Éjszakai vándor

Bakancslistához adom
He Walked by Night
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai krimi, 76 perc, 1948

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Amikor egy bűnöző agyonlő egy rendőrt, Jones és Brennan őrmesterek kapják a feladatot, hogy kézre kerítsék az elkövetőt. A nyomozás során kiderül, hogy ugyanez a férfi egy műszaki üzletben megkísérelt eladni egy lopott vetítőgépet. A nyomozók csapdát állítanak neki, de a kiemelkedően intelligens és gátlástalanul erőszakos bűnözőnek sikerül kereket oldania. A rendőrségnek különböző tanúvallomások és apró nyomok segítségével kell összeállítani a személyleírást, de Brennan őrmester személyes elszántságára is szükség lesz ahhoz, hogy fény derüljön a tettes kilétére.

A film dokumentarista stílusával és nyers hangvételével emelkedik ki a klasszikus rendőrségi film noirok sorából.

Stáblista:

Szereplők

Roy Martin/Roy Morgan
Marty Brennan őrmester
Breen kapitány
Paul Reeves
Chuck Jones őrmester

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
danek87 2021 okt. 27. - 13:29:38 8/10
Police -procedural noir,mely a narrátoros dokumentarista stílusban a rendőrség munkáját mutatja be (profilozás,nyomok követése,megfigyelés stb...).Érdekes megfigyelni hogy a külsejét különféle álruhákkal-arcszőrzettel változtató bűnözőnek a profilját,különböző szemtanúk elmondásai alapján hogyan állítják össze.Mai divatfilmekhez szokott néznőknek talán kissé lassúnak tűnhet,nem az akciókra van kihegyezve a film (összesen 3 kisebb akciószegmens van)hanem a nyomok követésére,ezzel egyidejűleg pedig a rosszfiú jeleneteire ahogy próbálja kijátszani a rendőrséget. Nincs is igazán központi szereplő.A csatornás menekülős finálé kissé hasonló Carol Reed "Harmadik Ember" c filmjének záróakkordjára.Nekem 8/10
trojka 2014 jún. 12. - 15:29:42
megvan valakinek a film szinkronosan, vagy magyar felirattal?
feketevipera 2009 aug. 16. - 20:12:07
Na, hát nem volt ez olyan rossz film. Kicsit rövidre sikerült, de egészen kellemesen szórakoztam. A narrációnak köszönhetõen néha tényleg olyan volt, mintha dokumentumfilmet látnánk. Szikár stílus, semmi fölösleges sallang, csak a kõkemény tények. Igazi film noir, amiben két elme harcol egymással (jobban mondva a bûnözõ zseniális elméje és a rendõrség).
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu