Éjkirálynő nappal

Bakancslistához adom
Bimboland
francia vígjáték, 90 perc, 1998

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Cecile (Judith Godréche) egészen az Amazonas-ig utazik, hogy doktori diplomáját megszerezze. Csakhogy a tanulmány a barbár tözsek hihetetlen gyors fejlődése miatt botrányosan megbukik, őt pedig az új dékán, Laurent Gaspard (Gérard Depardieu) kivonja a forgalomból. A totális bukás és az anyagi csőd szélén nincs más választása, mint egy rázós témát bevállalni. A divatvilág cicáiról - mint Alex Baretto (Aure Atika) - fogja írni a diplomáját, s az elvegyülés-megfigyelés érdekében akár egy teljes átalakuláson is hajlandó átesni. Minden biztatóan alakul, csakhogy Cecile teljesen járatlan a csillogó szépségipar rejtelmeiben, s ez a kaland morzsányi jóhírébe kerülhet.

Stáblista:

Szereplők

Cecile Bussy
Laurent Gaspard
Alex Baretto
Karene Leblond
Nathalie

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2022 febr. 17. - 20:05:37 5/10
Nem túl ismert francia vígjáték zseniális, de idétlenül kivitelezett alapsztorival. A történet egy egyetemista csajról szól, aki a gold digger kurvák közé épül, hogy róluk és az életmódjukról írja szakdogáját. A film a primitív törzsekkel állítja párhuzamba a szintén primitív aranyásó luvnyákat, viszont a másik nemnek is nem keveset odaszúr. Gérard Depardieu hiteltelen módon alfahímnek van beállítva, ki mint a munkássága alatt annyiszor, itt a játékidő vége fele ugyancsak röhejesen viselkedik. Rajta kívül 2 nevetséges kinézetű, annyira szar, hogy már jó női mellékkarakteren lehet még röhögni vagy éppen felbaszódni. A lezárás szánalmas, egyben duplán kiszámítható.
nmary37 2020 dec. 18. - 22:51:01
Ezer éve láttam utoljára ezt a filmet, valamiért soha sem adják le a tv-ben, pedig jópofa, aranyos film, gyönyörű helyszíneken. 🙂 Talán az kicsit nehezen hihető, hogy Depardieu karaktere pazar fickó, akibe belezúgnak a fiatal lányok...
Úgy megnézném újra!