Egyiptom

Bakancslistához adom
Egypt
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol dokumentumfilm sorozat, 2005

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Most először, ezen lenyűgöző történetek, egy hatrészes történelmi dokumentumfilm sorozat keretében kerülnek bemutatásra. A sorozatból kiderül, hogyan fedte fel e három ember az ősi Egyiptom titkait lépésről lépésre.
Az első két, egy-egy órás rész Howard Carter életét és munkásságát ismerteti: a férfiét, aki végül rálelt Tutanhamon nyughelyére. A harmadik és negyedik rész Giovanni Belzoni régészkalandjait mutatja be, aki igazi Indiana Jones-ként küzd francia társával, hogy elsőként leljen elveszett sírok és fantasztikus kincsek nyomára. Az utolsó részben Jean-François Champollion életét kísérhetjük figyelemmel, amint azon fáradozik, hogy a világon elsőként kibetűzze az egyiptomi hieroglifákat.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ChelseaForce 2011 szept. 28. - 15:22:54
Nagyszerû sorozatról van szó, az ember tényleg azt hiszi, hogy már-már ott van! Remekül visz vissza minket a múltba (leginkább a XIX. századba), lenyûgöz, egyes jeleneteket nem igazán értem, hogy tudtak megcsinálni (pl. Ramses templomának felfedezése Belzoni által), de ez gondolom nem jelent problémát a mai technikának. :)
10/10!
kosaferenc 2011 márc. 05. - 20:32:38
Én meg az ismétlést, mert az elsõ részekrõl sajna lemaradtam...
Sanci68 2010 szept. 05. - 13:02:00
Remek film amely összefoglalja-e nagy horderejû felfedezés körül kibontakozott hatalmi harcokat emellet kitünõ jellemábrázolásokat is láthatunk.már várom a folytatást!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu