Volt egyszer egy zsaru

Bakancslistához adom
There Was Once a Cop
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz bűnügyi film, 95 perc, 1972

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Nizzában kábítószeres gyilkosság történik. Egy ügynököt, Lopezt holtan találja a rendőrség egyetlen levéllel a zsebében, amelyet Tuniszban élő öccsének írt. Campana felügyelő ezt a levelet használja fel a nyomozáshoz, s az elhunyt öccsének nevén kapcsolódik be az eseményekbe. Mivel Lopez testvére családos, így Campana is "megházasodik" a nyomozás idejére...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
dosandor 2023 okt. 20. - 08:13:04 Előzmény olahmiki1959
Nem a filmet szeretném mentegetni, mert nem emlékszem, hogy láttam volna a 70-es években, most pedig még nem láttam, csak tervezem. Emellett a név alapján úgy látom azonos korosztályban vagyunk, én 60-as vagyok.
Szerintem a korunk is belejátszik abba, hogy másképp látjuk ma a régen már látott filmeket. Nem mindegy, hogy 15 évesen vagy 60 évesen nézzük ugyanazt. Emellett pedig az eltelt 50 év alatt sokat változott a filmkultúra, aminek részesei voltunk, vagyunk, amihez valószínűleg alkalmazkodtunk. Gyorsabb a tempó, látványosabbak a jelenetek stb. Én magamon ezt a változást vígjátékoknál tapasztaltam. Amiken 10-en évesen hatalmasakat nevettem, ma már már csak mosolygok, és nem értem, mi volt ebben olyan nagy poén annak idején. Valószínűleg komolyabb tartalmú filmeknél is van ez a másképp megítélés.
A szinkronhangokkal én is tapasztaltam már ilyet, régen se volt minden hang jól eltalálva
olahmiki1959 2023 okt. 20. - 03:36:31
Sajnos, sokkal jobbra emlékeztem.
Én is a 70-es években láttam, moziban, és úgy maradt meg bennem, mint egy kemény, komoly, nagyon izgalmas krimi.
Ehhez képest időnként olyan volt, mintha egy idiotikus jelenetekkel teli, hülye vígjátékot látnék, főleg a gyerek miatt, aki úgy viselkedett, hogy teljesen komolytalanná tette a filmet.
A szinkron a régi, eredeti volt, egy csomó, azóta sajnos már elhunyt magyar színésszel, és ezúttal azt mondom, nagyon elkelt volna egy új, néhány éves szinkron.
A meglehetősen brutális kinézetű főszereplőhöz egyáltalán nem illett Somogyváry Rudolf intellektuális hangja, a néhány éve Covidban meghalt Vas Gábor tökéletes lett volna hozzá, de hát erről sajnos már mindörökre lemaradtunk.
Alain Delonról csak annyit jegyeznék meg - akiről a Port azt írta, hogy " A film Jean-Pierre Melville rendező utolsó alkotása, amely a főszereplő Alain Delon számára zsarufilmek sorozatának volt a nyitánya" -, hogy összesen két mondatot mondott az egész filmben, és 10 másodpercre bukkant fel!
Ennyit a Portról!
A film borzasztó nagy csalódás a számomra, nem is pontozok, elment a kedvem az egésztől!...:)
5/10
Tiberio 2023 okt. 19. - 21:22:24 5/10
Csatlakozom az előttem szóló tanult kollégákhoz: fenti ismertető a Zsaru c. filmé...
Rozsdás vitéz 2023 okt. 19. - 10:48:23
A mai, 2023. október 19-i, kiküldött e-mail értesítőben a leírás a következő (a DUNA Televízión 22:05 órakor kezdődő) Volt egyszer egy zsaru c., 1972-ben készült olasz bűnügyi filmhez:
„Nizzában kábítószeres gyilkosság történik. Egy ügynököt, Lopezt holtan találja a rendőrség egyetlen levéllel a zsebében, amelyet Tuniszban élő öccsének írt. Campana felügyelő ezt a levelet használja fel a nyomozáshoz, s az elhunyt öccsének nevén kapcsolódik be az eseményekbe. Mivel Lopez testvére családos, így Campana is »megházasodik« a nyomozás idejére...”
Én annak idején láttam egy filmet a '70-es évek elején, amelynek a története az általam most leírt ismertetőnnek felel meg, és a képek alapján arra emlékszem, hogy nem Delon volt a főszereplő, hanem az első képen látható férfi színész - akit most nem tudok beazonosítani -, mint főszereplő. Még egy momentum is eszembe jut a filmből, hogy amikor a kisfiúnak el kell fogadnia a hozzájuk költöző nyomozót átmeneti apukának, és átnézi a fürdőben a férfi kozmetikai cuccaik, megjegyzi valamelyik fogápolási termékre, miszerint „Anya, ennek a hapsinak szájpenésze is van?”.
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de ellentétet fedezek fel a képek és az ismertető között.
Egyébként a tévedés jogát fenntartom. 😊
10/10
szibel 2020 dec. 13. - 22:12:30 10/10
fourdogs 2020 dec. 13. - 10:05:18 Előzmény riverside61
A portosok elb@szták. A mai film adatlapja: https://port.hu/adatlap/film/tv/zsaru-un-flic/movie-62001. Mint olvasható fent, ez egy Lautner film.
riverside61 2020 dec. 13. - 09:27:08
"A film Jean-Pierre Melville rendező utolsó alkotása, amely a főszereplő Alain Delon számára zsarufilmek sorozatának volt a nyitánya."
Ehhez képest a stáblistában egy vak hang sincs Melville-ről. :)
8/10
Owl 2018 aug. 10. - 23:28:22 8/10
Jó volt, könnyed, francia, inkább családi, mint vígjáték.
És milyen jó kis zenét rittyentettek hozzá!
Attila1977 2018 febr. 28. - 13:00:22
Sziasztok.

Valakinek megvan ez a film szinkronosan, vagy magyar felirattal? Szeretném beszerezni DVD-n, vagy akinek le van töltve valahogy elküldené?
reisza2@gmail.com

Köszi,
Attila