Film

Eichmann

magyarul beszélő, angol-magyar háborús filmdráma, 97 perc, 2007 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

55 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Adolf Eichmann náci pártvezér a második világháború német veresége után megszökik a számadás elől. Tizenöt évvel később Argentínában ejtik foglyul az izraeli titkosszolgálat emberei, s egy fiatal rendőrtiszt, Avner Less előtt kell számot adnia a Harmadik Birodalomban betöltött szerepéről. A vallatás során két férfi megingathatatlan akarata feszül egymásnak, a világ pedig lélegzet-visszafojtva várja a lélektani harc eredményét.

Avner fokozatosan képes feltárni a megrázó igazságot Eichmann szerepéről, amelyet Hitler "végső megoldásának" megtervezésében tervében töltött be, s amellyel emberek millióit küldte a halálba - többek közt Avner apját is. A film alapjául Eichmann végső vallomása szolgált, melyet közvetlenül kivégzése előtt tett.

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Adolf Eichmann
Avner Less kapitány
Tormer miniszter
Hans Lipmann

Alkotók

Linkek:

Vélemény:


2015. január 22. 18:41
Na igen ilyenek vagytok ti liberósok ha valami nem tetszik akkor azonnal törölni

2014. június 5. 14:22
Edmond, tényeket nem lehet cáfolni hagymázas, fals logikára épülő panelekkel.

PS Mintha Izrael kritikáját nem igazán tolerálnák errefelé, pedig még a liberális és minden oldal részéről éri jogos kritika, pl. hogy nem túl törvényes elrabolni valakit egy másik országból.

2014. június 5. 10:20
Úgy látom, a kimoderált hszokat gyártó egyed v hasonmása ismét megjelent új néven, lila álszakállal és barna/fekete ingben. Ami nagyobb baj h az elítélő v csupán a hagymázait tényekkel cáfoló friss hsz-ok is kitöröltettek, így aztán maradt itt egy csonk(a), fórum-töredék. Müncheni olimpia (hogy is jön az ide? aha, már értem) meg koprodukció/magyar km-ők. A topic többet-jobbat s főleg: mást érdemel(ne)! Lehet h ez is a "Náci kollaboránsok" fórum sorsára jut? Utóbbi teljes tartalma töröltetett, szintén nevezett hagymáz egyednek "köszönhetően".

Összes hozzászólás