra, hadifoglyokra vonatkozó egyezmények, így velük szemben sokkal kegyetlenebb módon jártak el és oda-vissza a fogat-fogért elv érvényesült.
- a partizánok (mivel esetenként más az elnevezésük, nevezzük inkább ellenállóknak) nem erõszakolhatták végig Európát mert mindíg a saját hazájukban fejtettek ki ellenállást a megszállókkal szemben.
- az ellenállók megítélése elég szélsõséges: a megszálló katonaság ördögnek tekinti (jelenleg az idegen országokat megszállva tartó amerikai hadsereg "terroristáknak" nevezi, de az angolok is negatívan értékelik az ír ellenállókat), viszont ahol gyõznek (pld. Izrael állam megalakulása) ott hõsöknek tekintik õket és minden tettüket, még az ártatlan polgári lakosság lemészárlását is (pld. Dávid király szálloda robbantását) hõsies és szükséges tettként ünneplik. Hát igen "a történelmet mindíg a gyõztesek írják".
- partizánok sehol és semmikor sem mûködhettek a helyi lakósság aktív támogatása nélkül. Ez önmagában is lehetetlenné teszi a lakosság bárminemû bántalmazását.
- maga a jelenség ugyanolyan régi mint a háború, vagyis NEM a "bolsik" találták ki.
- ami a magyar történelmet illeti, nálunk is vannak ilyen természetû hagyományaink. Pld. a török elleni vagy a kuruc harcok túlnyomó része is partizán rajtaütésekbõl állt, tekintve hogy nyílt csatát alig tudtunk nyerni.

És még csak annyit:
- ha egy állam hadserege nem rohan le egy másik országot (a mellékelt propagandától tekintsünk el), akkor nincs szükség és nem is jön létre partizán mozgalom, ellenállás, terrorizmus vagy akárhogy nevezzük is.
10/10
orgyen 2010 máj. 31. - 03:40:35 10/10 Előzmény Vinogradov
Idézet:
"Akinek ilyesmi jelenti elsõ szexuális élményét, nem pedig egy kölcsönös megegyezésen alapuló együttlét, az egész életében sebeket hordoz majd magában és sohasem lehet majd tökéletesen önmaga (ld. szintén a Hajóval Indiába Sally-jét)."

Ha hivatkozol egy filmre, elõtte talán nézd is meg (a trailer nem elég!), valamint a címet sem árt helyesen írni, ugyanis David Lean "Út Indiába" (A passage to India) címû filmjében Sally-t (Judy Davis) SENKI sem erõszakolja meg!
10/10
toshiba321 2010 máj. 26. - 18:51:54 10/10 Előzmény fredi60
Igen és? Miért ne lenne propagandafilm. Attól hogy még a két világháború között játszódik. Vegyük sorba a film mirõl szól egy sofõrrõl Láng Vincérõl aki egy egyszerû alkalmazott más szóval két kezi munkás. Eddig stimm. A kommunisták legfõbb társadalmi bázisa a munkásosztály ez is ok ugye? Abba már nem akarok belemenni hogy mi a kommunizmus társadalomról gazdaságról vallott eszmerendszere de látni lehet az átfedéseket. De tovább megyek Láng Vince a háború alatt beáll a szovjet kommunista partizánok közé hogy harcoljon a horthista- hitlerista- fasiszta csõcselék ellen. Mindezt persze úgy hogy magyar kiskatonát nem öl hiszen munkás munkást nem öl ugyebár? A horthista hadsereg tisztjei hogy- hogy nem hát a gyûlölt arisztokrácia soraiból kerülnek ki. De mehetnék még tovább soroljam a példákat. A film a Kádár- korszakban készült. És nem árulok el nagy titkot hogy minden történelmi film amelyik ebben a korszakban készült - persze nem ugyan olyan súllyal - mind propaganda célokat szolgált. Pl: Egri csillagok, Tenkes kapitánya, Kõszívû ember fiai, Bors stb.
offtopic
Vinogradov 2010 máj. 04. - 08:34:54 Előzmény orgyen
Ezt a kijelentést nem tudtam értelmezni és nem is akarok aktuálpolitikai vitákba belebocsátkozni, így aztán kísérletet sem tennék rá.
Lyanos 2010 máj. 03. - 21:06:23
***SPOILER***
Fura véget ért a sorozat: Schultzer õrnagy túlél, Forray Alíz vele megy; viszont Brenner felügyelõt és Katicát falhoz állítják azokkal együtt, akiket üldöztek; a többieket szabadon engedik.
???
***SPOILER VÉGE***
10/10
orgyen 2010 ápr. 17. - 13:35:58 10/10 Előzmény Vinogradov
A múlt vasárnap lejárt a Te és a hozzád hasonlók ideje, mehetsz vissza a Te hazádba.
Összes hozzászólás