Éji mese

Bakancslistához adom
Nachtgestalten
16 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 100 perc, 1999

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A pápa Berlinbe érkezik, ám látogatásának estéje nem vallásos buzgalmat hoz a város néhány lakója számára, hanem kellemetlenségek és bosszúságok egész sorát.

A hajléktalan Hanna minden álma, hogy barátjával, Victorral tölthesse az estét, melynek fénypontja egy szállodai szoba lesz, meleg fürdővel. De hiába járják be a túlzsúfolt várost, a látszólag szerény kívánság úgy tűnik, megvalósíthatatlan ábránd marad. Az ágyért folytatott elkeseredett hajsza próbára teszi kapcsolatukat, reményeiket és vágyaikat. Jochen gazda azért jött a városba, hogy nőt találjon magának. Így ismerkedik meg Pattyvel, a prosti gyereklánnyal. Jochen nem híve a gyors numeráknak, ezért Patty felajánlja, hogy vele tölti az éjszakát, ha hajlandó megfizetni az árát. Jochen romantikus alkat és esetlen, de gyengéd közeledése szöges ellentétben áll Patty kemény üzleti megfontolásaival. Peschke menedzser és korosodó yuppie-jelölt, aki mobiltelefonjával és tettetett szorgalmával próbálja palástolni elpuskázott karrierjét. Egy üzletasszonyt vár a reptéren, ám ehelyett egy angolai kisfiúba botlik, akit - tévesen - azzal gyanúsít, hogy ellopta a tárcáját.

Gazdagok és szegények, hajléktalanok és rendőrök, utcagyerekek és taxisofőrök - mind egy kis boldogságra vágynak - s mulatságos, megható kalandokat élnek át a nagyváros labirintusában. Mulatságos, megható és felkavaró kalandok, minden szentimentalizmus, csavargóromantika és didaktikus társadalombírálat nélkül, mozgalmas, mulatságos epizódokkal, életteli dialógusokkal és konfliktusokkal.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1999
    Legjobb férfi alakítás: Michael Gwisdek
  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    1999
    Arany Medve jelölés: Andreas Dresen

Hozzászólások

Szerinted?
frenki! 2007 nov. 20. - 10:20:04 Előzmény szabrina x
Berlin az egyik kedvenc városom. Én is szívesen megnézném.
10/10
szabrina x 2007 jan. 02. - 19:35:35 10/10
nagyon örülnék, ha ismét leadnák már, türelmesen várom hosszú évek óta...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu