Elborult elme

Bakancslistához adom
Intellectual Property
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 2006

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Paul Hadley, a zseniális, de érzelmileg instabil feltaláló fejlesztéseit újra meg újra ellopják. Vagy csak ő paranoiás? Hadley meg van győződve arról, hogy kémkednek utána - lehet, hogy a kormány, vagy ipari kémek, esetleg az oroszok? A férfi egyre inkább magába zárkózik, miközben legújabb találmányán dolgozik. Csak enni jár el otthonról, méghozzá egy közeli dinerbe, ahol megismerkedik Jenny-vel, a fiatal pincérnővel. Nem alakul ki közöttük túl szoros barátság, de mikor egyik étkezése után Hadley az étteremben felejti jegyzetfüzetét, a nő úgy dönt, hogy elviszi hozzá. A férfi azonban azt hiszi, az életére törnek, és rátámad az ajtaján belépő nőre, mielőtt felfogná, ki az. A támadás során Jenny kómába esik, Hadley pedig tanácstalan, mit tegyen: tüntesse el a nyomokat, vagy pedig kérjen külső segítséget? De mi van, ha ez az egész csak csapda?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
doktormacko1 2015 máj. 22. - 23:52:14 6/10
6 / 10 Nem olyan rossz ez a film. Egy kicsit el kellene rajta gondolkozni , de én is csak háttér mozizásként néztem meg.
feketevipera 2015 ápr. 11. - 20:47:23
Eléggé lassú és vontatott film, gyakorlatilag csak a közepe táján kezd kicsit érdekesebb lenni, csak a cselekmény némileg soványka, így szerintem nehezen tartja fenn a nézõ érdeklõdését. Azt az ismertetõ sajnos nem teszi hozzá, hogy a sztori az 50-es évek USA-jában játszódik, amikor áradt a kommunistaellenes propaganda, és a fõszereplõnk is lavírozik a normalitás és az õrület határán, nem mellesleg pedig többek között ezeket az adásokat hallgatja a rádióján. Alapvetõen jó lett volna az ötlet, csak a megvalósítás volt másodvonalbeli. Szerintem a fõszereplõ faszi játéka nem volt annyira hiteles, számomra modorosnak tûnt, de hát kinek hogy, és azt hiszem, nagyobb figyelmet is fordíthattak volna pl. a csávó lánnyal kapcsolatos érzelmeire. Viszont a slusszpoén azért ütött, eléggé szövevényes volt a "pókháló", meg is lepõdtem a film végén. A csajszika nagyon jól nézett ki, a szemei vadítóak voltak. Összességében véve egyszer meg lehetett nézni, láttam már rosszabbat is, de sajnos a Filmbox is ráállt ezekre a középszerû filmekre.