Egy szent szarvas meggyilkolása

Bakancslistához adom
The Killing of a Sacred Deer
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-ír thriller, 121 perc, 2017

Értékelés:

163 szavazatból
Szerinted?

Steve, a karizmatikus sebész életében váratlanul feltűnik egy tinédzser. A fiú kezdetben megmagyarázhatatlan barátkozása, valamint érdeklődése az orvoslás iránt hamarosan értelmet nyer. A tinédzser ismerteti bosszújának tervét, melynek része a fiú anyja és a sebész férfi. Steve és családja élete fenekestül fordul fel a mind félelmetesebb fenyegetés és egyre intenzívebb pszichológiai terror hatására.
Bemutató dátuma: 2017. december 28. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
KalaposMuther 2022 nov. 04. - 21:34:43 5/10
Látni kell ezt a filmet! 2X kell látni! Elsőre a toplistámon való elhelyezését számolgattam. Jó hangulatteremtés és beteg története meg a színészi játékok rengeteget adtak.
Aztán jött a második nézés... Észrevettem a film hibáját! A karakterek unalmasak és bár ez alapvetően a filmhez tartozik de kevés az, hogy ennyire defaluton van mindenki. Érzéktelen, jellegtelen karakterek. Jó ha a filmben senki sem reális, én kedvelem az ilyet de itt mindenki ugyanolyan és semmilyen szinten nem emberi. A gyerekek iránt érzelmek nullák! Látszik, hogy a rendezőnek nincsenek gyerekei. Azért ilyen nyomasztó mert ez így van. Pszichopaták, jellegtelen beteg emberek a karaktereink de ez sok egy filmbe, ami readásul nem is próbálja megközelíteni a valóságtól elrugaszkodott (sci-fi, fantasy) műfajokat.
Elsőre 10es másodszorra pedig látván feleződik a dolog.
Szép film, jó atnoszférával! Jó színészek 0os karakterek. Jó sztori, de végül szimbólumok és monológok összevisszasága. Én minden művészfilmet láttam és imádok. A szimbólumok nekem sokak. Értem, látom őket, de egyszerűen számomra nem a sokatmondó sztori jelképei.
9/10
Jocpappa 2022 júl. 31. - 19:03:45 9/10
Nem vidám film.
Nem is közönség film.
Emlékszem amikor 2017-ben a haverom jött ki a moziból és teljesen ki volt akadva, hogy mi volt ez a szar. Teljesen megértem.

Nagyon lassú építkezés, végig baljós, feszült hangulat. Nem tudod megmondani mi nincsen rendben, de végig érzed, hogy valami nagy gáz van.
Hétköznapi, mégis meghökkentő és nagyon jól megírt párbeszédek, monológok.
Remek színészi játék.
10/10-es atmoszféra teremtés.

Nagyon tetszett, nagyon átjött a mondanivaló, a hangulat, a végig jelenlévő feszültség. Majdnem tökéletes film számomra.
1/10
andraszoltan 2021 okt. 28. - 13:52:34 1/10
az egyik legrosszab film, amit valaha láttam.
atmoszférával, mitológiával, gondolkodtatással együtt.
(és jóval okosabb vagyok, mint a többieket itt hülyéző félokos büfészakosok nagy többsége. és akkor mi van. ettől még ez egy nagyon rossz film.)
offtopic
Brierley 2021 aug. 22. - 22:33:16 Előzmény Rajmi42
Veled értek egyet.
8/10
Lirgyria 2021 aug. 22. - 21:51:05 8/10
Ezen a filmen gondolkodni kell. Aki az ilyesmit nem szereti, annak nem ajánlott. Ennyi.
7/10
Hokunda 2021 ápr. 21. - 16:49:47 7/10
Ez egy többször nézős film volt. Nem azért, mert még egyszer látni akarom, hanem azért, mert maximum 30 perces blokkokban tudtam végignézni. A film annyira beteg, hogy kellett egy kis szünet, ahol lenyugodtam. A film szép és látványos. A szituációk mindig nagyon merevek és távolságtartóak. A dokik játéka igazán lenyűgöző. A gyerekeké kevésbé.
Ami a történetet illeti, nos azt nem nevezném annak, inkább egymásba fűzött anekdotákat láttam. Mind a hűvös logika, mind a merev távolságtartás a film folyamatos része. Engem élményben a Tágra zárt szemek című alkotásra emlékeztetett.
Ami a szálakat mozgató srácot illeti, vele nem tudtam mit kezdeni. Ő a film esszenciája. Viselkedése teljesen hiteltelen és összefüggéstelen. Egy dologra reflektál kiválóan, mégpedig arra, hogy a filmben mindenkit kizárólag a saját dolgai érdekelnek. Semmi más.
Ha másra nem arra jó volt a film, hogy elgondolkozzam rajta, hogy hogyan lehet ilyen merev családban élni? Vajon ez az átlagos? Ők csak megfelelnek a társadalmi elvárásoknak?
Ha máshonnan nézzük, akkor megjelenik a filmben egy torz istenkép, miszerint mindenki olyan változást okoz a környezetében, amit csak akar. A főgonoszunk - aki ilyen nézőpontból isten - például a saját igazságát kényszerítette rá a másik családra megmagyarázhatatlan módon.
Volt a filmben pár furcsaság, mint például az, hogy miért a gyerekek szenvedtek fizikailag és az anyu lelkileg, miközben a főgonosz az anyjának akart pasit szerezni? Ez belefért, mert az egész helyzet abszurd és furcsa volt.
9/10
Hellas 1903 2020 nov. 28. - 17:52:20 9/10
Csak tegnap láttam ezt a filmet , nagy hiba volt mert kiváló film !
8/10
Ildikó Nóra 2020 szept. 07. - 21:19:10 8/10
A film tetszett, érdekes volt, különleges hangulattal, szuper színészi alakításokkal, különösen Barry Keoghan, Colin Farrell játéka tetszett.
6/10
gyereamozibabe 2020 márc. 13. - 14:51:20 6/10
Valahogy nem jött át a srác gonoszsága. Csak szimplán idegesítő a nyomulása. (először azt hittem, hogy pedofil kalandjuk volt, és emiatt zsarol) Aztán a semmiből előáll azzal, hogy kivel mi fog történni. Egyébként jól megcsinált film. Tetszett a hangulata. Végig lehet nézni. (tehát már 5 pontnál több) De az biztos, hogy én előbb kinyírtam volna a zsarolót, majd ha az átok folytatódik, akkor öngyilkos lettem volna, mintsem választanom kelljen a családtagjaim közül.
10/10
Rajmi42 2019 júl. 31. - 00:11:22 10/10
Tudod ehhez a filmhez fel kell nőni. Azért ilyen lassú a film, mert így építi az atmoszférát. Ez a film egy olyan nyugatlanító pszichózist hoz ki az emberből, hogy az valami beszarás. Ezt a filmet nem csak nézni, hanem érteni kell! Ajánlom a film újranézését 10 év múlva!
2/10
Warthog82 2019 ápr. 19. - 19:09:26 2/10 Előzmény Marsi I.
Sommás,az.Mert nem vagyunk szakértők,csak okoskodunk.
Marsi I. 2019 márc. 25. - 01:35:30 Előzmény Warthog82
Szerintem itt jobbára csak sommás véleményeket írtunk - én is. A kritikához részletes indoklás tartozik. Ilyet az ellenzők sem írtak, és én sem soroltam fel az indokaimat.
2/10
Warthog82 2019 márc. 24. - 09:42:03 2/10 Előzmény Marsi I.
Ezt hívják kritikának:-)
Marsi I. 2019 márc. 23. - 22:00:54
Nekem már elsőre is nagyon tetszett. Sajnálom, hogy ilyen sok az elutasító vélemény, de nekik is joguk van, meg nekem is jogom van elmondani, hogy szerettünk vagy éppen nem szerettünk egy művet.
2/10
Warthog82 2019 febr. 16. - 13:49:19 2/10
Hihetetlen hogy 2 órát kell szenvedni a nagy semmiért.Senkinek nem ajánlom.Az utolsó fél órával már kínozni lehet.
1/10
Károly Keresztesi 2018 okt. 01. - 16:00:43 1/10
Szerintem ez egy borzasztóan sz@r film! Pont olyan vacak, semmitmondó mint a film címe.
Vontatott, unalmas, semmi félelemkeltő nincs benne, és még elmebeteg is.
A film dög unalmasan kezdődik, már úgy voltam vele, hogy kikapcsolom, amikor is a srác elmondja hogy mi fog történni a családdal. Úgy hirtelen felvillanyozódtam mert azt hittem innentől majd felpörögnek az események, a doki átmegy dr. House ba és mindent megpróbál elkövetni, hogy kiderítse mi a baja a gyerekeknek. Hát ez nem igazán jön össze, maximum egy lelkiismeretes háziorvos szintjét hozza. Sajnos a várt pörgés is elmarad. Az olyan jelenetek ahol az ember pörgést agressziót várna, ott sincs semmi, olyan mintha az egész stábot lónyugtatóval kezelték volna.
Erre egyébként nagy az esély máskülönben lehet a forgatás felénél feleszméltek volna és otthagyják az egészet.
A filmben van pár szál ami gyakorlatilag sehova nem vezet, pl amikor Nicole valami leletek miatt kiveri a főorvosnak, de itt vége.
A szülők kb.: mint valami agyhalott zombik, ha az én gyerekemmel csinálna valaki ilyet, az biztos, hogy apránként égetném le az újait, miközben a lábát sósavban áztatnám. Ezek meg még ápolgatják.
és úgy a viselkedésük is közelebb van egy hétköznapi emberhez mint egy kétségbe eset szülőhöz aki mindent megpróbál elkövetni, a gyerek megmentéséért.
Most így jobban belegondolva tényleg thriller ez a film, folyamatosan borzongást, feszültséget váltott ki belőlem ez a film, izgultam, hogy mikor lesz már vége, meddig kell ezt a baromságot néznem.
Ezen kívül a egy lagymatag vacak, amit úgy kell rugdosni hogy haladjon, annyira laassssúúúúú.
Olvastam a hozzáoszlásokat, hogy ez egy művész film, stb...
Hát igen, lehet én alul képzett vagyok a művészetek terén.
Azoknak akiknek bejön az óvodás színvonalú Art Informel, bauhaus, Kubizmus, Szuprematizmus, stb művészeti ágak, azoknak valószínű ez is bejön. (pont, pont veszőcske készen van a képecske :)))
Aki a tartalmat, és a minőséget keresi mint pl.: a Barokk, Reneszánsz festészetben, azoknak ez nem fog tetszeni.


8/10
vikki.s6xx 2018 szept. 24. - 05:03:21 8/10
Nem értem miért épp a Marvel az ellenpélda, és mitől proli egyből az, aki kedveli a képregényfilmeket. Oké, az MCU egy elég közkedvelt és eladható univerzum, de ettől még nem lesz kapásból szar, mint ahogy a nézőik sem feltétlenül lesznek igénytelenek. Művészfilmeket nézni pont annyira elvont fasz dolog mint "geek" - nek lenni, és pont annyira fog hülyének nézni a társadalom amiért 30-on túl is a képregényeidet bújod, mint azért ha azt mondod hogy Almodovar egy zseni. Ha már mindenképp szidni akartok valamit miért nem a tényleg igazán suttyóknak való vígjátékokkal jöttök, amik pár fingós, szarós, hányós, esetleg baszós viccen kívül aztán tényleg semmi másról nem szólnak? Na azt még érteném is, de azért ez a Bosszúállózás egy kicsit erős, én már 16 éves koromban két pofára faltam Lars von Triert, de az összes Marvelt is megnézem premier előtt és a szabadidőmben képregényt is olvasok, mégse vagyok egyből idióta meg szar alak.
1/10
sladka_pani 2018 szept. 23. - 01:48:26 1/10
Mélységesen egyetértek azokkal a hozzászólásokkal (mindet végigolvastam, mert azt hittem rosszul leszek a film után), akik 1-esre pontozták, nem akarom ismételni őket, szinte mindent megfogalmaztak már, hogy ez egy rohadék film. Azzal is egyetértek, hogy ezt valaki vagy utálja vagy imádja. Nem a felfogásommal van a baj, egyszerűen ez számomra egy undorító alkotás. Pedig mekkora elánnal álltam neki! Jesszusom. Most pedig annyira felbosszantott, hogy ez a film sem maradhat a gépen tovább. Soha többet nem akarom látni! 1/10 Undorító, csak nézzétek, értelmiségiek és higyjétek, hogy különbek vagytok, meg csak Ti értitek a filmek lényegét. Hát persze. Az emberiség krémje. Ugyanmár!
10/10
steelprophet 2018 szept. 15. - 13:16:11 10/10
Érdekes film. Csúcsra járatja az elmét. Már ha van... :-)
1/10
szookedorina 2018 szept. 08. - 19:41:11 1/10 Előzmény tirszin
Ha megvan a kellő öltözék, lehetsz a versenyképes Drótszamár!
"Nagy bátorság kell ahhoz, hogy ne változtass!"
(Fenntartások nélkül, No Reservations) Anthony Bourdain
Összes hozzászólás