Egyenesbe jövünk

Bakancslistához adom
Gettin' Square
16 éven aluliak számára nem ajánlott ausztrál-angol vígjáték, 100 perc, 2003

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

Hogyan kezdjük újra, hogy maradjunk tiszták, és hogyan éljünk tisztes, hétköznapi életet, erről szól az Egyenesbe jövünk. Barry Wirth frissen szabadult a sittről, és eltökélten próbál jó útra térni. Ám csakúgy, mint a haverja, Johnny "Spit" Spiteri, vagy Dabba, a vendéglőssé avanzsált ex-gengszter, Barry is saját kárán okulva ébred rá, hogy akad még pár elvarratlan szál, meg néhány újabb törleszteni való, amitől nem is olyan könnyű egyenesbe jönni, mint gondolta.

Stáblista:

Szereplők

Barry Wirth
Johnny Spitieri
Darren Barrington
Annie Flynn
Chicka Martin
Niall Toole
Arnie DeViers

Díjak és jelölések

 • Ausztrál Filmintézet Díja

  2003
  Legjobb férfi főszereplő: David Wenham
 • Ausztrál Filmkritikusok Köre

  2003
  Legjobb férfi alakítás: David Wenham
 • Ausztrál Vígjáték Díj

  2003
  Legjobb férfi alakítás: David Wenham
 • Hawaii Nemzetközi Filmfesztivál

  2004
  A közönség díja a legjobb rendezőnek: Jonathan Teplitzky
 • Inside Film Magazin Díja

  2003
  Legjobb vágás: Ken Sallows
 • Inside Film Magazin Díja

  2003
  Legjobb forgatókönyv: Chris Nyst
 • Inside Film Magazin Díja

  2003
  Legjobb férfi alakítás: David Wenham

Hozzászólások

Szerinted?
sexykex 2018 máj. 13. - 05:15:23
Elmormolhattam volna a gyermekimát, mert nehezemre esett nyitva tartani a szemem. Tehát abszolút alkalmatlan időpontban kísérleteztem ezzel a filmmel. Nem is tetszett, csak félig-meddig.
Azon kívül, hogy hasonló diétán vagyok, mint Darren és tudok annyira lökött lenni – ha eleget ittam – mint Spit nem találtam meg a közös nevezőt az alkotókkal. Ha nincs a végén az a 10-15 perc, ami feldobja a sztorit, akkor senkinek se ajánlanám megnézésre. Mondjuk, így sem ajánlom, de lebeszélni se akarok senkit.
meehrlin 2017 márc. 05. - 22:16:38
Nem mondanám, hogy ez olyan nagyon nagy film, de valahogy mégis jó.
Nagy1A 2016 febr. 21. - 20:28:50
Ja és egy kis magyar vonatkozása is van a filmnek, a Nagy Mike-ot úgy hívták, hogy Joe Bugner, magyarul Bugner Jóska, nehézsúlyú Európa bajnok, aki Alival is bunyózott. De azért a Zúzda sem volt rossz.....:)nagyon értelmes figura volt!!
Nagy1A 2016 febr. 21. - 17:48:48 Előzmény stupek2
Öreg! Nyugodtan fussál újra neki, mert ez egy rendkívül jó kis film! Ha Gájricsi ilyet tudna csinálni, a seggét a földhöz verhetné!!Éppen, hogy nem az amerikai tucat vígjátékból való sz*rság, hanem végre az az eredeti vígjáték, amelyik a csehszlovák filmekre volt jellemzõ annak idején......Hrabal,! Nincs annyi bölcsesség benne, de nekem az az egyszerû, sima kis történet, amelyikben csak csetlenek-botlanak hõseink, amelyikben a gyakorlatilag nevenincs színészek, figurák érzelmeket, szimpátiát és antipátiát tudnak kiváltani, a nyomozót megutáltam, mint a szart, a kissráccal együttéreztem felháborodva, hogy, hogyan tud ennyire ki..szni vele egy ilyen tetû nyominger, a Pitin meg a vietnámi papucsában szakadtam a röhögéstõl.......csak el kellett engedni magam és nem kellett azon csodálkozni, hogy ez egy ausztrál film és mégis milyen jó! Annak ellenére, vagy éppen azért, mert nincs megtûzdelve hálivúdi nagy nevekkel. Ez nem olyan ausztrálos..........mint mondták!! A bírósági jelenet.........hát az meg egyszerûen embertelen volt!! A "Svejk" alakítása mellett, (a srácról nekem valahogy ez a figura jött le, egy az egyben ugyanaz a bárgyú, de mégis ravasz és okos karakter) mostanában oly sokat emlegetett személyiségi jogok kifricskázása meg ........ egyszerûen zseniális volt! Csak azért mentem ilyen részletesen bele, mert nem szeretném, ha az elõttem szóló két lökött elriasztana valakit, másfél óra kellemes szórakozástól!! A Törölt Felhasználóra tessék hallgatni és nincs benne 25 perc tömény káromkodás, ki nem állom azt a fajta, fingó, káromkodós amerikai sz*rságot, fogalmam nincs, mit nézett ez a két jóember!
1/10
stupek2 2016 febr. 15. - 18:51:14 1/10
Ez 8 pont? Eltelt 25 perc és ezalatt rengeteg káromkodást hallottam, cselekmény semmi. Teljesen felesleges és logikátlan párbeszédek. Sajna kikapcsolom. Ez a szokásos amerikai olcsófilmek kategóriájába tartozik. Csak a fõcím 5 perces volt egy olyan rossz zeneszám aláfestéssel, hogy már attól megfájdult a fejem.
5/10
Ze74 2011 febr. 20. - 20:15:57 5/10
Guy Ritchie féle gengszter film,de sajnos attól azért messze van.
Jó szöveg helyett csak káromkodás és a sztori is elég lassan csordogál.
Közepes.
Johhny Spitieri szerepét viszont nagyon jól alakította David,fõleg az tetszett amikor a bíróságon adta a hülyét....vagy tényleg ilyen hülye volt.Tök mindegy.
marti 2006 jan. 06. - 09:24:09
Érdemes megnézni. Egyik kedvenc filmem. :)
Nagyon jóóó!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu