Eichmann

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-magyar háborús filmdráma, 97 perc, 2007

Értékelés:

54 szavazatból
Szerinted?

Adolf Eichmann náci pártvezér a második világháború német veresége után megszökik a számadás elől. Tizenöt évvel később Argentínában ejtik foglyul az izraeli titkosszolgálat emberei, s egy fiatal rendőrtiszt, Avner Less előtt kell számot adnia a Harmadik Birodalomban betöltött szerepéről. A vallatás során két férfi megingathatatlan akarata feszül egymásnak, a világ pedig lélegzet-visszafojtva várja a lélektani harc eredményét.

Avner fokozatosan képes feltárni a megrázó igazságot Eichmann szerepéről, amelyet Hitler "végső megoldásának" megtervezésében tervében töltött be, s amellyel emberek millióit küldte a halálba - többek közt Avner apját is. A film alapjául Eichmann végső vallomása szolgált, melyet közvetlenül kivégzése előtt tett.

Stáblista:

Szereplők

Adolf Eichmann
Avner Less kapitány
Tormer miniszter
Hans Lipmann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
zajzi 2015 jan. 22. - 18:41:08 Előzmény gyöngykuckó
Na igen ilyenek vagytok ti liberósok ha valami nem tetszik akkor azonnal törölni
barna pólós 2014 jún. 05. - 14:22:09
Edmond, tényeket nem lehet cáfolni hagymázas, fals logikára épülõ panelekkel.

PS Mintha Izrael kritikáját nem igazán tolerálnák errefelé, pedig még a liberális és minden oldal részérõl éri jogos kritika, pl. hogy nem túl törvényes elrabolni valakit egy másik országból.
Edmond Dantes 2014 jún. 05. - 10:20:17
Úgy látom, a kimoderált hszokat gyártó egyed v hasonmása ismét megjelent új néven, lila álszakállal és barna/fekete ingben. Ami nagyobb baj h az elítélõ v csupán a hagymázait tényekkel cáfoló friss hsz-ok is kitöröltettek, így aztán maradt itt egy csonk(a), fórum-töredék. Müncheni olimpia (hogy is jön az ide? aha, már értem) meg koprodukció/magyar km-õk. A topic többet-jobbat s fõleg: mást érdemel(ne)! Lehet h ez is a "Náci kollaboránsok" fórum sorsára jut? Utóbbi teljes tartalma töröltetett, szintén nevezett hagymáz egyednek "köszönhetõen".
pneklara 2014 jún. 04. - 15:20:30
Bocsánat, a Port.hu nem említi egyetlen magyar közremûködõ nevét sem.
pneklara 2014 jún. 04. - 15:18:09
A koprodukció téma csak azért visszás, mert ennek ellenére a film egyetlen magyar közremûködõ nevét nem említi meg. Ebbõl feltételeztem, hogy a "tömeg" szerepén osztozkodtak - s nyilván a film tartalmához viszonyítva semmi jelentõsége.
Én oly korban éltem, amikor hazudtak éjjel, nappal a történelemrõl. Így mindenkiben kialakult egy állásfoglalás, saját habitusa, életszemlélete alapján. Ez köszönhetõ annak, hogy az igazságot - ha ilyen kérdésben van igazság egyáltalán, elhazudták.
Így ma már értelmetlen errõl vitatkozni. Múltkor volt egy film egy arab és egy zsidó fiú barátságáról, ami Amerikában köttetett és mûködött. Aztán a demokráciából hazatérve egymás ellenségei lettek, látva, hogy rokonaikat halomra öli a másik fél. Kire lehet mondani, hogy õ áll az igazság oldalán?A maga nemében mindketten áldozatok lettek. A politika áldozatai. S innen ítéletet mondani, meg állást foglalni elfogulatlanul, nem is lehet.
laci123awdf 2014 jún. 03. - 23:44:04
megérdemli a sorsát azért lássuk be, Eichmannt nem bolti lopásért körözték...
2/10
-greghouse- 2014 jún. 03. - 22:08:04 2/10
Ez a "koprodukció" kérdés mindig felmerül (erre szoktam én azt mondani, hogy a Csillagok Háborúja nyilván amerikai-tunéziai-tatooni koprodukció). Magyarországon forgatták nagy részét. Ma már ilyen alapon minden film "nemzetközi koprodukció" lehet (láttam is már olyan feliratot Amerikában, hogy "európai film").
...De néhány mellékszereplõn (az egyetlen ismert név Fesztbaum Béla) valamint a sofõrökön, díszletezõkön, és büféseken kívül más nem köti Magyarországhoz (ilyen alapon a Vörös Zsaru is lehetne koprodukció), ez sem koprodukció. ...Vagy akkor a Kecskeméten gyártott Mercedes is német-magyar koprodukció.
Nem is rossz ötlet. Marketing.
offtopic
gyöngykuckó 2014 jún. 03. - 21:33:18
Remélem, az ostoba antiszemita megjegyzéseiteket a Port.hu moderátorai elõbb-utóbb kitörlik. Elképesztõ ez az embertelenség.
pneklara 2014 jún. 03. - 20:58:09
Hát,olvastam egyszer egy nagyon jó regényt. A müncheni olimpiai faluban történt tragédia után a terroristákat kutatták fel a bosszúállók, s likvidálták õket kegyetlen profizmussal, és elszántsággal.Kapnak is, adnak is.
9/10
stampo 2011 okt. 11. - 10:28:25 9/10
E-nak ez volt a taktikája. Tudta, hogy értelmetlen (hiteltelen) lenne mindent tagadnia, és úgy tenni, mintha semmiféle szerepe nem lett volna a népirtásban. Inkább a felelõsséget próbálta más(ok)ra kenni. "Parancsra tettem!"
9/10
peti2006 2011 okt. 11. - 10:11:35 9/10
Lehet azért, mert nem láttam még más filmet Adolf Eichmannról, de nekem nagyon tetszett. Az utolsó 10 perc zseniális. Eichmann egyszer sem törik meg a kérdések során, mindig hárít, de nem keni másokra a Holokauszt tényét. Pedig egyszerûbb lett volna csak tagadni és tagadni, mint ahogyan azt bizonyára sokan tették. És hát ugye a vége....
9/10
stampo 2011 okt. 10. - 23:56:35 9/10
Teljesen igaz. Csak annyival egészítem ki, hogy a film remek. Nehéz egy ilyen sokszor tárgyalt tragikus témát közhelyektõl és túláradó érzelmektõl mentesen feldolgozni: ezúttal sikerült. Igaz, volt egy jelenet (E. románcára gondolok a bárónõvel), amit szerintem jobb lett volna kihagyni. Ettõl eltekintve csak dicsérni tudom a filmet.
offtopic
csikosi 2011 okt. 09. - 13:40:58
Neked ez az öt-hat millió nem elég?? Ha ennyi volt?
Nem a színészek produkcijóját kellene vizsgálni és figyelni, hanem a történelmet!
Eddig nem adtak ilyen filmeket, pedig vannak!
Mostanában már lehet, mivel eddig tiltották az ehhez hasonló és látható eseményeket.
Figyelmedbe ajánlom, olvasd el a (NÜNBERGI EPILÓGUS)1965-1967 kiadását!
offtopic
sk98 2010 jún. 22. - 13:59:49
Hiába, bagatellizáljátok el, holokauszt volt, és több tízmillióban belehaltak.