Együtt élhetnénk

Bakancslistához adom
Et si on vivait tous ensemble?
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-német vígjáték, 96 perc, 2011

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Jean, a romantikus forradalmár a polgári életmód nyújtotta előnyöket élvezi. Felesége, Annie a gyerekei és az unokái szeretetéért küzd. Albert egyre szenilisebb, míg az amerikai felesége, a tanárnő Jeannie rákbetegségben szenved. Az özvegy Claude még mindig a nőket hajtja, miközben a szívével van gondja. Az öt öreg jó barát ahelyett, hogy nyugdíjas otthonba vonulna, elhatározza, hogy összeköltöznek Jeanék házába. Segítségül felfogadják Dirket, a német diákot, aki a francia népesség elöregedését kutatja.
Bemutató dátuma: 2012. május 3. Forgalmazó: Szuez Film Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
kabat ápr. 02. 21:12:31 9/10
Rosamund Pilcher: Öreg szív, nem vén szív remake gyanús. Amúgy tetszett, aranyos kedves film.
9/10
ahor1 2014 jan. 05. - 16:34:46 9/10
Nagyszeru film kituno szineszgardaval.
9/10
bmv 2012 aug. 08. - 22:23:04 9/10
Olyan témát választottak a film készítõi,amirõl a mai társadalom nem tud,nem is nagyon akar beszélni: milyen problémákkal kell szembenézni az egyre magasabb kort megélõ,testi,szellemi korlátaiba mind többször beleütközõ idõs generációnak, és ez a helyzet milyen feladatokat ró hozzátartozóikra?

A film nem fest rózsaszínû helyzetet, de nem is riaszt.Minden sors egyedi és más-más út vezeti az elfogadható,de korántsem tökéletes megoldás felé. Erre a helyzetre fel lehet -és fel is kell(ene) - készülni: elõrelátással,addig míg van erõ és kedv a változások elviseléséhez.

A színészgárda korrekten, precízen hozza a tõlük elvárható alakításokat.Van akinek a szerepe hálásabb (Jane Fonda,Claude Rich), Pierre Richard viszont olyan hiteles,hogy szem nem marad szárazon!

Senki ne dõljön be a "vígjáték" jelzõnek,mert ez egy komoly film,annak ellenére,hogy idõnként nevetni is lehet.

Offtopic: Hétköznap délután ötöd magammal ültünk a nézõtéren.Nem érné meg a moziknak - a sok kicsi többre megy alapján - jelentõs kedvezménnyel, több nézõt becsalogatni a filmekre ebben az idõszakban?
nzsolt60 2012 jún. 18. - 10:01:19 Előzmény bujdosxo
Majd ha kicsit idõsebb leszel, talán máshogy látod... :-)
Szerintem csodaszép, bátor film, remek színészekkel, ritka erõs emberi pillanatokkal. Arról, amirõl valóban érdemes (lenne) beszélni, de a mozikat elöntõ szartengerben kevés film szól róla: szeretetrõl, kötõdésrõl, elfogadásról, emberségrõl.
1/10
bujdosxo 2012 máj. 08. - 08:24:21 1/10
Ötlettelen ökörködés öregekrõl
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu