Egyedül a vadonban

Bakancslistához adom
Here Alone
15 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror-dráma, sci-fi, 98 perc, 2016

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Egy fiatal nő egyedül küzd a túlélésért egy titokzatos járvány miatt, amely a lakosság nagy részét kiirtotta, és mélyen a kíméletlen vadonba kényszerítette.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex 2023 ápr. 25. - 13:50:38 6/10
Egy idézettel kezdem: „Milyen furcsa, hogy legtöbbször nem a személy, hanem a helyzet miatt leszünk szerelmesek...” Azt ugyanis célszerű elfogadni, hogy a SARS-CoV-2 vírusnál ravaszabbakkal is kísérleteznek laborokban, amik olyanok, mint a kutyák. Időnként kiszöknek és nehéz elfogni őket. Így aztán helyzet van, mégpedig rosszabb, mint a Covid19 idején volt. De, mint mindig, most is vannak túlélők, akik nem hajlandók feladni. Sajnos nem árulhatom el miért kezdtem és miért fogom befejezni idézettel a mondandómat. Ne tessék itt leskelődni, szimatolni, azután mérgelődni: azért sem fogok spoilerezni! Mindenki nézze meg a filmet és majd megtudja. Nem olyan rossz az. Még akkor sem, ha újfent kiderül: „Gyarlóság, asszony a neved.” (Lehetsz te még kislány, de akkor is!)
4/10
nefefe 2023 jan. 21. - 14:16:42 4/10
A tartalom alapján sokkal jobbra számítottam. Ahelyett, hogy kaptam volna egy izgalmas túlélős filmet, inkább egy Walking Dead-esen zombis utánzat jött, csak sokkal gyengébb formában. Hiányoltam a
„ nagy harc „ -ot a túlélésért. Inkább olyan túrázós-sátorozós feelingje volt a filmnek. Jóformán semmi nem történt benne, néhány rövid részt és az utolsó 10 percet kivéve. Az sem tetszett, hogy előre hátra ugráltak az időben és a történetben. Néha csak másodpercekre. Aztán jött a gyors lezárás (gondolom elfogyott az a kevés pénz is, amit erre a filmre fordítottak), ami igen csak befejezetlennek tűnt nekem. --- Spoiler --- ugyanis az autóban kevés üzemanyag volt, de elindultak vele valahová, egy másik bizonytalan helyre. Mindezt együtt a két nő, úgy, hogy előtte Olivia meg akarta öletni a zombikkal Ann-t (mivel Olivia hamar elfelejtette, hogy Ann-nek sokat köszönhetnek – persze a féltékenység…). Szerintem nem ez volt a helyes reakció. Már az utolsó töltényt rossz helyre lőtte Ann. Összegezve: mivel a film nagy részében unatkoztam - gyenge közepes, felejthető filmnek tartom.
7/10
Zsolt_72 2022 aug. 03. - 22:41:39 7/10
A rövid leírás valóban nem túl szerencsés. Köszönet @InteriorLulu részére, hogy megosztotta a részletes tartalmat (mert végül is emiatt néztem meg). Nem olyan rossz ez, noha valóban lassúcska, engem mégis le tudott kötni.
6/10
LanyUs 2022 júl. 27. - 08:02:13 6/10
Egész jó volt! Edzés mellett kell nézni, mert akkor jobban leköt ( szoba bringa, ellipszis tréner )
5/10
The_Sandman 2022 júl. 07. - 23:04:15 5/10
Próbál kicsit egyedi lenni, ami részben sikerül is, de szerintem azért többet is ki lehetett volna hozni belőle. 5/10
2/10
Csodálatos Pukkandúr 2022 júl. 01. - 11:27:09 2/10
Alacsony költségvetéssel készült, minden tekintetben (alapötlet, forgatókönyv, színészi játék, történetvezetés, díszletek, fényképezés) még a low budget produkcióktól minimálisan elvárható a szintet sem éri el. Nem a kevés akció vagy a lassú történetvezetés okozza a film teljes érdektelenségét, hanem a rossz rendezés, béna fényképezés és gyenge színészi játék.
Egyetlen, közepesen sikerült The Walking Dead epizód is nagyobb moziélményt nyújt, mint ez az alkotás, 2/10
7/10
InteriorLulu 2022 jún. 04. - 13:20:55 7/10
Egyáltalán nem olyan rossz a film az imdb-n és pláne itt a porton kapott pontjaihoz képest. A fényképezés, a dramaturgia, az alakítások mind teljesen rendben vannak, semmilyen tekintetben nem amatőr és olcsószagú, mégha nyilván kis költségvetéssel is készült. Nyilván, ugyanis itt messze nem az akciókon, a vírushordozókkal (zombikkal) való erőszakos jeleneteken van a hangsúly, hanem magán a főhősön, az életbenmaradásért vívott mindennapi küzdelmein és a hozzácsapódott két emberhez való viszonyulásain. Talán emiatt a jórészt akciómentes, nyugodt, ráérős tempója, illetve eleve a lassú kibontakozása miatt kelthet sokakban csalódást, nem tudom.

Mivel szerintem túlságosan rövid a portos ismertető, ideteszem az imdb hosszabbját:

Egy globális katasztrófát okozó virulens járvány erősen megtizedelte a lakosságot, egyúttal súlyosan megfertőzte az életben maradtak többségét, akik ezzel kiszámíthatatlan és hiperagresszív hordozókká váltak. Most, hogy a láthatatlan és elkerülhetetlen járvány férjét és kisgyermekét is elvitte, a vadon mélyén élő magyányos Ann napjait részben a rend és a biztonság meghatározta, nem is olyan távoli élet emlékei töltik ki, részben korlátozott túlélési képességeire támaszkodva keresi az élelmet, időnként arra kényszerülve, hogy speciális óvintékedésekkel járó portyákat is tegyen a környező, valaha emberek lakta kisebb helyekre. Az egyik ilyen beszerzőútja során Ann a tinédzser Oliviába és sebesült mostohaapjába, Chrisbe botlik, akik feltett szándéka észak felé haladni, mindazonáltal kénytelenek legalább egy ideig Ann-nel maradni. Az erdő baljós csendjét ugyanakkor folyton megzavarja a már mindenütt jelenlévő kiéhezett, már csupán félig emberi ragadozók jelentette életveszély bizonyossága. Ilyen körülmények között létezhet-e túlélés, és annak egyáltalán milyen ára lehet?...