Egyedül utazom

Bakancslistához adom
Viaggio sola
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz romantikus dráma, 79 perc, 2013

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Az egyedülálló negyvenes Irene szállodai minőségellenőrként folyamatosan utazik, a világ minden tájára eljut így. Az egyetlen ember, akivel szoros kapcsolata van, a kétgyerekes húga Silvia és az ex-barátja, Andrea. Általában elégedett az életstílusával, szereti a függetlenségét és a kiváltságos helyzetet, amit a luxusszállodák kínálnak neki. Amikor Andrea bevallja neki, hogy egy nő gyereket vár tőle és meg akarja tartani a babát, Irene válságba kerül. Berlinben találkozik Kate Sherman antropológussal, aki egy beszélgetés során tükröt tart a folyton utazó nő elé. Aznap éjjel Kate váratlanul meghal a szállodai és szobában és Irene rádöbben, hogy az ő életét nem a szabadság, hanem magány tölti ki.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lzc 2018 jan. 27. - 19:56:52
Úgy látom, harang helyett levél és rajta egy kis óra lett az emlékeztetõ ikonja, és a jobb felsõ sarokban van.
Felétõl láttam a filmet, nagyon tetszett.
Gubbio28 2018 jan. 27. - 12:13:29
Segítséget kérnék! Tegnap lemaradtam errõl a filmrõl és szerettem volna értesítõt beállítani, hogy ha máskor lesz, ne mulasszam el. De most nem látom a kis harang ikont, ahol eddig ezt be lehetett állítani. Tudja valaki, hogy miért van ez így, és hol lenne rá lehetõség? Köszönöm!
Bouno 2018 jan. 26. - 22:57:01 Előzmény John Falcon
Hát, ami a címet illeti tényleg az jelenti "Egyedül utazom", s több helyen így jelenik meg. Hogy a szinkronban mas a címe, arról nem igazán a port tehet. Itt inkább lemaradt az alternatív cím. Több filmnél feltüntetik, fõleg, ahol a magyar cím vmi egeszen más. Ebben az esetben legalább mindkettõ érthetõ.
napsütötte 2018 jan. 26. - 22:37:11
A negyvenes éveiben járó Irene-nek álomszerû a munkája: luxusszállodákat kell ellenõriznie mindenfelé a világban. Az élete azonban mégsem annyira csodálatos, mint a munkája. Nincs gyermeke és szingli, bár korábbi élettársával, Andreával még jóban van. Gyermek utáni vágyát kiélheti abban, hogy idõnként unokahúgaira kell vigyáznia. A szállodákban pedig titokzatos vendégekkel találkozhat. Aztán egy napon Irene életben feltûnik Kate Sherman, ami felkavarja életét...
9/10
John Falcon 2017 szept. 22. - 11:07:19 9/10
A fõcímben \'A magányos utazó\' cím hangzik el, szóval teljes a zûrzavar a Port-nál. De ne csodálkozzunk ezen, hiszen az a lényeg, hogy minél több reklám legyen belezsúfolva. A tartalom amiért tulajdonképpen idelátogatunk nem fontos...
Edmond Dantes 2017 ápr. 24. - 14:06:01
Ez a film bizony kicsit többet érdemel(t volna): éjjelre eldugva, alig fellelhetõ és az ittenihez képest másmilyen címmel adták le. A néhai Ugo Tognazzi lánya, Maria Sole Tognazzi kedves, szórakoztató úti filmet írt-rendezett, amiben pazar nagyvárosi luxushotelek és luxus nyaralóhelyek világába éppen csak egy csipetnyi filozófiát és csak annyi szomorúságot csempészett a rendezõnõ, hogy ne irigykedjünk annyira az ötcsillagos életet szállodai minõségellenõrként, fizetésért élvezõ hõsnõre, akinek pedig olykor a magányossága ötcsillagos. Azért én irigykedtem :-) A filmben szerepet kap egy másik Tognazzi-gyerek, Gianmarco Tognazzi.
Greeneyed Lady 2017 ápr. 22. - 01:11:11 Előzmény olahmiki1959
A film címének angol fordításai is kettõsek: hol "I Travel Alone", hol pedig "Five Star Life"címmel jelölik. Szerintem is jobban hangzott volna az "Ötcsillagos élet".
olahmiki1959 2017 ápr. 20. - 23:31:38
Õszintén gratulálok a port írójának vagy szerkesztõjének, vagy tudomisén, kinek...!
A tartalom sehol.
Aztán.
A mûsorújságban \"A magányos utazó\" címmel fut a film, míg itt, az interneten az \"Egyedül utazom\" címen adják.
Melyik az igazi?
Szerintem elõbb-utóbb az lesz, hogy én meg csendesen \"Egyedül, magányosan elutazom\" innen, jó messzire...:DDD