Egy pár papucs

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar játékfilm, 65 perc, 1963

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Hogyan kelthet egy pár papucs bonyodalmat? Nagyon könnyen, ha az a csinos fiatal kolléganő, Nusika meztelen lábán landol éppen akkor, amikor a mindentudó Gruberné éppen kopogás nélkül lép be a feddhetetlen férj és munkaerő, Horvát Lajos irodájának ajtaján... Talán nem célszerű keverni a hivatali ügyeket a magánügyekkel... Tabi László szatirikus története Zsurzs Éva rendezésében és Balázs Samu, Bulla Elma, Béres Ilona és Kállai Ferenc főszereplésével elevenedik meg.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
xilol 2021 szept. 02. - 00:26:05
Hogyan kelthet egy pár papucs bonyodalmat? Nagyon könnyen, ha az a csinos, fiatal kolléganő, Nusika meztelen lábán landol éppen akkor, amikor a mindentudó Gruberné kopogás nélkül lép be a feddhetetlen férj és munkaerő, Horvát Lajos irodájának ajtaján... Talán nem célszerű keverni a hivatali ügyeket a magánügyekkel... Tabi László szatirikus története Zsurzs Éva rendezésében, Balázs Samu, Bulla Elma, Béres Ilona és Kállai Ferenc főszereplésével elevenedik...

Szereplő: Balázs Samu
Szereplő: Bara Margit
Szereplő: Bulla Elma
Szereplő: Béres Ilona
Szereplő: Csurka László
Szereplő: Fonyó József
Szereplő: Gyenge Árpád
Szereplő: Kállai Ferenc
Szereplő: Lelkes Ágnes
Szereplő: Móni Ottó
Szereplő: Simon Zsuzsa
Szereplő: Siménfalvy Sándor
Szereplő: Szakács Sándor
Szereplő: Tábori Nóra
Lyanos1 2018 szept. 24. - 17:56:16
Az adott alaphelyzetből, a félreértett papucspróbából a szerző azt tudta kihozni, hogy végkifejletként az erkölcsösség és családcentrikusság jegyében a vállalat vezetésének sikerült két családot is szétválasztania. Ha nagyon akarom, ez egy fricska az álszent társadalom felé.
Egyébként vannak kifejezetten rosszul sikerült részek benne. Például a kerettörténetet a főszereplő Horváth mondja el, irritálóan gügyögő stílusban beszélve.
Az, hogy a sztori egyes elemei az adott korszak tényleges viszonyait tükrözik vagy szatirikus túlzások, ma már nehéz eldönteni. A címben is szereplő papucsot nem csak hogy munkahelyen- és időben próbálgatják, de a főszereplő munkaidőben vásárolta meg. A főszereplő nejével szintén munkaidőben randevúzik valaki. Az üzemi étkezőben helybe hozzák a menüt, amiben még desszert is van. A történetben szereplő, feltehetőleg kitalált vállalat évi 500 db házat tervez legyártani, amiből felét exportálni akarják; az is elhangzik, hogy a hazai igény 26 000 darab. Ez megint lehet egy finom célzás a lakáshiány létező problémájára.
elemelem 2016 júl. 23. - 21:11:07 Előzmény nyugiss
Köszi a linket, ebbõl megtudtam, hogy a szerzõ Tabi László. Nem volt nagy meglepetés, a Rákosi- és a korai Kádár-kor népszerû és kegyelt szalon-szatirikusa volt, "másodrangú frissességû" humorral, de más vígjátékaiban azért ennél egy kicsivel szellemesebb szokott volt lenni.
elemelem 2016 júl. 21. - 22:29:26 Előzmény olahmiki1959
Igen, az utóbbi években teljesen a nullára zuhant az oldal színvonala, bár ez ebben is egy ugrás, eddig is elõfordult, hogy pont a nõi fõszereplõ nevét hagyták ki a stáblistáról, ez a zéró információ új minõség. A film egyébként igen gyenge, meglepett, hogy Zsurzs Éva rendezte (az õ neve viszont a film stáblistájáról hiányzott, pontosabban azon csak a színészek nevei szerepeltek, se rendezõ, se operatõr, senki. Pl. az író és/vagy a forgatókönyvíró neve sem, pedig tényleg érdekelne, hogy szövegszerûen ki követte el ezt a szocreál szatírának álcázott merényletet. Amely egyébként kordokumentumnak nem rossz, tényleg ekkora volt a lógás, a képmutatás, a kiszolgáltatottság és a hülyeség a hivatalokban (és az egész rendszerben), de egy szatírához (illetve egy bármilyen komédiához) bizonyos szellemesség meg humor mégiscsak elengedhetetlen, az egész film viszont egy dögunalom volt, amit az egyébként tehetséges színészek a karakterük túljátszásával próbáltak kipótolni.
nyugiss 2016 júl. 12. - 00:02:20
nyugiss 2016 júl. 12. - 00:01:05 Előzmény olahmiki1959
van, ahol adnak a részletekre :

http://tv.animare.hu/tvmusor.aspx?id=g77a485c6cbeae450b8f415d10b97fde8d

felvettem, majd valamikor belenézek :)

bár a szereposztás magáért beszél :P
olahmiki1959 2016 júl. 09. - 16:56:40
Így kell ezt!
Tartalom leírás sehol, a stáblistában pedig egyedül a rendezõ, Zsurzs Éva neve szerepel.
De csak azért is megnézem, beeee!