Együtt Európáért

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A tíz új tagállam Európai Unióhoz történő csatlakozásának történelmi pillanatában május 8-án megrendezett demonstrációt, a nagy felekezetek mellett 150 mozgalom és közösség képviselőinek részvétele teszi teljessé. A találkozó célja, hogy "lelket adjon" Európának azért, hogy a földrész megvalósíthassa egyetemes hívatását, a népek közötti békét és egységet.
Az újonnan csatlakozó tagállamok révén egyre inkább kirajzolódik az európai politikai egység megvalósításának lehetősége. Az európai keresztény egyházi mozgalmak és közösségek a történelemben először közös útra lépnek és együttműködnek azért, hogy hozzájárulhassanak Európa lelki egységének felépítéséhez.
A mozgalmak és közösségek bemutatják a testvériség hálóját, mely a történelemből örökölt és a nacionalizmus szülte korlátokat ledöntve kiterjedhet egész Európára. Feltárul az a lelki megújulás, amely az evangélium megéléséből fakad, és a társadalom legkülönbözőbb területein képes megnyilvánulni.
A találkozón számos európai ország politikai, kulturális és vallási életének vezető személyiségei is részt vesznek. A programot tanúságtételek és művészeti betétek színesítik, melyek által választ kaphatunk korunk alapvető kérdéseire és arra, hogy a felelősen gondolkodó polgárok milyennek szeretnék látni Európát és mit tesznek ezért.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?